“District 9” leverer et usædvanligt spark og indspark til den menneskehed, der brillerer i disciplinerne nultolerance og frygtsomhed. Som en moderne “E.T.” siger den også ”go home” til dem, der måtte mene, at mockumentary-filmen er groet fast og måske blot skal anskues som en pudsig filmisk parentes. “District 9” hæver sig over ironisk leg med filmsprogets konventioner og står tilbage som en bragende kulørt og ekstremt engagerende film om fremmede, der bare gerne vil have et sted at bo, og som allerhelst vil hjem til der, hvor de kom fra.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#41 bullettooth 14 år siden

Missede desvære denne perle i biffen, men så den igår på dvd. Ikke alene var det god underholdning hele vejen igennem, men også dejligt nyt at se på. Historien virker gennenskuelig fra starten af, men formår alligevelat tage nogele drejninger så man hele tiden sidder med den "hvad sker der nu" fornemelse. Wikus, som af flere i tråden bliver sammenlignet med Borat (personligt minder han mig mere om Pimb de kejsergrat, fra drengene fra Angoa ) er en spændende karakter da han ikke er så nem at blive klog på. Selvfølgelig er der altid ting man kan pege fingre af i sådan en film, som plothuller( hvad skulle rejerne på jorden til at starte med feks....? ) , klicher og lign........ MEN filmen er overordnet bare så nyskabende frisk forgenren at det er fornøjelse at se på.
5/6
Gravatar

#42 Grev Olaf 14 år siden

hyperfed film, er enig i at det er godt med nye ansigter og måden den er filmet på, dokumentarisk, er en rigtig god ide.

Skriv ny kommentar: