Tilbage i februar dræbte dansk-palæstinensiske Omar Abdel Hamid El-Hussein to civile og sårede seks betjente i København. Det kommer der nu en film ud af, som filmselskabet Zentropa står bag.

Se også: Ny 11. september-film med Uma Thurman foregår i København

Titlen på filmen bliver “Lukkede øjne”, der fortæller historien om Omar El-Hussein, og hvad der skete med ham i tiden før, under og efter hans handlinger.

Producent Peter Aalbæk Jensen har hyret instruktør Manyar Parwani til opgaven. Og det er helt bevidst, at det ikke er en etnisk dansk instruktør, der skal lave filmen:

”Det var, da jeg blev kontaktet af en gruppe kunstnere af brun observans, at min nysgerrighed for projektet blev vakt. Havde det været nogle grisefarvede danskere, der ville lave denne her film, så ville jeg have afvist det blankt,” siger Aalbæk til DR.

“Lukkede Øjne” bliver Manyar Parwanis første spillefilm siden “Himlen falder” fra 2009, der handlede om Tønder-sagen.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (13)
Gravatar

#11 Therewillbeblod 5 år siden

Usmagsligt.

Og som Ålen (som jeg generelt elsker) siger så laves der også film om Hitler.

Jojo, men hans rolle i verdens (og europa) historien er også meget markant. Fyren var et dumt svin, lige som ham her den unge knægt.

Denne her tragiske hændelse er jo desværre blevet en del af Danmarks historien...men jeg syntes det er smagsløst at gøre det så kort tid efter...syntes at det havde været mere passende om 5/10 år - så kunne man også ligesom se det som et ønske om at tage det gennem en historisk vinkel.

Jeg mener....den her lille pis knægts vanvittige og egoistiske handlinger, har jo nok været startskudet (dårligt ordvalg) - for en række år, hvor alle i DK nok på et plan er mere bekymrede end normalt og jeg tror desværre ikke at vi har set den sidste episode.

Derfor syntes jeg også at det er klamt at de vil lave en film, mens vi er her i stormen. Nogle år efter når røgen har lagt sig, kunne det måske være en idè med en film. Men min holdning er sgu: Too soon...
Fuck Jurassic World!!
Gravatar

#12 Driver 5 år siden

#11

Om 5 til 10 år vil hændelsen være så langt ude i periferien, at Ålen ikke ville kunne hente monetos hjem på det. Han er jo snu nok at lukrere på andres ulykkelighed, mens det endnu er aktuelt og der kan spindes nok guld på det.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#13 Therewillbeblod 5 år siden

Driver (12) skrev:
#11

Om 5 til 10 år vil hændelsen være så langt ude i periferien, at Ålen ikke ville kunne hente monetos hjem på det. Han er jo snu nok at lukrere på andres ulykkelighed, mens det endnu er aktuelt og der kan spindes nok guld på det.


Generelt elsker jeg Ålen og hans "fuck alle og alt"-attitude...men den her syntes jeg sgu gir ham et minus point i min bog.
Fuck Jurassic World!!

Skriv ny kommentar: