I år er det 25 år siden, at Spike Lees mesterværk ”Do the Right Thing” fik premiere. Den lille film om raceuroligheder i Brooklyn kostede blot 6 millioner dollars at producere og står i dag som en af 1980’ernes helt store mesterværker.

Se også: Anmeldelse: “Oldboy (2013)”

Og forleden blev filmen og den 57-årige instruktør så hyldet af ingen ringere end USA’s præsident Barack Obama. Ved en screening på Los Angeles County Museum of Art blev filmen indledt med en videohilsen fra Barack Obama og førstedamen Michelle Obama.

”Do the Right Thing” var den første film vi så sammen på vores allerførste date,” fortæller Michelle Obama i videoen og fortsætter:

”Barack prøvede at imponere mig ved at hive mig ind og se en sofistikeret, independent film, og det virkede. Den var jo fantastisk.”

USA’s præsident takkede derefter Spike Lee for at have hjulpet ham med at imponere sin kone, men hylder også filmen for sine budskaber.

”Do the Right Thing” afspejler stadigvæk vores samfund. Den får os til at grine og tænke, og den udfordrer os til at se os selv i hinanden,” siger Obama.

Du kan se præsidentparrets introduktion af “Do the Right Thing” i videoen nedenfor.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: