Han er ‘motion capture-specialist. Han er manden bag Snoke i “The Last Jedi”, Caesar i “Abernes planet”-trilogien og ikke mindst Gollum i “Ringenes herre”-trilogien. Alligevel har han aldrig været nomineret til en Oscar – men det kommer til at ændre sig.

Se også: Video: Andy Serkis læser Donald Trump-tweets op som Gollum

Det mener Andy Serkis i hvert fald selv. For selv om Oscar-akademiet er kendt for en konservativ tilgang til filmkunsten, hvor der som eksempel aldrig har været nomineret en superheltefilm til Bedste film, så ser Serkis tegn på forandring:

”Akademiet er åbne, de har skrevet emails til skuespiller-afdelingen, hvor der står, at vi bliver nødt til at anerkende præstationer i den bredeste forstand,” siger Serkis til Screen Crush.

Og selv om man ikke ser Serkis’ ansigt særligt ofte på film, så er der andre måder, hvorpå man kan være en god skuespiller:

”Hvad er essensen af en stor optræden? Det behøver ikke kun at være at se en skuespillers ansigt i billedet. Det kan også ske ved ‘performance-capture’.”

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 LarsMan89 6 år siden

Minder mig om da den første Tron (80'erne) ikke blev nomineret til oscars for special effects fordi computer grafik "var snyd" dengang.

Skriv ny kommentar: