Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 76

Bedste film af Guillermo del Toro?

 • Pans labyrint
  41%
 • Hellboy
  17%
 • Blade II
  12%
 • Pacific Rim
  12%
 • En anden film
  8%
 • Hellboy II: The Golden Army
  5%
 • Crimson Peak
  3%
 • The Devil's Backbone
  1%
 • The Shape of Water
  1%

#1

28. dec. 2009 12:26

Please Cameron, benyt chancen til at få lidt historie ind i alle effekterne.

www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.

#2

28. dec. 2009 12:33

Næste gang vil Na'vierne have hævn. Alle kravler op Til Alpha Bull Asshole klippetoppen, hvor ingen har været før og får deres Ultima Toruk Gigante, stor som et slagskib. Så flyver de til jorden og starter en krig. Ind imellem skal vi lige høre Jake Sully sige en ny Saint Crispins Day tale, for at få adrenalinen op og køre og et rungende YEEAAAAH fra Na'vierne. Så skal vi have fundet en ny mexicansk lille skønhed til at være marine, eller pilot. Og så er det spørgsmålet om jamrekonen ikke er optaget med andre projekter, for hun skal også med. Så skal der findes en ny person, som kan vågne fra Cryo søvn. Nu har man tændt en cigar og en cigaret ved opvågen. Det næste må være pibe eller rygeheroin.

Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

#3

28. dec. 2009 12:53

Selvom om jeg meget gerne vil se mere til Camerons utrolige verden er jeg bange for en 2'er. Ved godt at Cameron aldrig skuffer, men med al den hype der har været om den første film bliver der helt sikkert mere om 2'eren og det frygter jeg sgu ikke at den vil kunne leve op til.

#4

28. dec. 2009 13:10

Jeg kunne godt li' Avatar og jeg tror at en af årsagerne til at jeg ikke blev så skuffet som mange er blevet, er at jeg vidste hvad jeg gik ind til. Jeg vidste nok til at vide hvad jeg kunne forvente af filmen, og forventede ikke mere end det.

Her er et citat der faktisk beskriver problemet på en meget enkel måde;

...at the same time, however, how the frak can James Cameron have cooked this story up for a decade, waiting for technology to catch up with his vision, and not want the story to be killer? How can he not at least work that script into a form that can at least begin to rival the visuals it's matched with? It seems like an insult.fra Cinematical

Så sandt, så sandt. Den er absolut ikke alt hvad den kunne have været, meeen det skal nu ikke afholde mig fra at se den igen...adskillige gange, og jeg kan godt forstå idéen i at lave fortsættelser, så man kan bruge sine digitale modeller en gang mere, men bliver historien ikke bedre næste gang kan de sg* ligeså godt lave det til en direct-to-dvd udgivelse. ;)

@Bruce.
Kan godt li' din avatar. Jeg brugte selv det samme portræt på et andet forum for et par år siden. Stor fan af Cary. :)

#5

28. dec. 2009 13:19

#4 Tak, ja Cary var guld :)

Jeg forstår nu godt, at Cameron vælger "laveste action fællesnævner med alle klichéerne". Han har et nyt koncept, som SKAL blive en succes, ikke kun for at spille sig ind, men for at sikre 3D fremtiden for biograferne. Man skal have det sikre kort. Prioritet 1 er at gøre det visuelt spektakulært, så ingen kan undsige sig at sige "hold kæft det ser godt ud". Derefter en historie som er så mainstream som overhovedet muligt, med gennemprøvede elementer, hvilket i daglig tale kaldes klichéer. En kærlighedshistorie, for at få pigerne med i biografen, som sikrede Titanics succes. PG11 stempel for at gøre filmen til en familie film. Resultatet er masser af penge i kassen og en film som er komplet glemt om 10 år, når teknikken ikke længere er state of the art, for ingen gider sgu da se filmen for handlingens skyld.

Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

#6

28. dec. 2009 13:22

ikke blev så skuffet som mange er blevet,snabeldyhr (#4)

Hvordan er du kommet frem til den konklusion? Det er vidst i virkeligheden et mindretal der er blevet skuffet.

Cameron må for min skyld godt lave en Avatar 2. Og nej, det ville nok ikke skade at få lidt mere kød på historien... (lidt ligesom det skete med A new hope/Empire strikes back). Der er masser af potentiale, især fra Camerons hånd.

thecleansing.net : you call we kill

#7

28. dec. 2009 13:49

#5

Helt helt enig. Kunne ikke ha sagt det bedre selv. Modsat Camerons Aliens og T-film, som altid vil holde (har de ihvertfald gjort indtil videre) så er Avatar glemt, hvis ikke før end de 10 år du nævner. Den er så supermainstream at den næsten er en revolution på det punkt også. Avatar 2 lyder godt nok som en fesen ide.

You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

#8

28. dec. 2009 13:59

med Camerons talent for at lave 2'ere (terminator, aliens) er jeg ikke specielt bange for "avatar 2" - mit eneste ønske er at han laver en historie med lidt mere tyngde i næste gang, for den var eddermame noget tynd i "avatar" (jeg dicideret kedede mig på et tidspunkt i filmen)

#9

28. dec. 2009 14:17

Jeg er meget uenig I at filmen vil blive glemt.. Indtil videre er det den bedste film oplevelse jeg har set, og overgår i mine øjne langt terminator, Aliens er stadig genial i mine øjne, men jeg gider simpelthen ikke se terminator filmene som jeg netop syntes er ufattelig ensformige. Folk tror at det hele handler om at opfinde noget nyt, men innovation og kreativitet er nok de mest tyv-agtige begreber, da de 99% stjæler og låner fra ting som allerede findes i forvejen. De genbruger og genfortæller, og en god historie er ikke en "ny" historie, men tværtimod en godt fortalt historie, og det mener jeg at Avatar er.
Det er en velkendt i historie pakket ind i et genialt og banebrydende gave-papir. Den visuelle del rammer den gode historie ind, og den bliver båret underholdende igennem af godt skuespil (speciel af Zoé Saldana).
Jeg er dog bekymret for en 2'er, da jeg føler at historien er afsluttet... men hvem ved, som andre har nævnt er Cameron kendt for at lave gode og måske endda bedre 2'ere end 1'ere... hvem ved... :P

#10

28. dec. 2009 14:21

#5 Hvis "Star Wars" var udkommet i dag, ville du sikkert have sagt noget i samme stil om den :P

Hvis det var så nemt, ville alle film følge den opskrift. Mange gør faktisk: vi skal have det med og det med for at blive en succes og så fejler de alligevel. Hvorfor? Fordi det vigtigst er ikke om historien er original eller ej eller de og de "sikre" elementer er med, men hvordan hele molevitten bliver fortalt på. "Avatar" er en klassisk historie og den slags holder sig meget bedre, end de originale historier, som er hippe i tiden og derfor bliver fesne som tiden går.

Smile, you son of a bitch!

#11

28. dec. 2009 14:25

2# det jo meget bedere en mine landet Surina historie jeg er inspiret

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#12

28. dec. 2009 14:25

MMB

Jeg glæder mig allerede til Avatar 2. Jeg tror, at den kan blive endnu bedre end 1'eren. Nu er det et fantastisk univers, der kan bygges videre på.

De samme flotte billeder, det samme fantastiske univers og en ny bedre historie kan gøre Avatar 2 bedre end 1'eren. Lidt ligesom Star Wars V, der også er bedre end Star Wars IV.

#13

28. dec. 2009 14:33

Det lyder som en fornuftig beslutning, at tage fat i noget helt andet i 2'eren. 1'eren var da en glimrende lille fortælling, men den manglede da i den grad noget fordybelse, som man kan håbe på, at 2'eren byder på. Jeg synes dog 1'eren har opbygget et noget snævert univers, så at Avatar 2 tager sted på en helt anden planet, lyder virkelig godt. Nu når så mange nævner Star Wars, synes jeg dog at A New Hope havde en masse ting man kunne bygge ud på... der var karakterer man ikke så meget til, nogle planeter man kun hører om, en masse racer man kun kort ser osv osv. Derfor var det logisk nok nemt at udvide Star Wars' univers samt tage fat på nogle dele man kun kort så i 1'eren. Avatar skal introducere os til noget helt nyt i 2'eren, for Pandora har umiddelbart ikke mange muligheder.

"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"

#14

28. dec. 2009 15:25

Forstår ikke hvorfor folk har så store problemer med historien. Hvor meget er idag originalt aldrig set før?? Bare se TDK, mere middelmådig og forudsigelig affære skal man sku lede længe efter, men 1 stk død skuespiller og vupti så er det bare det bedste ever..

Elsker 1´eren og glæder mig enormt til en eventuel 2´er

That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.

#15

28. dec. 2009 15:28

14# 2 ere? mener du ikke 3 ere

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#16

28. dec. 2009 15:59

#10

Men avatar er ikke synderligt fantastisk fortalt? Eller medrivende. Den føles blot som et møde, hvor cameron præsenterer flotte effekter. Klassisk måske nok, men det er en Steven Seagal film også. Godt mod ondt, det er da så klassisk :-)

You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

#17

28. dec. 2009 16:06

14# 2 ere? mener du ikke 3 ereEPH333 (#15)

Nej jeg venter lige med Avatar 3 til efter en eventuel 2´er

That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.

#18

28. dec. 2009 16:08

14# 2 ere? mener du ikke 3 ereEPH333 (#15)

"Avatar 2 bliver det værste lort i filmhistorien, men 3'eren bliver fuckerfed!"

??????????????????????????????????????????????????

"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"

#19

28. dec. 2009 16:09

14# wupsi daseiy forkert tråd :D, troede det var noget om Transfomres 2 skal vidst lige læse igenmen hvad jeg gør hehe :d

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#20

28. dec. 2009 16:12

#5 Hvis "Star Wars" var udkommet i dag, ville du sikkert have sagt noget i samme stil om den :P

Hvis det var så nemt, ville alle film følge den opskrift. Mange gør faktisk: vi skal have det med og det med for at blive en succes og så fejler de alligevel. Hvorfor? Fordi det vigtigst er ikke om historien er original eller ej eller de og de "sikre" elementer er med, men hvordan hele molevitten bliver fortalt på. "Avatar" er en klassisk historie og den slags holder sig meget bedre, end de originale historier, som er hippe i tiden og derfor bliver fesne som tiden går.Michael Andersen (#10)

Det er svært at spå om, hvad jeg havde sagt i dag :) Der er alt for mange parametre involveret. Hvis SW udkom i dag, ville man vurdere den ifht. alle andre film i genren siden og så ville den måske ikke være så "fresh" og nyskabende som den var dengang. Måske man ville sige, "hold da kæft, hvor Harrison Ford efterligner Brendan Fraser" :) Jeg ville nok svine Mark Hamill til, men forhåbentlig ville jeg da kunne få øje på Harrison Fords karisma. Film bliver jo vurderet ud fra "stillingen i deres samtid" og der havde SW ligesom ikke rigtig noget andet at blive vurderet op imod, hvorfor den netop fremstod nyskabende.

Med Avatar har vi en nyskabende teknologi, hvor alle elementer er copy/paste fra instruktørens tidligere værker og genbrug fra mange andre. Jeg tror nemlig ikke, at den "klassiske historie" holder meget bedre i Avatar, men at den helt ryger ud i glemselen, når teknologien langsomt bliver hverdag og folk begynder at se på eksekveringen.

Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

#21

28. dec. 2009 16:50

Blev mega skuffet over denne film... Man får sletter ikke et forhold til figurerne, som man gør i andre af Camerons film, fx Terminator-filmene

#22

28. dec. 2009 17:04

Forstår ikke hvorfor folk har så store problemer med historien. Hvor meget er idag originalt aldrig set før??loke76 (#14)

Fordi historien er skrækkelig forudsigelig og en stor del af personerne er ren copy/paste fra tidligere Cameron-film, som folk efterhånden har skrevet en del gange.

En historie behøver ikke at være vanvittig original for at være god og jeg kan sikkert finde masser af eksempler på film fra de sidste 10 år, der ikke er originale, men hvor man blot har taget et velkendt koncept og tweaket det lidt hist og her, så det i mindste lugter friskt og ikke af genbrug/dovenskab.

For mig handler det om, at Cameron har brugt så meget energi på effekter, 3D-fest og voldsomt meget andet, samt det er hans første store film siden "Titanic" (ok, den var jeg så heller ikke vild med, men lad nu det ligge) og han har film som "Terminator" og "Aliens" i bagagen, så mener jeg altså at det forpligter at bruge lidt mere end 20 min. på manuskriptet og blot lave et sammenkog af en særdeles velkendt historier, mixet med figurer fra "Aliens" Se spoiler >>

Selfridge = Burke, Chacon = Vasquez med et stænk af Spunkmeyer og Augustine = en hippie-udgave af Ripley

Dermed ikke sagt at jeg synes at det er en dårlig film, hvilket jeg har givet udtryk for og den havner helt sikkert i min BD-samling, men selvom jeg er naturlig skeptisk overfor hype, hvilket jeg også var i forbindelse med TDK, blev jeg alligevel skuffet over at Cameron ikke brugte lidt mere tid på at stable en virkelig god historie på benene, sammen med alt det andet.

De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.

#23

28. dec. 2009 17:19

#22

Selvom jeg ikke var enig med dig vedr. T2, så er jeg her. Det lader til at Cameron blot har tænkt på hans tidligere successer, og dermed genbrugt meget af det vi har set, endda fra hans egne værker. Udover det du nævner med personer, så er de menneskestyrede robotter også set i aliens. Men jah, med tanke på den tid han havde til avatar, burde man forlange en bedre historie. Bestemt ikke ringe film, meeeen.

You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

#24

28. dec. 2009 17:25

#16 Men så er du jo bare ude i noget smag og behag snak.

Jeg elsker orkestermusik i film, men hører tit: det har vi hørt så mange gange før. Ja, men glemmer vi smag og behag et øjeblik, så har det en tidløs kvalitet som filmmusik baseret på disco- og tekno-lyd og lignende nye og "originale" elementer ikke har. For klassisk er klassisk. Så selvom vi har set historien 117 gange før, er der altså mere end bare flotte effekter i "Avatar".

Jeg er helt med på at man synes historien er kedelig, men derfra til at udlede at filmen så bliver glemt. Come on. "Danser med ulve" har samme ældgamle historie, og hvis man dengang sagde: Når nyhedsværdien ved den smukke billedside er falmet bliver den film glemt, for ingen gider sgu da se filmen for handlingens skyld. Makes no sense :)

Smile, you son of a bitch!

#25

28. dec. 2009 18:07

#24

hvis man læser A@babo's indlæg i #10, fornemmer jeg en del Trolling. selv hvis 99% af alle mennesker, der er vilde med en fantastisk film lidt ligesom vi så med LoTR da 1'eren gik i biografen, vil der altid være en som har en latterlig holdning, der blot venter på nogen hopper på den flamebait han ligger ud, og begynder en diskussion med trollen.

Så er du ihvertifald advaret Michael

[i]filmz.dk - stedet hvor selvudnævnte film eksperter sammen, elsker at tude og brokke sig over Hollywood Block Buster film [/i]

#26

28. dec. 2009 18:26

#25

Du behøver skam ikke at advare Michael om noget, jeg har diskuteret med ham før. Og drop dine latterlige og fordomsfulde fornemmelser. Det er altid det nemmeste at gemme sig bag eliten, i dette tilfælde mange folk der godt kan lide avatar. Jeg har givet MIN mening til kende, og i øvrigt gav jeg filmen 4/ud af 6, godt nok små stjerner. Den er underholdende, men ikke mere for mig. Beklager hvis dette sårer dig. I øvrigt kan du se efter i min profil, hvis du da magter, at jeg er Cameron tilhænger. Derudover anmelder jeg på scope. Og har intet til overs for folk der troller. Men jeg forventer selvfølgelig ikke du indrømmer du har taget fejl.

You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

#27

28. dec. 2009 18:43

#25 Tak, men jeg kan godt lide at diskutere med a@babo :) Vi er næsten aldrig enige, men det synes jeg er sundt, for så bliver jeg "presset" til at tænke lidt mere over tingene.

Smile, you son of a bitch!

#28

28. dec. 2009 18:51

#24 Der ser jeg så en helt anderledes eksekvering af "den klassiske historie" mellem Danser med ulve og Avatar, men måske har jeg ikke været præcis nok. Jeg har intet mod klassiske historier, klassiske elementer. I såfald havde 3:10 To Yuma ellers fået et spark bagi, for der er absolut intet nyt at hente i denne i historien :)

Når jeg bliver "afvæbnet" og æder den klassiske historie, så skyldes det en grundlæggene god eksekvering af plot og gedigent og medlevende skuespil. Avatar indeholder klassiske elementer bl.a. fra Camerons egne film. Og så indeholder den desværre elementer, som godt nok er klassiske, men som (i mine øjne) via Camerons hånd, bliver karikeringer og dermed bringer én (mig) ud af fortællingen og fatningen.

Ikke karikeringer fordi det er ringe kvalitet, men fordi det bliver malet storladent med en enorm stor pensel, de hundreder af Ikran'er i daggryet med vandet mod kysten og jamrekonen (copyright Michael!). Og så har jeg set for mange Saint Crispins taler i for mange film og jeg er desværre blevet nærmest immun for effekten, når taleren får tilhørerne gejlet op. Tilbage er der afslutningens battle sekvenser, som jeg desværre efterhånden ser som antiklimaks i en film fremfor klimaks. Det er flot CGI animation, men der virker ikke så imponerende som 3000 skotter i kilt løbe over en græsslette. Skal det føles stort, skal det føles ægte. Absolut er jeg blevet skadet af at have set mange film og jeg ville da ønske jeg kunne falde i svime over mere end blot den visuelle side, som absolut er fantastisk. Men sidste halvdel var historie og fortællemæssigt, meget ordinær.

#24

hvis man læser A@babo's indlæg i #10, fornemmer jeg en del Trolling. selv hvis 99% af alle mennesker, der er vilde med en fantastisk film lidt ligesom vi så med LoTR da 1'eren gik i biografen, vil der altid være en som har en latterlig holdning, der blot venter på nogen hopper på den flamebait han ligger ud, og begynder en diskussion med trollen.knekker (#25)

Jamen skriv blot mig med på trolleriet i såfald. Selvfølgelig er man da latterlig, hvis man ikke har samme holdning som det store flertal. Det må jo være den nemmeste og mest retfærdiggørende argumentation for éns eget standpunkt ikke sandt? Se bort fra argumenter og læg sorteper kortet på bordet, som meget heldigt, legitimerer bortfald af videre debat og så kan man istedet pege fingre og sige "øv bøv buh". Hey, jeg er enig med 99%, så må den ene procent jo være latterlige! Fantastisk! Eminent! Sublimt!

Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

#29

28. dec. 2009 19:04

#27

Jup, det er nemlig sundt. Så vi er vel begge på kur :-)

Mht Avatar snakken, så skal det heller ikke lyde sådan at man/jeg ikke kan nyde en flot visuel underholdningsfilm. Det kan jeg skam, også i fulde drag. Jeg føler bare, at Cameron blot ville "rundevise" en i hel ny verden "se den plante", "se det dyr". Det blev for mig sjældent medrivende, hverken i klassisk eller ikke klassisk stil (hvis man kan sige det sådan). Den sidste actionsekvens er dog fed. Og så synes jeg, når man ikke har mere pålæg på brødet, så burde man holde filmens spilletid kortere.

Om filmen vil huskes, er jo svært at spå. JEG tror det ikke, ikke i samme grad som Camerons andre værker.

You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

#30

28. dec. 2009 19:25

Efter det i har sagt ved jeg ikke om jeg skal springe over Avatar vis det er Kopiret ting kopier er slemt og giver kun 02 fandt jeg ud af xD

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#31

28. dec. 2009 19:28

BN

Bare se TDK, mere middelmådig og forudsigelig affære skal man sku lede længe efter, men 1 stk død skuespiller og vupti så er det bare det bedste ever..loke76 (#14)

Hvem sagde overforenkling og generalisering?

For det første var TDK uforudsigelig (ihvertfald for MIG) med de drejninger historien tog og med hele den realistiske tone (IKKE handling) den havde. Og for det andet havde Heath Ledger's død INGEN SOM HELST indflydelse på min vurdering af filmen. Det eneste der tæller, er det færdige resultat, og i tilfældet med TDK var og er jeg meget imponeret. Det er ikke Heath Ledger alene der bærer den film - det gør Nolan's instruktion, hele skuespillerholdet og det yderst velskrevne plot, samt en fremragende lyd- og billedside.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#32

28. dec. 2009 19:31

Jeg troede at Pandora var den kæmpe blå planet da jeg så teaser traileren.

The Movie Nerd is here...

#33

28. dec. 2009 19:32

Enig med Bn# det var da ikke det var ikke noget med heath legders død. Han spillede meget godt den var sikkeret blvet lige så god vis han ikke døde middelmådig Nej DA! Overmiddel Ja DA!

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#34

28. dec. 2009 19:34

Enig med Erlingur omkring 02!

Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

#35

28. dec. 2009 19:42

#31

Noget helt andet er: 2 trailer til Nolans nye film er udkommet online :-)

#34

Fed top 200 du fik lavet, mange gode, mens andre også savnes, men kun en Nolan film på? Now you are on my shitlist :-)

You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

#36

28. dec. 2009 19:55

#35 Tak :) Jeg har hans bedste på :) Jeg kan li' alle hans film, Prestige nok nummer to på listen og tæt på top 200.

Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

#37

28. dec. 2009 20:11

#36

Nice :-)

You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

#38

28. dec. 2009 21:41

#28-29 Smag og behag er jeg med på. Det var mere det med at filmen snart vil blive glemt. Hvis det var et eller andet tomt Emmerich eller Bay effektspektakel, så kunne vi måske snakke om det, men her strammer I den lige for meget :) Forstil jer at være 8 år igen og så se "Avatar". Det er den slags film som skaber filmfans ;)

Smile, you son of a bitch!

#39

28. dec. 2009 21:56

#38 Jep, jeg kan godt forestille mig at være 8 år, eller 10 som min datter :) Ingen tvivl om, at et sådan syn sidder fast i én, på et tidspunkt, hvor indlæringen ikke er kompromitteret af et utal af andre syn. Jeg prøver blot at bearbejde og ødelægge illusionen for min datter på sigt, ved at proppe hende med information fra en svunden tid, så hun en dag kan vurdere igen på andre præmisser og måske komme på andre (og bedre) tanker. Lorte far fra helvede, I know :)

Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

#40

28. dec. 2009 21:56

#38

Filmen behandler også en, som var vi otte :-) Der er meget til de små, og lidt til de store. Men i virkeligheden ser jeg ikke den helt store forskelle mellem den og så Transformers, hvis vi snakker om fornøjelighed, just fun, og "slippe den indre drengerøv". Jeg var underholdt af dem begge til en vis grad, men de bliver nok ikke mindeværdige i min optik. Deraf har du selvfølgelig også min pointe om, at jeg ikke tror på filmen vil huskes fremover, men det er en subjektiv konstatering. Men den er også lidt svær, for det må da komme an på hvem man spørger om 10 år? De samme fans der så den for 10 år siden, eller de nye og yngre. Eller hvad?

You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

#41

28. dec. 2009 23:57

Lyder ret spændende..
De skal bare sørge for at lave en bedre trailer! Det var virkelig en dårlig trailer til 1éren.
Håber bare James Cameron laver nogle bedre replikker; der var aaaaaalt for mange tacky action replikker! Som bliver sagt af Michelle Rodriguez, og efter min mening er hun en kedelig og dårlig skuespiller som ikke fortjener en rolle i denne her film! Eftersom det er en rigtig fed film:)

Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tich.

#42

29. dec. 2009 07:54

Jeg synes som så mange OGSÅ at historien var lidt kedelig fordi jeg ikke levede mig ind i karaktererne, ... men så så jeg filmen igen....

MEGET BEDRE ANDEN GANG

der ER faktisk en character-arc eller hvad man kalder det på dansk.. problemet er bare at vendepunket for Jake sker for pludseligt, og man ikke ser det man ser kun følgerne af det... og det er sgu lidt ærgerligt at cameron springer henover det...

jeg tror de fleste ved hvad jeg refererer til...

det andet problem er man ikke ser Jake nok som ultra hård military grunt. det antydes, men jeg får ikke fornemmelsen af det før han begynder at skifte karakter og tvivle på sine gerninger... men tvivlen skal jo stå i kontrast til hans karakter, og hvis den ikke er tydelig, udebliver konflikten...

cameron HAR gjort det bedre, men helt uden karakter-tegning er Avatar ikke...
og som sagt meget bedre anden gang!

You can't fail, if you never give up.

#43

29. dec. 2009 08:14


Det tog James Cameron intet mindre end 14 år at skabe månen Pandoras imponerende jungle og frodige biodiversitet til "Avatar". Men jeg regner med at "Avatar 2" foregår
på en ørkenmåne, så James Cameron er allerede klar med den til næste december ... ;D

#2 . . . bruce

"Næste gang vil Na'vierne have hævn. Alle kravler op Til Alpha Bull Asshole klippetoppen, hvor ingen har været før og får deres Ultima Toruk Gigante, stor som et slagskib. Så flyver de til jorden og starter en krig. Ind imellem skal vi lige høre Jake Sully sige en ny Saint Crispins Day tale, for at få adrenalinen op og køre og et rungende YEEAAAAH fra Na'vierne. Så skal vi have fundet en ny mexicansk lille skønhed til at være marine, eller pilot. Og så er det spørgsmålet om jamrekonen ikke er optaget med andre projekter, for hun skal også med. Så skal der findes en ny person, som kan vågne fra Cryo søvn. Nu har man tændt en cigar og en cigaret ved opvågen. Det næste må være pibe eller rygeheroin."

Helt ærligt bruce, kan du ikke bruge "spoiler" en anden gang !!!

Den ser sådanne ud Se spoiler >>

Hahahaha ... ;o)

AVATAR A James Cameron Film - Total $2.782.206.970 Worldwide

#44

29. dec. 2009 10:44

#43 :)

Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

#45

29. dec. 2009 10:48

Hvem sagde overforenkling og generalisering?

For det første var TDK uforudsigelig (ihvertfald for MIG) med de drejninger historien tog og med hele den realistiske tone (IKKE handling) den havde. Og for det andet havde Heath Ledger's død INGEN SOM HELST indflydelse på min vurdering af filmen. Det eneste der tæller, er det færdige resultat, og i tilfældet med TDK var og er jeg meget imponeret. Det er ikke Heath Ledger alene der bærer den film - det gør Nolan's instruktion, hele skuespillerholdet og det yderst velskrevne plot, samt en fremragende lyd- og billedside.bn (#31)

Say what? Historien i TDK er sku da en tynd kop the der er set 100 gange før. Bale er den mest overvurderede skuespiller idag overhovedet. Uhh 2 ansigts udtryk og lidt knurrende stemme ja han er søreme fantastisk. Gyllenhal var fuldstændig ligegyldig ligesom Caine og Freeman.

Måske havde Ledgers død ikke indflydelse på din vurdering af filmen, men jeg kan garantere dig det havde enorm indflydelse på filmens samlede omsætning.

Lyd/billede var da ganske fint, men intet nyt under solen der.

That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.

#46

29. dec. 2009 15:45

jeg stoler 110% på Cameron, men jeg vil gerne se mere af Pandora og den verden han har skabt, men jeg ser frem til den og Der er en god handling i Avatar

FREDDY FOREVER!!!

#47

29. dec. 2009 16:05

Na'Vi vs Predators vs Aliens!

Happiness is not always the best way to be happy.

#48

29. dec. 2009 21:19

Bruce, du har sikkert ret i at Avatar vil gå i glemmebogen pga. den er så mainstream og ordinær på sin vis som den er. Måske kan man endda tillade sig at sammenligne Avatar med Tron som også var lidt af et visuelt lysshow (og er gået i glemmebogen)..? Nuvel, jeg er dog ikke sikker på, at du får ret hvis Cameron gør alvor af sin planer om at lave en triologi og så er det sådan set ligemeget hvor mainstream filmene går hen og bliver, efter min mening. En triologi vil kunne gå hen og bidrage som samlet værk til sci-fi genren der i høj grad i dag har brug for nyt blod.

"also it's a movie don't be a cunt." - internet anonymous

#49

29. dec. 2009 21:30

#48 -

Nyt blod? Virkelig? Jeg synes da at der er kommet masser af fremragende sci-fi de sidste par år, film som f.eks. "Children of Men", "A Scanner Darkly" og "District 9" og på tv ser det jo heller ikke helt skidt ud med "Battlestar Galactica, samt den nye udgave af "V".

De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.

#50

29. dec. 2009 21:46

#49

Jeg tænkte udelukkende i triologier.

I øvrigt alle herlige film/serier du nævner.

"also it's a movie don't be a cunt." - internet anonymous

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger