Alle over 10 år måtte tilbage i 2010 se “Klovn: The Movie”. Men i 2015 skal du være minimum 15 år, hvis du skal se opfølgeren, “Klovn Forever”. Og det kommer til at koste i antal solgte billetter.

Se også: Se de forgyldte nøgenplakater af Frank og Casper

Således så omkring 85.000 i aldersgruppen 11-14 år den første film, der i alt solgte ca. 850.000 billetter. Men Medierådet har givet “Klovn Forever” en 15 års-censur, da filmen er vurderet til at kunne virke grænseoverskridende og pornografisk på målgruppen under 15 år. Men den vurdering deler Nordisk Film ikke:

”Vi synes jo ikke, at den nye film er frækkere eller mere skadelig end den foregående. Men måske er der en større ømfindtlighed omkring det seksuelle, end der var for bare nogle få år siden. Tiden er mere blasert,” siger Jan Lehmann fra Nordisk Film til Ekkofilm.

Nordisk Film erkender, at beslutningen vil skade billetsalget, men har ingen intentioner om at gøre “Klovn”-franchisen mindre grænseoverskridende i fremtiden:

”‘Klovn’ går til grænsen i pinligheder. Det er en af seriens attraktioner, og rigtigt mange synes, det er sjovt. Så det har vi slet ikke overvejet at pille ved.”

Klovn Forever” får premiere d. 24. september i år.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (20)
Gravatar

#11 Therewillbeblod 8 år siden

# 8

Enig i en del af hvad du skriver. Men jeg syntes bare at der er forskel på at forbyde noget, og advare om noget.

Jeg var for ung i 1993 til at hoppe ind og se Jurassic Park. Så da jeg ville have lov til at gå i biffen og se den var min fars svar "Nix".

Men så tjekkede han op på hvad det egentlig var for en film osv. Han forhørte (hvis jeg husker rigtigt) mig om hvad jeg regnede med ville ske i den. Han havde selv set action og "monster-film" (Hvis man kan kalde Jaws det?) med mig, og vidste godt at jeg ikke lå med marreridt i flere år fordi jeg havde set en mand blive spist af en haj. Så han antog at jeg nok ikke ville dø af at se en T-Rex æde en mand eller to...
Han hørte så at min vens far også skulle ind og se den og tænkte "Så er den hjemme (altså nu tør jeg spørge konen)" - og således fik denne unge mand nok en af de bedste bio-oplevelser nogensinde (i mit ynkelige liv) og jeg syntes at det er fint at tænke sig om. Også som forældre og træffe en beslutning.
Men det med at forbyde ting og den slags syntes jeg er noget fis.

Man må godt gøre opmærksom på indholdet og advare børn (og deres forældre) om at denne film måske kan virke stødende eller skræmmende. Men så må man tage diskutionen og beslutte sig for om det er OK at ens barn på 14/15- ser Frank tage en spiller og Casper knalde en luder.

Mit 14-årige jeg ville nok grine røven i laser, da det jo ikke er det samme som f.eks. "A Serbian Film"...den ville mit 14-årige jeg nok ikke være glad for....men jeg syntes da ikke at jeg skulle FORBYDES at se den. Men ja, der skal jo informeres ordentligt om hvad filmen indeholder...men med de anmeldser jeg læste og de trailers til lige nettop DEN film...var jeg godt klar over at det ville blive en....anstrengt film at se på....
Fuck Jurassic World!!
Gravatar

#12 kenze2288 8 år siden

Skal de ikke stadig bare være sammen med en voksen hvis de er under 15? Det er vel fint nok de sætter nogle vejledende grænser på? Ellers skal forældrene vel reelt lige se filmen først for at bedømme det. Og lad os nu sige det bare var anbefalinger og ikke forbud, tror i så ikke bare de ville tage ind og se filmen uanset hvad forældrene siger? I ville nok også brokke jer hvis de lod små børn se alle de film de lige ville.
Gravatar

#13 steadi07 8 år siden

Therewillbeblod (11) skrev:

Men det med at forbyde ting og den slags syntes jeg er noget fis...

... Mit 14-årige jeg ville nok grine røven i laser, da det jo ikke er det samme som f.eks. "A Serbian Film"...den ville mit 14-årige jeg nok ikke være glad for....men jeg syntes da ikke at jeg skulle FORBYDES at se den. Men ja, der skal jo informeres ordentligt om hvad filmen indeholder...men med de anmeldser jeg læste og de trailers til lige nettop DEN film...var jeg godt klar over at det ville blive en....anstrengt film at se på....


Som så forbydes du heller ikke at se filmen, hvis du er under aldersgrænsen, men det er rigtigt, at du forbydes at se den uden en voksen. Jeg synes personligt ikke, at det er så slem en ordning.

kenze2288 (12) skrev:
Skal de ikke stadig bare være sammen med en voksen hvis de er under 15? Det er vel fint nok de sætter nogle vejledende grænser på?


Børn over 7 år må se film ligegyldig aldersgrænsen, hvis det sker i følgeskab med en person over 18.

Filmlovens § 20, stk. 3, hvis vi skal nørde det helt præcist.
Gravatar

#14 Therewillbeblod 8 år siden

# 13

Det var jeg så ikke klar over, tak for info!
Fuck Jurassic World!!
Gravatar

#15 akerman 8 år siden

Er der nogensinde nogen der har været på vej ind til en film, og så tænkt "nej ok den har XYZ mærke, vi vender om igen" ? 100 pct spild af penge.
Gravatar

#16 steadi07 8 år siden

akerman (15) skrev:
Er der nogensinde nogen der har været på vej ind til en film, og så tænkt "nej ok den har XYZ mærke, vi vender om igen" ? 100 pct spild af penge.


Sikkert ikke, men jeg har personligt oplevet at blive afvist, da jeg ville se "Gladiator" i sin tid.

Desuden, hvis du først overvejer hvilken aldersgrænse en film har, når du er på vej ind for at se den, så er du nok ret alene i det. Jeg tænker, at langt størstedelen af biografgængere lige undersøger bare en smule om de film, som de skal se. Måske ikke med fokus på aldersgrænse, men i hvert fald lidt historie mm.
Gravatar

#17 Therewillbeblod 8 år siden

Jeg var 30 år da Jurassic World kom i biffen. Jeg tænkte for mig selv, den her film kommer til at sutte røv! Mere end jeg kan holde til at være vidne til offentlig! Jeg ser den på nettet om en uge og spare de penge...

Godt træk af undertegnede!!

Kæft en skuffelse! Værste film i 2015 stærk forfulgt af Terminator!
Fuck Jurassic World!!
Gravatar

#18 Geekalot 8 år siden

Har hørt der er delte meninger om Terminator. Men Jurassic kan vi nok godt blive enige om, dog uden jeg har set den.
Gravatar

#19 Therewillbeblod 8 år siden

# 18

Terminator Genisys var skrækkelig fra A-Å i mine øjne. Men jeg har ikke et problem med at nogle mennesker så den som værende god. I min verden er der kun den originale + T2 (verdens bedste film nummer 2) som holder!

Hvis du ikke har set JW skal jeg være den første til at lykønske den herre! TILLYKKE!!

Skulle lysten til at tjekke den ud, vil jeg opfordre dig til at finde klassikeren fra 1993 frem og skrue en lille-bitte tand mere op for anlægget! ;)
Fuck Jurassic World!!
Gravatar

#20 Geekalot 8 år siden

Ikke så længe siden jeg genså Jurassic park, den holder stadig :-) Jurassic world venter jeg med til den kommer på Netflix, hvis den gør det :-)

Skriv ny kommentar: