Filmfestivalen CPH:PIX har haft mere end 35.000 besøgende, hvilket er flere end nogen anden filmfestival har kunnet mønstre i København. Det skriver festivalledelsen i en pressemeddelelse.

”Vi er naturligvis glade for den flotte opbakning, der viser, at publikum har taget godt imod den nye festival. Men besøgstallet er ikke vores eneste succeskriterium”, lyder det fra festivalens ledere, Jacob Neiiendam og Niels Lind Larsen.

”Vi glæder os i lige så høj grad over, at forsøget med at etablere et festivalcentrum i Dagmar har været en stor succes samt at vores ønske om at bruge byen København har været særdeles vellykket – med meget velbesøgte arrangementer så vidt forskellige steder som Odd Fellow Palæet, Kødboderne 18, Glyptoteket, Gasværket, Marmorkirken og Rigshospitalet. Tilmed var vi begunstiget med et flot forårsvejr, der har fået København til at fremstå fra sin allerbedste side til glæde for vores mange gæster.”

Blandt de internationale filmnavne og kunstnere, der lagde turen om København på CPH:PIX, fandt man Bill Nighy, Lukas Moodysson, Pete Travis, Peter Greenaway, Paul Schrader og John Waters.

Vinderen af festivalens New Talent Grand Pix blev den britiske filminstruktør Peter Strickland for den rumænske film “Katalin Varga”, mens Philippe Falerdeaus canadiske film “It’s Not Me, I Swear” løb med Politikens Publikumspris.Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 the_paki_don 14 år siden

Jeg har efter torsdagens visning set 49 film til cph:pix og var meget glad for festivalen.
Der var dog en irriterende "rød tråd" mellem MANGE af filmene, som jeg så, og det var "den åbne slutning". Ja, jeg er vant til at se mainstream film, erkendeligt, men det føltes som om, at det er "kendetegnet" for en festivalfilm, at man ikke, ja, nærmest TØR at afslutte en film.

Så synes jeg også, at det var mærkeligt, at der kun var plads til en indisk film og ingen afrikanske film. Ellers en god oplevelse med meget få skuffende film.
Gravatar

#2 Outbound Sith 14 år siden

49 film er fandme imponerende! Jeg kom op omkring de 32-33 stykker, og jeg gik helt død i søndags og måtte droppe den sidste af kun 2 film den dag...

Med hensyn til den åbne slutning kan jeg til dels følge dig. Jeg havde en hel dag, hvor alle filmene endte på den måde, men det var ikke en tendens, der i samme grad prægede de andre dage...
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#3 frahm-2 14 år siden

#1
49 film....tæller du nedtællingsevents og ekstravisninger med? Ellers kan jeg bare ikke få regnestykket til at gå op.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com
Gravatar

#4 *Iceman 14 år siden

Fik desværre ikke set en eneste, selvom der var et par stykker som jeg helt sikker skal se på et andet tidspunkt. Hvordan lå det rent prismæssigt - kostede hver film almindelig biograf takst, eller kunne man købe noget 'tur-pas'?
"Well, I'm gettin' something really special too. And by special I don't mean special like that Kleinaman boy down the street. More special like...
Gravatar

#5 fazz 14 år siden

Fortryder lidt jeg ikke tog der ind...
"If you figure a way to live without serving a master, any master, then let the rest of us know, will you? For you'd be the first person in the history of the world."
Gravatar

#6 frahm-2 14 år siden

#4
det kostede 75 kr. pr billet. Så kunne man købe rabatkort hvor man får seks billetter til fem billetters pris og så er der naturligvis filmpasset hvor man for 600 kr. kan se alle de film man vil.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com
Gravatar

#7 the_paki_don 14 år siden

#3 Jeg tastede også forkert. Det var kun 47. 49 var en anden, jeg mødte ofte (han var hele tiden i biffen!). Tilgiv mig, men når man har set så mange film, så mister man sin sans for... ja, alt. Jeg startede min første film fredag d. 17. april og jeg har set én ekstravisning og skal se en enkelt til på torsdag, nemlig Katalin Varga der vandt juryprisen.

Fredag så jeg 5 film

Lørdag så jeg 6 film

Søndag så jeg 5 film

Mandag så jeg 4 film

Happy Tirsdag så jeg 4 film

Onsdag så jeg 5 film

Torsdag så jeg 5 film

Fredag så jeg 3 film

Lørdag så jeg 6 film

Søndag så jeg 2 film(!) skulle på arbejde...

Mandag havde jeg et sammenbrud

Happy tirsdag så jeg en ekstravisning.

Så så jeg jo også Wolverine tirsdag midnat og har lige set The Abyss i dag i Imperial. Det er nok de to film, jeg har kommet til at tælle med.
Gravatar

#8 Bates 14 år siden

Men så var det da 600kr givet godt ud. :)
Gravatar

#9 frahm-2 14 år siden

#7
det var satans. Det må fandeme være godt planlagt. Jeg plejer at se 20-30 film, men det du har præsteret er rimelig vildt.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com

Skriv ny kommentar: