CustomFlix har annonceret et samarbejde med Amazon.com og Microsoft om at udgive hele 1000 små independent-film på HD-DVD.

De 1000 titler vil blive udvalgt blandt de bedste indsendte titler fra filmskaberne selv.

Konceptet bygger videre på CustomFlix’ “DVD on Demand”-model, hvor der produceres skiver efter bestilling. Microsoft vil så tilbyde gratis kodning og Amazon.com vil stå for distributionen.



Vis kommentarer (20)
Gravatar

#1 filmz-ljosaa 16 år siden

Lyder som en god ide men virker det ikke en anelse desperat? Jeg havde lidt håbet på at HD DVD vandt kampen men Blu Ray ser ud til at føre stort.
"What we do in life, echoes in eternity"
Gravatar

#2 kasper0204 16 år siden

Det lyder som et alletiders samarbejde de har fået gang i, men det lyder lidt som om, at de er lidt desperate: "Jo flere film på gaden, jo bedre" - og det er vel egentlig ikke sådan det foregår?
Gravatar

#3 filmz-buckaroo 16 år siden

#1 enig! - kampen er tabt!
"Hail to the King, baby."
Gravatar

#4 filmz-Bruce 16 år siden

100 bedste titler fra filmskaberne selv? Jeg tvivler på, at der kommer mere end 10 indenfor et år, som har kvalitet nok til at nå mere end 10.000 forbrugere, med mindre der er tale om den etablerede indie-branche. Hvis der er tale om lille Per, som er igang med 2. år på filmskolen og laver en shaky cam dogme film med vennerne, så tror jeg HD er overkill som format.

Hvorfor dog ikke lave det på DVD istedet, et format som sikkert opfylder indie kravene til fulde og netop er billigt at producere og formidle? Det ligner desperation!

HD-DVD udgav nogle og 20 titler i første kvartal, mens Blu-Ray næsten udgav 70. I dette kvartal er HD-DVD med igen, fører faktisk med 5 titler, men det var en åbning fra Universals side, som Blu-ray udnyttede og nu er PR maskineriet igang. Det er kun et spørgsmål om tid, før Universal bliver formatneutral. Men personligt håber jeg på, de holder ud et år mere :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#5 Notional 16 år siden

#4 Indiedealen her er jo ikke et trumfkort fra HD-DVDs side; så at kalde det for desperation virker lidt tåbeligt.

Ideen er genial, da små film kan komme på HD-DVD markedet for kun 300$, samt udgivelser konstant kan opdateres/opgraderes uden at skabe forældet lagerinventar.

Til sammenligning kræver BD AACS, der koster 2500$ i licens alene. Samt at BD duplikation ikke kan læses af alle BD afpsillere på markedet (jææ, BD afspillere kan jo ingenting ift HD-DVD afspillere).

Hvis dette gør, at man kan nyde små ikke hollywood produktioner i HD, så er det klart en fordel for filmelskere, der kan lide andre film en Epic Movie og xXx.

Denne forretningsidé kan åbne for en masse film, der ikke engang vil blive udgivet på DVD og så i HD. Hvordan kan det være andet end en god ting? Og hvorfor er en god idé pludselig desperat?

Det er tydeligt at krigen ikke slutter indenfor de næste år alligevel. Alt andet lige er der BD, der har problemet med dyrere alting, samt en EU komission, der ånder dem ned ad nakken pt.

HD-DVD havde ikke mange udgivelser i starten af året. SÅ at sige de har tabt pga. salg (der også skyldes subsidieret 2 for 1 pris fra BD's side) samt at sige BD har flere udgivelser, er en anelse tåbeligt. HD-DVD har flere udgivelser på vej i år end BD.

Må ærlig talt indrømme jeg ikke fatter hvorfor nogen kan foretrække BD. De har KUN ekstra plads til deres fordel, der hverken forhindrer dobbelt disc udgivelser eller givere bedre kvalitet. Til gengæld giver det i længden dyrere film (kun sony kan lave BD50 og endda kun subsidieret). Til gengæld er SL17, DL34, TL51 standarderne godkendt i DVD forum. Så inden længe kan HD-DVD faktisk være det format, der har størst kapacitet. BD standarden understøtter ikke mere end DL, hvilket afspillerne heller ikke gør.
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#6 filmz-Bruce 16 år siden

Jeg forstår heller ikke, at folk ikke valgte System 2000 fremfor VHS, eller ihvertfald Betamax. Nu sidder hr. og fru Smith ikke og kigger på subsidierede 2 for 1 priser eller L17, DL34, TL51. De sidder med en pengepung og en fladskærm og vil gerne have en HD afspiller, men de er ikke meget for at åbne pungen, førend de ved, hvilket format, som vinder. Lige nu er der vel 1% såkaldte early adopters i USA, som har købt en HD afspiller, i Danmark vel kun 1 promille af den potentielle brugerbase.

Som du kan læse udaf mit indlæg, skrev jeg IKKE, at BD har flere udgivelser, jeg argumenterede for situationen de første to kvartaler af 2007. Så at skrive, at jeg har sagt HD-DVD har tabt pga. salg, er en anelse tåbeligt. Men Blu-ray blev lukket nærmest gratis ind i kampen igen, ved at Universal gik "død" i 3 måneder. Amatøragtigt.

Sålænge det er Sony og Blu-ray konsortiet, som har et problem med de dyrere medier og ikke forbrugerne, så kan jeg ikke se det store problem. Intet format er billigere end det andet i USA.

Jeg fatter stadig ikke, at indiefilm, dvs. ikke engang fra de etablerede indiestudier, skal udkomme på HD-DVD. Måske om nogle år, men det ville være langt mere profitabelt at lave initiativet på dvd, et format som tilgodeser ethvert teknologisk krav, som en indiefilmskaber har brug for og tilmed med en potentiel brugerbase i verden som er mindst 99% større end HD-DVD. Det må vel være i alles interesse at få indie filmene ud til et publikum og det har taget 10 år at nå det kæmpemæssige antal dvd ejere verden over.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#7 filmz-xlarti 16 år siden

#5 Blu-ray skal vinde fordi det er det bedste format. 25 gb pr. lag vil alle dage være bedre end 15 gb. pr lag, det siger sig selv. I fremtiden vil der komme skiver med flere lag, og jo flere lag = større forskel på de to formater. Det kan åbenbart ikke gentages nok.

Desuden har Blu-ray den fordel at de har deres BD-J lag af beskyttelse som er hele grunden til at Fox nu hopper med på HD bølgen igen. De stod jo som bekendt af da sikkerheden i Hd-dvd og blu-ray blev revet fra hinanden for ca. et halvt år siden, og Fox har som bekendt rigtigt mange interessante titler, og hvis der skal mere sikkerhed til for at de kan føle sig trygge nok til at genudgive deres bagkatalog for vel nok sidste gang på et fysisk medie - så er jeg da som forbruger glad for det!

Jeg må ærligt talt indrømme at jeg ikke fatter hvorfor nogen kan foretrække HD-DVD - og argumentet med at det er billigere at producere er komplet hult, irrelevant og træls at i bliver ved med at hive op af posen, da den ikke berører os forbrugere. Er jeg ligeglad med hvor meget filmstudierne betaler for at få sat deres produktion igang? Det tror jeg nok! Slutproduktet koster jo det samme for mig.
Gravatar

#8 filmz-xlarti 16 år siden

#6 Det er vel et stunt fra indie filmskabernes side for at få noget opmærksomhed, da udvalget af HD film jo ikke er det største. Vi så det samme med underlige ukendte bands der udgav deres musik på DVD-AUDIO dengang det var nyt og spændende. (der skete det samme dengang som der vil ske denne gang, det vil blive ignoreret efter den første nyhedsværdi har lagt sig)
Gravatar

#9 Notional 16 år siden

#6 Jeg er enig i at Hr og Fru ikke teknisk har svært ved at hive pengene op til nyt "legetøj", men det må da være sværere for dem at give flere tusinde mere for en BD afspiller, der ikke kan mere eller bedre end en HD-DVD afspiller. Jeg ved godt man kan få billige BD afspillere, men disse er ikke nær så gode og understøtter ikke engang sit eget format 100%.

Det er synd, der ikke kom flere HD-DVD udgivelser, men hellere vente og så få bedre udgivelser, end at spytte titler som det femte element ud i vhs kvalitet. (overdrivelse fremmer forståelsen) ;)

Jeg tror absolut en af de største problemer med indiefilm på dvd er omkostning. Hver gang en ny version af en udgivelse er lavet, skal den optimeres og der er med garanti nogen licensbetingelser, der langt overstiger de 300$ det koster for dem, at udgive på HD-DVD. Hvis vi snakker 2500+$ som BD ved alm. DVD, er det en god forklaring.

#7 Nej det amatøragtige antikonsumentorienteret format skal IKKE vinde. 25 gb per lag, hvilket gør diskene dyrere, mere skrøbelige og forhindrer små trykkerfirmaer i at kunne porducere dem, er ikke til gavn for nogen andre end Sony.

HD-DVD som jeg skrev før har fået godkendt den nye standard på 17gb pr lag. 3 lag x17 er alle dage bedre end 2 lag x 25 ;)

Jeg er stærkt uenig i at BD er det bedste format. Det er kun kapacitet pr. lag, der er til BD's fordel. Diskene er dyrere og mere skrøbelige og hele BD standarden er HD-DVD's langt underlegent, lige fra manglende obligatoriske lydcodecs til manglende obligatoriske netværk osv. Det blivervel fedt ikke at kunne bruge halvdelen af ens 299kr dyre BD skive derhjemme fordi ens afspiller ikke kan afspille halvdelen af skiven. Velkommen til BD's elendige standard.

BD-J? Tja hvis du vil have at hver eneste titel installerer programmer på din afspiller og i visse tilfælde kan nægte at lade sig afspille, så fair nok. Det skal jeg bare i nyde noget af. Du kan jo tænke på hvor fejlbehæftet programmer til computeren er. Så tænk på at BD+ og BD-J er almindelige programmeringskode. Glæder mig til de første BD brugere får deres afspillere til at gå ned og deres film ikke virker ordentligt osv. Godt jeg ikke arbejder i Fona når det sker.

Berører prisen os ikke? Du tror altså at Sony vil blive ved med at subsidiere produktionen af BD50? De venter bare på at vinde, og når de gør, skal prisen skam nok stige.

Det jeg skrev tidligere gjaldt kun for indiestudier. Og det er den omkostning, der bestemmer om filmen kommer på HD-DVD eller ej, så det synes jeg ikke er irrelevant.
Jeg kan ikke se hvorfor folk siger nej til billigere film og afspillere, ingen regionkodning, fuld obligatorisk støtte for alt i standarden (med undtagelse af DTSmaster), mere fejlsikret menusystem/interaktivtlag (HDi) samt bedre skiver.
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#10 filmz-xlarti 16 år siden

#9 Når jeg skriver at 25 gb pr lag er bedre end 15 mener jeg naturligvis at så kan man jo gange de lag op! De har lavet en skive med 4x25 gb for lang tid siden, så når teknologien modner lidt vil de komme på markedet. Så dit argument med at HD-dvd har samme eller bedre kapacitet er jo rent pjat, for du taler om ting der ikke er på markedet, og hvis vi taler om ting der ikke er på markedet har BD altså stadig mere kapacitet. 3 x 25 er vist alle dage bedre end 3 x 17!

Mht. Det femte element så havde Blu-ray en skidt start med nogle dårlige udgivelser, men de er efterfølgende blevet gjort til skamme med masser af kvalitetsudgivelser, og som du udemærket ved, så er der en ny udgave af det femte element på vej - og alle der har købt den dårlige version kan kvit og frit bytte sig til den nye udgave.

Dine argumenter med at diskene er mere skrøbelige er jo det rene udokumenterede vås, diskene fejler ikke noget.

Grunden til at BD-J eksisterer er at gøre det umuligt at kopiere ved kontinuerligt at lave beskyttelsen unik. Eneste grund til at de forsøger sig på dette er jo at folk stjæler deres varer hvis de ikke gør det ultra besværligt at kopiere. Så længe man har den nyeste firmware i sin player vil man ikke få problemer med at afspille sine skiver, og det er nu engang den pris vi må betale som forbrugere hvis vi vil se HD film fra Fox!

Og mht. prisen så tror jeg næppe at prisen på Blu-ray vil stige, det er nok snarere det modsatte. Konkurrencen vil i fremtiden ikke komme fra HD-dvd, men fra nettet. Det har Microsoft f.eks. fattet og det er derfor at de ikke er specielt interesserede i at se HD-DVD vinde, men derimod gøre det lidt besværligt for Blu-ray at vinde, imens de sælger download af HD film over Xbox Live.

Skriv ny kommentar: