Til trods for nemmere adgang til lovlige kanaler, så steg antallet af ulovlige downloads igen i 2017.

Med en stigning på 1,6 procent i forhold til 2016 og over 300 milliarder besøg på pirat-sider, så udgør netpirater stadig en stor trussel imod film-industrien.

Selv om vinduet imellem biograf-premiere og digitalt køb er blevet mindre, så stiger antallet af netpirater altså stadig, skriver TorrentFreak.

USA, Rusland og Indien topper listen over netpirater, der for første gang i 2017 anvendte mobilen mere end desktop til at besøge de ulovlige sites med.

Netop Rusland har øget fokus på at blokere for pirat-sites, hvilket har øget billetsalget i biograferne.


Vis kommentarer (21)
Gravatar

#1 Justin 2 år siden

Der er efterspørgsel, gad vide hvor det der udbud bliver at ?
Gravatar

#2 Mejse 2 år siden

#1 tja hvis du nu kigger på landene der gør det mest, så har jeg svært ved at se at udbuddet ikke er der i USA, Rusland og Indien er det nok lidt sværere med udbuddet, og lysten til at bruge penge på den slags for den sags skyld.
Gravatar

#3 Star Trek fever 2 år siden

Der er ALTID nogen der ikke kan kende forskel på dit og mit. Og netpirater er at sidestille med andre forbrydere. Det kan koste hundredevis af millioner at lave film. Og hvis slut produktet bliver stjålet, ja hvem skal så betale lønnen til de mange der er ansat i sådan en produktion?
Get woke, go broke.
Gravatar

#4 Mejse 2 år siden

#1 egentlig interessant du kommer med den igen, når det gælder andre end dig, du må jo vide hvad der bliver downloadet af film og serier i usa indien og rusland, siden du kan sige der ikke er et udbud og det er derfor de gør det ?
Gravatar

#5 aeries 2 år siden

Kunne det måske tænkes, at det kunne skyldes de horrible dyre biograffilm og at man ikke gider at vente flere måneder på at film og serier kommer til salg?
"Target that explosion and fire!", Hikaru Sulu, Star Trek VI: The Undiscovered Country
Gravatar

#6 Gridlock 2 år siden

#5 Det har det sikkert noget med og gøre uden tvivl.
Også nogen der kan huske den panik som diverse filmselskaber havde da EU ville afskaffe geoblocking.
De nævnte at de risikerede og miste flere mia på grund af det.
I sidste ende bøjede EU sig for filmselskaberne og indførte en skrabede model med at du kan ha adgang til det du køber i dit hjemland overalt i Europa.

Men man kan da håbe at fremtiden vil byde på afskaffelse af geoblocking.
Vil en masse firmaer stå til og miste penge i ved ikke længere og kunne forhandle om rettigheder? Uden tvivl.
Men sådan er det bare, så må de ta og konkurrer på det åbne markedet, lige som samtlige youtubers gør.
Og hvis folk ikke gider og se deres film, så tjener de bare ikke det store og sådan er det.

Samtidig vi det sætte en stopper for hele den idiotiske vane med ja nu kan i se de første 2 seasoner af denne serie her i Danmark... hvad så med de 3 andre seasoner? I Amerika er de allerede ved season 5.

Også hele den der med at de har brug for mere tid og de ikke er klar endnu og det ikke er så enkelt, kan jeg kun ryste på hovedet af.
Napster kom frem i 1999 og the Pirate bay kom frem i 2003, hvis Napster ikke var et wake up call at nu havde internettet udviklet sig til et punkt hvor det her kunne lade sig gøre, var the Pirate bay det bestemt.
Film industrien har haft 15 år til og udvikle sig til og tilpasse sig den digitale tidsalder, men de ser stadigvæk ud til og stædigt og holde fast i deres gamle distributions model.
Ikke så mærkeligt at flere og flere siger "fuck that" og går over til en bedre distributions model.
Gravatar

#7 SublimeKen 2 år siden

#6

Det hedder sæson på dansk ;)
Gravatar

#8 Kisbye 2 år siden

Det er på ingen måde blevet nemmere. Det materiale der er tilgængeligt, bliver spredt ud på flere og flere tjenester. Man kan ikke længere nøjes med blot Netflix og Hulu.
Tilgængeligt indhold på Netflix er faldet i de senere år, samtidig med at de har slået hårdt ned på tjenester til at omgå geoblocking.
Jeg har skrevet det før. Det der er tilgængeligt på streamingtjester, er kun en dråbe i havet, sammenlignet med hvad der ellers er tilgængeligt.

Og så vil jeg tilføje at det plat overskrift artiklen har på facebook. Pirateri har intet med plyndre at gøre. At downloade en film er IKKE tyveri.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#9 Gridlock 2 år siden

#8 Yup rettigheder og det hele er med til og betale for film og ligne og ja det vil være tåbeligt og nægte at en ændring i det system vil, gøre det svært for nogle filmselskaber og overleve, da de penge de ellers ville ha fået ved salg af rettigheder forsvinder og nu skal tjenes ind ved at verdenen folk ser deres film og tv-serier.

Samtidig er der forskellige love og ligne i forskellige lande der gør at for at de officielt kan vises skal der ske visse ændringer.

Men jeg tror jeg taler for rigtig mange når jeg siger den slags love og regler er vi pisse ligeglade med, vi vil bare gerne se den nye film fra det studie eller den seneste sæson af den der tv-serie vi så godt kan li.

Og som teknologien udvikler sig bliver det nok sværere og sværere for medie industrien forsat og forsvare den gamle model med rettigheder og ligne.

Ja der var sikkert også en del der skreg op i frustration da trykmaskinen erstattede præsterne der sad og kopieret manuskripter hele dagen.
Og da tv´et, bånd og båndoptager og VHS kom frem, var der I DEN GRAD en masse der skreg op om at det ville betyde deres endeligt, da folk ikke længere ville betale for og se ting da de jo bare kunne optage det.

Men på trods af alle deres opråb forsatte udviklingen og de måtte tilpasse sig.
Tror i sidste ende også at medie firmaerne bliver tvunget til og gøre det.
spørgsmålet er så bare hvor meget de når og ødelægge inden da.
Gravatar

#10 Justin 2 år siden

#2
Nu kigger jeg på Danmark, da det er der jeg sidder når jeg forsørger at købe film og serier, nu nævner du selv USA og problemet er at jeg ikke har adgang til det udbud

Skriv ny kommentar: