To Netflix-film er med i hovedkonkurrencen på årets filmfestival i Venedig – det medfører kritik fra The International Union of Cinemas.

Efter pres fra biograferne valgte Cannes i 2018 at udelukke film fra Netflix, der ikke vil respektere biografvinduet, som sikrer biograferne eksklusivitet.

Derfor fik Netflix-filmen “Roma” sidste år i stedet festival-premiere i Venedig, hvor Alfonso Cuaróns film vandt hovedprisen, inden den fortsatte til Oscar-showet, hvor den vandt tre priser.

Det førte til massiv kritik fra biograferne af Venedig Film Festival – læs om det her.

Venedig har dog valgt ikke at lytte til biograferne. Således er Netflix-filmene “The Laundromat” og “Marriage Story” begge udvalgt til festivalens hovedkonkurrence.

Det fører nu til ny kritik fra de europæiske biografer organiseret i UNIC:

”For film, der kun er tilgængelige på streaming-platforme, eller som får en begrænset, teknisk biograf-premiere, bliver festival-deltagelse og priser kun et marketing-redskab,” udtaler UNIC ifølge The Hollywood Reporter.

Venedig Film Festival finder sted i perioden 28. august-7. september.


Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 aeries 10 måneder siden

”For film, der kun er tilgængelige på streaming-platforme, eller som får en begrænset, teknisk biograf-premiere, bliver festival-deltagelse og priser kun et marketing-redskab,” udtaler UNIC ifølge The Hollywood Reporter.

Er det ikke allerede det for biografer? Uh se mig, jeg har en film som har vundet et hav af priser. Kom og køb billet!

Jeg kan ikke se den store forskel?

Burde Cannes, Venedig, Oscars og alle andre ikke bare bedømme film for hvad de er: en film. Så er det vel ligemeget om den står til at udkommer i biograf, på Netflex eller på DVD?

For mig at se, er det netop kun et marketings-redskab for biografer så de kan skumme fløden på andre folks film. Det kan de jo ikke på Netflix og derfor bliver de sure.

Kom nu ind i kampen, biografer, og acceptér at I ikke længere har eksklusiv ret på nye film.
"Target that explosion and fire!", Hikaru Sulu, Star Trek VI: The Undiscovered Country
Gravatar

#2 Star Trek fever 10 måneder siden

Nu er et væld af priser som regel tegn på det er noget makværk. Så ved ikke hvorfor Netflix i det hele taget gider
Get woke, go broke.
Gravatar

#3 Justin 10 måneder siden

Det er da dejligt der stadig er nogle Film Festivaller der ikke bukker under for biografernes monopol
Gravatar

#4 Justin 10 måneder siden

#2
Fordi instruktøren bliver så glad hvis de gør der
Gravatar

#5 OliverDK 10 måneder siden

#2 Jeg kan jo blot tage udgangspunkt i migselv og i dag er jeg ligeglad med om en film/serie har vundet priser. Det var anderledes for 15 år siden, når jeg stod i blockbuster og skulle leje en film. Der kunne oscar nomineringer osv. godt være et argument for at leje en film.

Idag er det anderledes, da det jeg kigger på er brugereanmeldelser fra ligesindede, diverse Youtubere jeg er på bølgemængde med og mund til mund metoden fra venner og bekendte. Priser er uinteressant.

Det sagt, så tænker jeg Netflix da sikkert gerne vil vinde nogle priser her og der, da de kan bruge det til markedføring. Derudover tænker jeg det nok ville give dem noget 'good will', der kan få A liste skuespillere, instruktører, osv til at blive endnu mere positivt stemt overfor at arbejde for Netflix, hvilket så igen Netflix kan bruge som trækplaster til at erhverve nye kunder.
Gravatar

#6 Mejse 10 måneder siden

#2 de gider fordi at de film de sender til festivaller, ikke er til det brede publikum, men til det publikum der godt kan lide den slags film der ofte vinder priser.

Plus på trods af din mening om emnet, er der stadig prestige i det, og signalet til instruktører og skuespillere om " vi giver frihed til at lave de kunstneriske film"

Der er absolut intet minus ved det for dem men masser af plusser...derfor gider de :)
Gravatar

#7 Geekalot 10 måneder siden

En film festival burde handle om film og ikke andet.
Hvordan den vises har intet med en film festival at gøre. Så dejligt at en som Venedig ikke føjer sig, som Cannes har. Hvilket i sidste ende nok er et plus for Venedig og et minus for Cannes.
Gravatar

#8 Mejse 10 måneder siden

#7 det handler altid om mere, venedig har forreksempel en regel om at film ikke må være blevet vist andre steder, før de bliver vist der, så de er slet ikke fri for den slags :) men er enig det burde ikke handler om andet :D

Skriv ny kommentar: