Det burde ikke være nødvendigt at pointere, at historien i “München” er lige så relevant nu, som den nogensinde har været. Andre film har gået tæt på konflikten imellem de to folkefærd, men den hidtil mest populære, Kevin McDonalds Oscar-belønnede, velsmurte dokumentar “One Day in September”, var stærk men partisk og et forsøg på være meningsdannende. Som det er med så mange ting her i livet, er Israel/Palæstina en politisk og etisk gråzone, og Spielberg har været frygtløs og samvittighedsfuld nok til lade de sorte og hvide malerpensler hvile og give os det mest dristige, mest essentielle, mest nødvendige drama i nyere tid om terrorisme kontra gengældelse og den menneskelige pris begge forlanger.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 davenport 18 år siden

Den var rigtig fed. Altid en fornøjelse at se hr. Spielberg i sving.
Og det var godt nok nogle fede eksplosioner, der rykkede i sæderne.
Jeg var godt underholdt, men kæresten fattede vidst ikke helt hvad der skete... Men hun er jo også kvinde...

[dukker sig og gemmer sig bag en skudsikker væg]

;)
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#32 filmz-Dennis 18 år siden

Så fik jeg også set Spielbergs påståede "mesterværk".

Jeg er meget enig i, hvad bruce og tylerdurden skriver. Den er meget nuanceret, rå og realistisk. Virkeligt flot filmet og meget nøjagtig i sin gengivelse af 70´erne.

MEN, den fanger mig ikke. Jeg er meget interesseret i Palæstina konflikten og mellemøsten i det hele taget og havde måske derfor også for store forventninger. Jeg tror dog den største grund er at Speilberg har valgt at være så realistisk som muligt og har derfor ikke dramatiseret de ting der sker i filmen.

Derfor blev den, for mig, aldrig rigtigt spændende og med sine 3 timer, egentlig lidt langtrukken.

PS.: Jeg syntes den scene med den Hebræiske musik, elskoven og flashbacken til begivenhederne i 1972, fungerede rigtigt godt.

7 / 10
"Say hello to my little friend"
Gravatar

#33 gi-jones 18 år siden

32: Er det ikke mere fordi du forventede en politisk vinkel at du blev skuffet? Det lyder lidt sådan på mig.

Fede favoritfilm i øvrigt :)
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#34 filmz-Lovechild 18 år siden

Gud hvor er den film rodet, historien virkede usammenhængende og skuespillet fik mig til at gabe. Der var så stort potentialle i det politiske aspekt men Spielberg lod det falde til jorden - istedet fik vi pæne effekter og intet sigende sex scener værdige kun i en tysk b pornofilm.

80 kr fattigere og ca. 3 timer tabt af mit liv, det er alt jeg fik ud af dette såkaldte mesterværk.
Gravatar

#35 Patriarch 18 år siden

vildt nok...

“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#36 wiseguy 18 år siden

Kan slet ikke løsrive mig fra den film. Det er en rigtig klister-klæbrig film, som vækker til eftertanke i meget lang tid. Lå vågen mindst en time i nat og jeg har haft den i baghovedet mere eller mindre konstant i dag.
Mit førstehåndsindtryk, lige da jeg forlod biografsalen, var ,at rent underholdningsmæssigt var det en udmærket film. Rent teknisk og hvad skuespilpræstationerne angår, er den jo fremragende, men jeg var alligevel en lille bitte smule skuffet, så min umiddelbare vurdering var 4/6.
Nu har den så forfulgt og hjemsøgt mig i 14 timer og nu er jeg aldeles vild med den!! Glæder mig allerede til et gensyn – den skulle lige fordøjes og jeg fordøjer den stadig!!! Helt klart en film, der skal ses flere gange.
Er jeg den eneste, der synes, at det rent faktisk er den mest voldsomme film Spielberg nogensinde har lavet? Hvad blod, splat og afrevne kropsdele angår er den selvfølgelig ikke nær så voldsom som ”Saving Private Ryan”. Men ”Munich” virker på mig mere rå. Den er total blottet for Spielbergs normale svaghed for sentimentalitet – feks. den gamle fætter på kirkegården i ”Saving..” badr!! Jeg synes bestemt, man kan fornemme, at han udvikler sig og bare bliver bedre og bedre.
Der er allerede skrevet mange lovord om filmen i denne tråd og jeg tilslutter mig dem alle, vil dog lige fremhæve filmens slutbillede. Lagde I mærke til baggrunden? Det billede vil aldrig forlade min hjerne – genialt!!

5/6

PS: betalte 100 kr. for en billet til filmen i Biocenter Kolding (sofarække). Synes et eller andet sted at smertegrænsen er ved at være nået for, hvad en biografbillet må koste. Især når man tænker på, at man kan få filmen på DVD til en hund om et halvt år. Det brokkede vi os lidt over på vej ind i salen. Til gengæld var vi bagefter enige om, at det THX godkendte lydsystem i Kolding faktisk var alle pengene værd – Damn! Det sparker røv!!
Just because the fucker's got a library card doesn't make him Yoda!
Gravatar

#37 davenport 18 år siden

Ja, lyden i Kolding var satme for fed. Kæft nogle drøn!!

Og ja.. Slutbilledet var så genialt. Jeg kunne slet ikke koncenterer mig om scenen, fordi jeg sad og spejdede. :D
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#38 filmz-jackhammer 18 år siden

Så filmen i fotorama Viborg igår og må give de folk ret, der siger at filmen er rå, nuanceret og rasende interessant/facinerende/tankevækkende/etc. Synes specielt at selve det filmtekniske var på et ekstremt højt niveau mht. scenekomposition, kliping osv. og så virkede den meget minimalistiske brug af musik til at give filmen et ret fedt autentisk præg....

Var dog træt af at biografoperatøren ikke fik stillet billedet skarpt på noget tidspunkt, så det vi sad og så var et meget uskarpt billede :( dårlig stil når man betaler 80 kroner for at se en film i en THX biograf, men det skulle dog ikke ødelægge oplevelsen...
Gravatar

#39 davenport 18 år siden

Bed om pengene tilbage!
Det er jo ikke det produkt du købte...
Til den pris det koster i dag, skal man fanme ha kvali!
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#40 pulse83 18 år siden

Den får også 5/6 herfra. Fantastisk godt klippet. Fremragende skuespil. Og specielt er jeg helt tosset med 70'er-måden som kameraet zoomer på. Derudover er det et helt fantastisk score. Dejligt at se Spielberg lave gode film igen. På minus-siden syntes jeg at filmen kunne virke langtrukken til tider, og man kunne også blive en smule forvirret fra tid til anden. Men flot film.
Excuse me, Flo!

Skriv ny kommentar: