Sandrew Metronome har udsendt traileren til den danske drama-thriller “Eksperimentet”, der har Ellen Hillingsø i hovedrollen.

Se traileren her.

I filmen spiller Hillingsø sygeplejersken Gert, der i 1951 bliver udnævnt til forstander for et helt særligt børnehjem under den danske stat i Grønland. Børnehjemmet skal huse 16 nøje udvalgte grønlandske børn, som efter et års dannelse i Danmark nu kommer hjem og skal udsluses i det grønlandske samfund som forbilleder.

Gert er idealistisk og ambitiøs og brænder for at hjælpe Grønland ud af armoden. Midlet er at skole og danne de 16 børn i det danske sprog og den danske kultur, så børnene kan danne fortrop for resten af Grønlands omvending fra fattigt jægersamfund til en ligeværdig del af Danmark.

I sin blinde tro på eksperimentet undervurderer hun børnenes åbenlyse personlige omkostninger. Og da både børnene og den danske stat svigter hende, bliver det sværere og sværere at bevare idealismen…

“Eksperimentet” kan ses i biograferne 9. september.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Nicki52 11 år siden

Den lyder godt nok kedelig. Sådan ser traileren også ud. Men jeg vil prøve at se den når nu Ellen og Morten er med.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#2 MOVIE1000 11 år siden

Jeg synes den lyder spændende, men det virker lidt som om i traileren at de har taget opgaven alt for seriøst (Jeg synes de lagde meget vægt på at grønlænderne skulle være danskere, på en måde minder det mig lidt om en nazist skole)
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.

Skriv ny kommentar: