I en overraskende tidlig kendelse har Gary A. Feess, en dommer i Los Angeles, fortalt, at han har i sinde at medgive filmstudiet 20th Century Fox, at de ejer en del af copyrighten til den kommende “Watchmen”-film, der er sat til en premiere i marts.

Filmen, der er filmatiseret af Warner Bros. og Legendary Pictures, har siden august været omdrejningspunkt for en mulig retssag, da 20th Century Fox har forsøgt at stoppe Warner Bros.’s distribution af filmen, fordi 20th Century Fox mener, at de stadig har rettighederne til at distribuere filmen, selvom selskabet solgte visse rettigheder til projektet i 1991.

20th Century Fox købte rettighederne til Alan Moore og Dave Gibbons’ værk i slutningen af 80’erne, men fik aldrig lavet filmen, og produceren Lawrence Gordon prøvede derefter at lave filmen både ved Universal Pictures og Paramount Pictures, og til sidst blev filmen så realiseret hos Warner Bros. og Legendary Pictures.

”Fox ejer en copyrightandel, der i det mindste giver retten til at distribuere “Watchmen”-filmen,” lød dommen, der blev offentliggjort i en femsiders lang bekendtgørelse i går, som dommeren vil detaljere yderligere inden for nærmeste fremtid.

Tidligere har dommeren sagt, at sagen kun kunne løses ved en retssag, men i går sagde han så, at han har genovervejet og nu mente, at Fox burde vinde retten til at udsende filmen. Dommeren rådgav samtidig studierne til at søge et indbyrdes kompromis og aftale eller eventuelt appellere sagen.

“Watchmen”, der er instrueret af Zack Snyder, udspiller sig i et dystopisk 1985, hvor en lov er blevet vedtaget mod kostumeklædte, kriminalitetsbekæmpende helte. Men efter et mystisk mord på en af deres egne må de tilbageværende eks-helte på banen igen, hvor de kommer på sporet af et omfangsrigt komplot.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 tiany 12 år siden

Ærgeligt hvis dette betyder at filmen ikke længere bliver udsendt den 6. marts...
Jeg har det sådan at hvis Fox insistere på at tjene penge på filmen, så må de jo også betale noget af regningen for den.
Valar morghulis
Gravatar

#2 MTK 12 år siden

Tidligere har dommeren sagt, at sagen kun kunne løses ved en retssag, men i går sagde han så, at han har genovervejet og nu mente, at Fox burde vinde retten til at udsende filmen.


Ja, en stor pose penge kan få de fleste til at genoverveje ting og sager. Host host.
Gravatar

#3 Notional 12 år siden

Så The Incredibles var sådan set bare en kopi?
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#4 DR-COKE 12 år siden

Meget underlig sag når man ser på det hele.. WB er jo også moderselskabet for DC og deres sub labels så de ejer jo historien, og lidt underligt at FOX ikke mistede rettighederne når de ikke fik lavet en Watchmen film efter de købte film rettighederne ligesom det er sket med visse andre properties(Hulk f.eks. der røg tilbage til Marvel da tidsfristen udløb) Vil gætte på at de lavede en meget dårlig aftale dengang hvis der ikke var en tidsfrist i aftalen.
Gravatar

#5 evermind 12 år siden

Det var dog deprimerende nyt. :S

Jeg håber ikke, det kommer til at sinke filmen for meget. Er helt enig med tiany i, at Fox må punge ud, når nu de sådan har fået et andet selskab til at "lave den for sig".

Det har længe været officielt, at WB lavede "Watchmen", men Fox kom først på banen forholdsvis sent i forløbet. Det kunne lugte lidt af, at man ikke har villet brænde nallerne på en evt. fuser af en filmatisering, men alligevel hele tiden stået klar i kulissen til at gøre krav på projektet, hvis det begyndte at se lovende ud.

#3
Da jeg så "The Incredibles", tænkte jeg i hvert fald, at historien har lånt visse elementer fra konceptet. Det forhindrer dog ikke "The Incredibles" i stadig at være sin egen og en glimrende film!
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#6 Nexiz 12 år siden

Haarh haaarh. Han hedder Fis til efternavn :D

Skriv ny kommentar: