Tv-krig påvirker biografernes fredagsomsætning


Efter DR og TV 2 kastede sig ud i 2. sæson af deres store tv-krig, er det første offer nu blevet fundet: biograferne. Det skriver Ekstra Bladet.

I år vendte “X-Factor” tilbage, og TV 2 valgte at støve deres gamle seerhit “Den store klassefest” af til kampen om seerne fredag aften. Det kan mærkes i de danske biografer, hvor filmene, der kører fredag aften i tidsrummet 20-21, ikke længere er så velbesøgte som normalt.

Helle Schmidt, der er film- og bookingdirektør i Nordisk Film Biografer, udtaler ”Sammenlignet med samme tid sidste år ligger vi 18 procent under.”

Den verserende krig får derfor direkte indflydelse på programlægningen i de forskellige biografer: ”Vi flytter simpelthen nogle film fra fredag til lørdag. Og så håber vi, at de biografgængere, vi ikke har fredag, kommer lørdag i stedet. Og vi kan allerede nu se, at det peger i den retning,” fortæller Helle Schmidt.Vis kommentarer (22)
Gravatar

#1 x marks the spot 12 år siden

Øv, hvad så med alle os filmelskere, der ikke er en sk** interesseret i reality-tv, familiequizzer og alt det andet crap, der kører på tv for tiden??

Der er da ingen grund til at flytte premieredage fra fredag til lørdag! Så kan vi filminteresserede endelig få lov at se en go' film i fred uden støjende teenagere og lysende mobiltelefoner.
"Do, or do not. There is no try".
Gravatar

#2 lagoni 12 år siden

Det er da klart man ikke gider i biografen fredag aften - alt for mange mennesker og alt for dyrt. Hvis jeg går i biografen torsdag eftermiddag istedet, sparer jeg 20 kr (studierabat plus 'før kl 18'-rabat).
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Gravatar

#3 MOVIE1000 12 år siden

hallo man har mugligheden for at se x-factor eller vælge en premiere fil hvor der ikke er mange

jeg ser selvfølgelig x-factor men vil gerne gå glip af et enkelt afsnit pågrund af en virkelig god premiere film

og lad venligst hver med at rykke premieren til lørdag for hvis jeg skal ind og se en premiere film på en lørdag så er min lørdag ødelagt fordi der er for mange synes jeg og hvis min lørdag er ødelagt så er min weekend ødelagt og når weekenden er ødelagt så er ugen ødelagt
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#4 Bony 12 år siden

.. og når ugen er ødelagt, så er måneden ødelagt, og når måneden er ødelagt, så er året ødelagt, og når året er ødelagt, så er årtiet ødelagt, og når årtiet er ødelagt, så er årtusindet ødelagt, og når årtusindet er ødelagt, ja så sker der faktisk ingenting.. :)

Jeg kan stadig ikke forstå hvorfor nogen vil bruge deres fredag aften på at sidde og se ligegyldigt TV-pladder, såsom X-Faktor, Talentet er dit, Scenen er sat, og hvad det ellers hedder!
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#5 Lawman. 12 år siden

##1 & 4 - der er ikke tale om premierefilm...
Gravatar

#6 Bony 12 år siden

#5 - Kage?
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#7 filmz-vassago 12 år siden

Hvis man ser bort fra sit eget behov - så giver det da ganske god mening at flytte premieren. Der er da ikke meget pointe i at sætte en film op på en dag, hvor det meste af danmarks befolkning er beskæftiget med noget andet :)
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock
Gravatar

#8 thomas040 12 år siden

KAGE!
Failure is a zero out.
Gravatar

#9 mrghostface 12 år siden

De kunne osse prøve at sænke billetprisen lidt - evt. kun om fredagen. Jeg tror det ville opdage at det kunne hjælpe en hel del på tomme biografer.
Gravatar

#10 database 12 år siden

#2 Studierabat i biografen ? Tell me more :D

Skriv ny kommentar: