Hvis man tilfældigvis er en visionær computeringeniør eller måske endda har vulcansk blod i årerne, er det nu, man skal slå til! For hvis du kan lave en maskine à la den superavancerede tricorder-dingenot, som lægerne bruger i “Star Trek”-universet, kan du nemlig blive mangemillionær!

Se også: Paramount bygger Star Trek-forlystelse – i Jordan!

En amerikansk organisation ved navn The X Prize Foundation har nemlig udlovet hele $10 mio. (godt 58 mio. kroner) til den person, der formår at konstruere en tricorder-lignende anordning, som kan scanne mennesker og øjeblikkeligt informere brugeren om patientens ve og vel.

Organisationen refererer direkte til “Star Trek” i deres pressemeddelelse, hvor de bl.a. pointerer, at ”maskinen skal være let nok til, at potentielle Dr. McCoys kan bære den (maksimal vægt: 2.2 kg),” hvor McCoy er den gnavne og geniale læge, som dukker op i både den gamle “Star Trek”-serie og J.J. Abrams’ “Star Trek” og kommende “Star Trek 2”.

Foreningens formand, Peter Diamandis, udtaler: ”Den tricorder, som Spock og McCoy bruger (i ‘Star Trek’), skaber en inspirerende forestilling om, hvordan sunhedsvæsenet en dag vil kunne fungere. Det bliver trådløst, mobilt og ikke-invasivt. Vi har dog ikke noget krav om, at maskinen skal sige de samme lyde som i ‘Star Trek’.”

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 the_paki_don 10 år siden

Hmm...

Jeg mente, at der allerede var et forskerhold, der netop havde lavet en sådan anordning, der ikke viste alle former for tilstande for patienten, men kunne give en svar på 3 bestemte ting om patienten.

Netop med reference til Star Trek, for der blev vist klip af Star Trek i forbindelse med det, jeg skriver. Jeg så det hjemme hos mine forældre, så det er mindst 2 år siden.

Men fed udfordring!

Hvilke andre filmgadgets bør der udloves milliondusører på at få skabt?

Jeg smider en i bunken: En teleportationsmaskine!
Gravatar

#2 aeries 10 år siden

Så foretrækker jeg en kloningsmaskine. Så kan jeg nemlig sende klonen på arbejde mens jeg kan sidde derhjemme og slappe af! (Og tænker straks på filmen Multiplicity)
"Target that explosion and fire!", Hikaru Sulu, Star Trek VI: The Undiscovered Country
Gravatar

#3 TP-DK 10 år siden

Jeg smider sgu gerne 100 millioner på bordet til den person der kan lave en flyvende, tidsrejsende Delorean til mig.
"I'm single! I love being single! I haven't had this much sex since I was a Boy Scout leader!"
Gravatar

#4 Kviesgaard 10 år siden

#2

Det trick prøvede Steen fra Steen og Stoffer også. Resultatet blev at klonerne tvang origenalen i arbejdstøjet.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#5 Kaversmed 10 år siden

Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#6 the_paki_don 10 år siden

#5

Indtil jeg ikke længere kan finde en eneste ny video på Youtube, når jeg taster "Skateboard Face Grind", så ved jeg ikke, om menneskeheden er klar til den svævende art!

Wollah, jeg svæver! SMACK *venner griner i baggrunden*
Gravatar

#7 De4_Kia 10 år siden

Selv for 10 millioner dollars, vil jeg forsat ikke dele sådan en opfindelse med resten af verden. For den er mere end 10 millioner dollars værd. Hvis vi siger 100 millioner dollars, så kan vi begynde at snakke :)
Gravatar

#8 Business Monkey 10 år siden

the_paki_don (1) skrev:
Hvilke andre filmgadgets bør der udloves milliondusører på at få skabt?


Lyssværd...
Gravatar

#9 mr.wraae 10 år siden

10 mil. kommer jo aldrig til at dække de omkostninger man har haft for at lave den.
Gravatar

#10 the_paki_don 10 år siden

#8

Der er også en form for lasercutter, der er det nærmeste, man kommer en lightsaber. Man skal dog være 18 år og skaffe en tilladelse til at bruge den. Den skulle være rimelig farlig. Og kun $200! Let random death accidents happen!

Skriv ny kommentar: