Strejken i USA, som omfatter arbejdsvilkår for manuskriptforfattere, har sat flere store produktioner på bero. “Blade” er den nyeste tilføjelse til den liste.

Marvel har mange jern i ilden. Med tre film og to tv-serier, som er planlagt at gå i produktion inden for den kommende måned, er det ikke arbejde, som studiet mangler. Til gengæld får de et projekt mindre at varetage. “Blade” med Mahershala Ali i hovedrollen er blevet sat på pause, fordi der ikke længere var tid til at forsætte præproduktion, inden strejken forløb. Marvel havde ellers rekrutteret “True Detective”-skaber Nic Pizzolatto til at omskrive manuskriptet.

Strejken, som har stoppet produktionen af “Saturday Night Live”, amerikanske talk-shows og den fiktive pengeserie “Billions”, er en konflikt mellem de forenede manuskriptforfattere, som kræver bestemte rettigheder, og studierne, som ikke er interesseret i at give dem. Det samme var problemet, da WGA-medlemmer strejkede i 2007. Dog er situationen anderledes; ovenpå COVID-19 pandemien havde filmlandskabet en stor økonomisk tabsperiode. Det betyder derfor, at begge parter er afhængig af at tjene penge oven på nedlukningen.

Afhængig af længden på strejken kan studierne miste flere millioner dollars i omkostninger pga. den stilstående produktion. “Blade” er den første film påvirket af strejken, og det bliver sandsynligvis ikke den sidste.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: