Sci-fi genren sidder lige nu på ambitiøse storfilm som “Avatar: The Way of Water” og “Dune”. Nu forsøger en film om en dystopisk fremtid at gøre kunsten efter.

AI er blevet det store samtaleemne, når det kommer til informationssøgning, formidling og kunst. Fortalerne ser fordelene ved nemt og tilgængeligt at have en masse viden ved hånden. Omvendt har der nu været flere sager om eksamenssnyd, hvor skoleelever har indleveret opgaver lavet af AI.

Hvad nu hvis man tog skridtet videre: At AI ikke kun tjener mennesker, men mennesker tjener under AI, og en efterfølgende krig er igangsat mellem mennesker og den kunstige intelligens? Det er præmissen for den kommende spillefilm “The Creator”. Her følger vi Joshua (John David Washington), en lejesoldat med opgave om at lokalisere og destruere AI’s hemmelige våben. Problemet er, at våbnet har taget form som et menneske (Madeleine Yuna Vowles).

Parallellerne til Ridley Scotts “Blade Runner” og Alex Garlands “Ex-Machina” er nemme at spotte, for det virker til, at “The Creator” også gerne vil reflektere over, hvad det vil sige at være menneske. Du kan se en fornemmelse af universet i teaseren nedenunder.

“The Creator” får amerikansk premiere den 29. september. Gareth Edwards (“Rogue One: A Star Wars Story”) instruerer og skriver manuskriptet i samarbejde med Chris Weitz (“About a Boy”).Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: