Cillian Murphy har været det primære ansigt for filmen, siden han spiller hovedpersonen Robert J. Oppenheimer. Nu ser vi samspillet.

Cillian Murphy har tidligere udtalt, at han altid stod klar til at spille med i Christopher Nolans film, hvis instruktøren havde brug for det. I virkeligheden drømte Murphy om at spille en hovedrolle. Op til “Oppenheimer” har “Peaky Blinders”-stjernen spillet med i mindre, men ikke uvæsenlige roller i Nolans filmografi; heriblandt Scarecrow i “The Dark Knight”-trilogien, “Inception” og “Dunkirk”. Nu er det endelig lykkes at få hovedrollen, og forventningerne er høje.

Dog er han ikke den eneste store stjerne på lærredet. I den seneste trailer til filmen deler han rampelyset med Emily Blunt, Florence Pugh, Matt Damon, Robert Downey Jr., Kenneth Branagh og Rami Malek. Her ser vi ikke kun atombombens fader, mens også de mange mennesker, han omringes af, frygte konsekvekserne af de fysiske eksperimenter. Traileren viser også den øde by, som anvendes til forskning og bygning af bomben.

Oppenheimer fik, på grund af sine forbindelser til amerikanske kommunistbevægelser, begrænset adgang og fjernet sine ærestitler efter en kontroversiel høring i 1954. Først sidste år fik han posthumt de titler, som oprindeligt tilfaldt ham for arbejdet med atombomben og forskning generelt.

Den 20. juli 2023 får filmen premiere i danske biografer.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: