Tilbage i februar ville foreningen af Danske Filminstruktører, anført af formand Christina Rosendahl, hive Danske Biografers formand, Kim Pedersen, i retten med en anklage om injurier. Så vidt kom det aldrig, da der er nu indgået forlig i sagen.

Se også: Regner Grasten om biografformand: Komplet idiotisk

Sagen begyndte, da Kim Pedersen i et interview med Berlingske beskyldte de tre danske instruktører Annette K. Olesen, Birgitte Stærmose og Christina Rosendahl fra bestyrelsen i Danske Filminstruktører for at misbruge filmstøtteordningerne til egen fordel.

Dengang tilbød instruktørerne, at de ville droppe sagen imod Kim Pedersen, hvis han ville trække sine udtalelser tilbage. Det nægtede han dengang, men nu har piben fået en anden lyd. Næsten. Kim Pedersen forklarer i en pressemeddelelse om forliget, at han er blevet fejlfortolket af Berlingske:

”Undertegnede, Kim Pedersen, tilkendegiver herefter, at følgende tre udsagn om filminstruktørerne Christina Rosendahl, Annette K. Olesen og Birgitte Stærmose i en artikel skrevet af Berlingske Tidende og publiceret den 13. januar 2015: ‘Filmkvinder beskyldes for at mele egen kage’, ‘De kvindelige medlemmer af Danske Filminstruktørers bestyrelse udnytter deres egen forening til at skaffe sig unfair fordele i kampen om filmmidlerne’ og ‘De kvindelige medlemmer af bestyrelsen for den danske instruktørforening udnytter deres egen forening til at få tilkendt filmstøtte til deres personlige filmprojekter’, som i artiklen var angivet at stamme fra mig, ikke er udtryk for min opfattelse, og jeg er således ikke enig i artiklens formulering af de tre udsagn,” udtaler Kim Pedersen, der ellers tidligere har nægtet at trække i land.

De tre instruktører glæder sig over Kim Pedersens erklæring: ”Vi hylder en åben og frisk debat om udviklingen af dansk film, men når vi som demokratisk valgte bestyrelsesmedlemmer i en forening beskyldes for personlig tilraning, er det ødelæggende for vores muligheder for at udføre både vores politiske og professionelle arbejde som instruktører. Beskyldningerne underminerede vores integritet og troværdighed på medlemmernes vegne. Derfor er vi rigtig glade for, at Kim Pedersen har erklæret sig uenig i udsagnene,” udtaler Christina Rosendahl, Annette K. Olesen og Birgitte Stærmose.

Opdatering:
Kim Pedersen præciserer nu til dansk presse, at han står 100 procent ved alle sine tidligere udtalelser angående Christina Rosendahl, Annette K. Olesen og Birgitte Stærmose, bestyrelsen for Danske Filminstruktører. Ifølge Kim Pedersen er Danske Filminstruktørers udlægning af forliget ikke retvisende. Således mener biografformanden, at forliget ene og alene omhandler det, at Berlingske skulle have fejlfortolket hans ord.

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 Geekalot 7 år siden

popcorn tjek, cola tjek :)
Gravatar

#2 Wookien 7 år siden

Tøsedreng.
Gravatar

#3 Kim Pedersen 7 år siden

Til orientering:

Det er yderst beklageligt at Filmz til stadighed vælger kun at høre den ene part i en sag, for efterfølgende ukritisk at videregive en historie, som ganske savner afsæt i virkelighedens verden.

Det er ikke mindre end dybt tragisk, at filminstruktører nu ikke er tro mod den forligstekst vi er blevet enige om.

Forliget er udtryk for hvad jeg gennem helt forløbet har sagt: At jeg står ved mine udtalelser, som jeg er citeret for, men jeg aldrig vil kunne drages til ansvar for Berlingske Tidendes fortolkninger.

En ganske anden historie er Berlingske Tidendes fortolkninger, om at de tre kvindelige instruktører blandt andet skulle mele egen kage. Det har jeg beviseligt aldrig sagt. Jeg har beviseligt heller aldrig sagt at de tre kvindelige filminstruktører udnytter filmstøtteordningerne til egen fordel.

Jeg er således ikke blevet fejlciteret, jeg har simpelthen beviseligt aldrig sagt det og jeg har aldrig ”stået fast” på disse udsagn. Jeg har alene stået fast på hvad jeg er blevet citeret for, og de citater ser jeg da heller ikke anfægtet af instruktørerne.

Faktum er at de tre instruktører har anlagt sag mod den forkerte. De burde have lagt sag an mod forfatteren af de nævnte udsagn.

Jeg notere mig da også at det var de tre kvindelige filminstruktører som var udfarende i ønsket om et forlig. Ikke jeg.

Med venlig hilsen
Kim Pedersen
Gravatar

#4 Morten Vejlgaard Just 7 år siden

#3 Hej Kim,

Siger du, at du ikke står bag forligsteksten, som er sendt ud til dansk presse? At Danske Filminstruktører bevidst har fejlciteret dig? Hvis det er sandt, så hører jeg meget gerne fra dig - du har min mail og telefon.

Du må også meget gerne fremsende det, du mener, er den rigtige forligstekst.

Vi modtager også gerne, de beviser, du siger, du har på, at Anne Nørkjær Bang og Kristian Lindberg fra Berlingske fejlfortolker dig.

Gravatar

#5 Driver 7 år siden

Ikke igen ...
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#6 cain 7 år siden

Der er da ikke nogen der tager den klovn seriøst vel?

Kim P er da den største idiot i dansk film.

Det fedeste af det hele er at manden argumenterer som en vred teenager og bare skrider fra samtaler. Formanden for dansk film kan ikke engang klare en samtale med en teenager. Patestiske fucking menneske
Gravatar

#7 arnem 7 år siden

#6 Konstruktivt.
Gravatar

#8 Gorman 7 år siden

Gab. Nogle mennesker er ikke værd at spilde sin tid på.
Minder mig mig om 3. Klasse. "Du Er dum, og jeg er helten"
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#9 silegnaV 7 år siden

Sjovt at Kim P. kommer sig meget i filmz søgelys, når man tænker på andre filmnyheder, som bliver vraget. Besynderligt. Synes også det er aldeles uprofessionelt, hvis filmz delvis brygger nyheden på Berlingske Tidendes fortolkninger (som sjældent er objektive). Så ser man jo kun på sagen fra én side, hvilket jeg godt kan forstå Kim P. påpeger.

#6 Hvorfor skal du igen og igen komme personlige svinende kommentare til Kim P?
Voks dog op man, og bevæg dig ud af børnehaveklasse-niveauet.

Jeg er ikke her for at være Kims bodygard, men det da usmagelig journalistik og debation.
Gravatar

#10 Morten Vejlgaard Just 7 år siden

#9 Bare lige så der ikke er nogen misforståelser her: Nyheden bygger på en pressemeddelelse, der er sendt ud til hele den danske presse, hvor begge parter har givet en citat-kommentar til. Disse har vi gengivet her i nyheden. At en af parterne så har yderligere at tilføje og delvist undsiger egen kommentar fra pressemeddelelsen, er det, der gør sagen speciel. Man tror jo normal vis, at folk, der indgår et forlig, ønsker det. Men det har Kim Pedersen senere forklaret til Politiken, at han faktisk ikke ønskede: http://politiken.dk/kultur/filmogtv/ECE2804610/bet...

"Jeg så gerne denne her sag i retten," siger han til Politiken. Der har vi på Filmz så logisk tænkt, at når man medvirker i et forlig, at så ønsker man et forlig. Det har så ikke været tilfældet hos Kim Pedersen. Hvorfor han så har medvirket i det, tror jeg, vi må opgive at forstå.

Skriv ny kommentar: