Ultra HD Blu-Ray er på vej

Til trods for at det fysisk filmsalg på DVD og Blu-Ray falder, så er der nu et nyt fysisk filmformat på vej til hjemmebiografen. Ultra HD Blu-Ray i 4K-opløsning er på vej i 2015.

Se også: Det fysiske filmsalg falder dramatisk

Det er Flatpanels, der skriver, at først Panasonic og nu giganten Samsung vil sætte alle sejl ind på at lancere en Ultra HD Blu-Ray-afspiller til efteråret.

Det var ellers forventet, at filmbranchen ville lade Blu-Ray-formatet blive det sidste fysiske format, inden hjemmebiografen ville blive overladt alene til streaming-tjenesterne.

Den fremtid er imidlertid udskudt med det kommende Ultra HD Blu-Ray format, som Hollywood er begyndt at forberede udgivelser til.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 De4_Kia 8 år siden

Jeg spår et endnu større flop end Blu-ray Disc.
Det er i forvejen svært at få folk til at vælge Blu-ray Disc, og det bliver derfor endnu svære at få folk til at vælge 4K Blu-ray Disc (Hold op med at kald det for Ultra HD, for det er det ikke!!!!! Det hedder 4K OVER AND OUT!). Jeg havde personligt forventet, at de nuværende Blu-ray afspillere (som tidligere lovet af Panasonic, Samsung og Sony), ville kunne afspille 4K Blu-ray Disc. Hvis de kunne det ville formatet have en langt bedre chance. Men at skulle gå ud og skiftet sin afspiller ud med en ny, bliver en alt for dyr fornøjelse. For de nye afspillere kommer med garanti ikke under 3000 kr. +

Dog så går jeg ind for, at det fysiske medie skal bevares. Både fordi det at tag en film ned fra hylden og sætte den i afspilleren, det er der en charme over, som man bare ikke må miste. Men der er også kvaliteten både på billede og lyd. Jeg ved godt det bliver muligt i fremtiden, men lige nu er der ingen tjenester der tilbyder samme billede og lyd kvalitet, som en Blu-ray Disc, og på et 50" kan du sgu godt se kæmpe forskel på et Stream fra Netflix også en Blu-ray Disc. Samt hører kæmpe forskel hvis du har lyd udstyret til det, medmindre de store tjenester netop har fået det. Tilbyder de ikke engang DTS-MasterHD.

Filmz.dk glemte:
4K Blu-ray Disc vil også understøtte andre funktioner, så som: Dolby Atmos, udvidet farvedybde, HDR video og high frame rate indhold.
Gravatar

#2 Den fede 8 år siden

De4_Kia (1) skrev:
Hold op med at kald det for Ultra HD, for det er det ikke!!!!! Det hedder 4K OVER AND OUT!


Så er det da lidt underligt, at de hos Blu-ray officielt selv kalder det Ultra HD og har lavet et tilhørende logo, hvor det også står.

De4_Kia (1) skrev:
Dog så går jeg ind for, at det fysiske medie skal bevares. Både fordi det at tag en film ned fra hylden og sætte den i afspilleren, det er der en charme over, som man bare ikke må miste.


Hvis du gerne vil bevare de fysiske medier, så foreslår jeg du falder lidt ned og tager ja-hatten på i stedet.
Gravatar

#3 De4_Kia 8 år siden

#2 Hvilken del af Over and out forstod du ikke?! Jeg er ganske rolig, til gengæld er din "ja-hatten" kommentar fuldkommen malplaceret. Næste gang læs og forstå før du svare.
Gravatar

#4 Captain Marvel77 8 år siden

jeg kan lide blu-ray :-)
Gravatar

#5 X&O 8 år siden

Den fede (2) skrev:
Så er det da lidt underligt, at de hos Blu-ray officielt selv kalder det Ultra HD og har lavet et tilhørende logo, hvor det også står.


Ultra HD eller QuadHD er 2xFull HD = 2 x1920 = 3840x2160
4K er 4096x2160

Ligesom at 2K og FullHD heller ikke helt er det samme.
Gravatar

#7 Sjølle 8 år siden

De4_Kia (3) skrev:
#2 Hvilken del af Over and out forstod du ikke?! Jeg er ganske rolig, til gengæld er din "ja-hatten" kommentar fuldkommen malplaceret. Næste gang læs og forstå før du svare.


Du er da overhovedet ikke rolig... din tegnsætning er i hvert fald ikke. Du går jo stærkt til den med udråbstegn og caps lock.

Og hvorfor er det så stor en mærkesag for dig, at 4K det ikke lige HELT er UHD, så du er nødt til at give det 5 X udråbstegn. Jeg forstår hvad der menes, du er også klar over det, og hr. og fru. Jensen kan bedre forstå det, hvis der ikke er en masse tekniske termer ind over. Kan det ikke være ligegyldigt?
Gravatar

#8 skywave 8 år siden

Jeg køber blue-ray discs, når det drejer sig om visuelt meget flotte film, men til en ganske almindelig film, fungerer min Samsung blue-ray afspiller med BD-wise helt formidabelt.
Om det så bare er mine øjne, der er ved at blive gamle, skal jeg ikke filosofere i, men mine dvd'ers billedkvalitet bliver bare så meget skarpere :)

Men blue-ray HD eller 4K, eller hvad I nu bliver enige om at kalde det nye format? Den hopper jeg ikke på :)

Skriv ny kommentar: