Til trods for nemmere adgang til lovlige kanaler, så steg antallet af ulovlige downloads igen i 2017.

Med en stigning på 1,6 procent i forhold til 2016 og over 300 milliarder besøg på pirat-sider, så udgør netpirater stadig en stor trussel imod film-industrien.

Selv om vinduet imellem biograf-premiere og digitalt køb er blevet mindre, så stiger antallet af netpirater altså stadig, skriver TorrentFreak.

USA, Rusland og Indien topper listen over netpirater, der for første gang i 2017 anvendte mobilen mere end desktop til at besøge de ulovlige sites med.

Netop Rusland har øget fokus på at blokere for pirat-sites, hvilket har øget billetsalget i biograferne.


Vis kommentarer (21)
Gravatar

#11 Mejse 1 år siden

#10 ja men artiklen tog ikke udgangspunkt i dk, så derfor er dine kommentarer til hvorfor, i forhold til artiklen, bare ikke særligt gennemtænkte.
Gravatar

#12 Justin 1 år siden

Mejse (11) skrev:
#10 ja men artiklen tog ikke udgangspunkt i dk, så derfor er dine kommentarer til hvorfor, i forhold til artiklen, bare ikke særligt gennemtænkte.


Det gjorde mit indlæg


Gravatar

#13 Kim Pedersen 1 år siden

#3: Fantastisk og korrekt.

#5: Hvis forbrugerne ville betale en pris der muliggjorde at filmene blev udsendt uden ventetid på de digitale medier, ville det ske i morgen.

#6: Nej, EU bøjede sig ikke alene på filmselskaberne. De bøjede sig for en samlet europæisk filmindustri. Instruktører, distributører, manuskriptforfattere, skuespillere, biografer m.m. Folk der lever af europæiske film kan produceres. Fjernelse af geoblocking ville nemlig betyde at europæiske film slet ikke ville kunne produceres. Afskaffelse af geoblocking er lig med ingen europæiske film. Er det virkelig det du ønsker dig? Det har intet at gøre med om folk vil se filmene eller ej. Filmene skal jo finansieres inden de kan produceres. Og geoblocking vil umuliggøre den nødvendige finansiering.

Årsagen til at filmindustrien ikke tilpasser sig din version af den digitale tidsalder, skyldes at så kan størstedelen af filmene slet ikke produceres. Filmene er minimum tre år under produktion, hvem skal betale lønningerne i de tre år? Forbrugerne vil jo først betale når de ser det færdige resultat.

Den gamle distributionsmodel sikrer dig de film du elsker at se. Vil du virkelig ofre dem?

#8: Du mener ikke illegal downloads af film er tyveri. Lovgivningen siger noget andet.
Problemet er jo dybest set ikke, at I vil have filmene hurtigere, problemet er at forbrugerne på internettet ikke vil betale en pris der muliggør produktionen af spillefilm. Mener du seriøst filmindustrien skal imødekomme det ønske og umuliggøre produktion af den overvejende del af spillefilmene?
Gravatar

#14 Justin 1 år siden

#13
Kim, du bør tørre støvet at dine argumenter
Man kan kun stjæle en fysisk genstand
Man kan ikke klage over ingen vil købe, hvis man ikke vil sælge
Gravatar

#15 Mejse 1 år siden

#14 bare nysgerrig, men hvad så hvis man hacker sig ind, og stjæler folks telefon billeder, eller deres bank info, og flytter alle deres penge, og alt det andet man kan tilegne sig, som ikke er en fysisk genstand, men som man ikke har ret til at have ? siger ikke du tager fejl, men hvad er det hvis ikke tyveri ?
Gravatar

#16 Justin 1 år siden

#15
Jeg er sikker på du kan finde dit svar her
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Whataboutism
Gravatar

#17 Mejse 1 år siden

#16 nope det var fuldstændig useless.....så svar nu bare på spørgsmålet, som jeg sagde ved jeg ikke om du har ret, men siden du udtrykker dig så klart, må du jo vide noget om det derfor jeg spørger, og jaja whataboutism men det virker bare ikke for dig, får dig bare til at lyde uintelligent, for du fejler.
Gravatar

#18 Gridlock 1 år siden

#15 Tyveri er hvis jeg går ind og stjæler noget så du ikke har det længere, det er IKKE hvad der sker ved downloading.
Hvis jeg skal bruge dine eksempler så hvad der ville ske var at jeg hackede mig ind på din telefon og kopierede dine billeder og stak af med kopierne.
eller jeg fik fat i din konto oplysning og kopierede det beløb du havde i på bankkontoen og stak af med kopien af pengene.

Det er ulovligt ja og politiet og dommer ville sikkert genre ha et ord eller 2 omkring hvad jeg havde gjort, men jeg ville ikke blive straffet for tyveri.
(højst sandsynligt ville jeg blive straffet for falskmøntneri samt brud på privatlivets fred eller noget i den stil).

#13 Så må i jo lærer og spare op, lige som alle os andre.
Med hensyn til fjernelse af geoblocking ville betyde dødsstødet for europæiske film og tv-serier, kan jeg kun pege på alle de forrige dommedags profetier diverse medie selvskaber har smidt ud gennem årtierne.
Båndoptageren betød ikke musikens død, VHS og videomaskinen slog ikke biograferne ihjel og lydbogen dræbte ikke den solgte bog.
Afskaffelsen af geoblocking vil måske slå et par filmselskaber ihjel og en årgang vil der nok ikke blive produceret helt så mange film og tv-serier som før.
Men så er der nogen der knækker koden og udvikler sig til den digitale tidsalder og så bliver der atter produceret tv-serier og film som før.
Gravatar

#19 Mejse 1 år siden

#18 okay dokay :) hvad bygger du lige det på af nysgerrighed igen ? så vidt jeg kan se er definitionen af tyveri uretmæssig tilegnelse af noget der tilhører en anden, men i straffeloven er det en rørlig ting....interessant.
Gravatar

#20 Bishop 1 år siden

#14
Jeg vil give Kim ret, der er snak om en krænkelse af den intellektuelle ejendomsret herunder ophavsretten når man downloader eller kopiere noget ulovligt. Læg mærke til ordet ejendomsret, det er her producenterne mener at man begår tyveri når man skaffer sig adgang til et ulovligt kopi af deres produkt, fair nok originalen forsvinder ikke men det gør fortjenesten.(det med at sige man ikke ville ha' køb originalen alligevel er nok mest en undskyldning over sig selv)
Derudover bruger vi også ordet at få stjålet (tyveri) sine personlige data, hvilke også hører under den intellektuelle ejendomsret, men de er jo ikke forsvundet, men nogen har skaffet sig ulovlig adgang til dem.

Skriv ny kommentar: