I anden og sidste del af artikelserien om 80’ernes actionstjerner ses der nærmere på, hvad der skete, efter genrens storhedstid var forbi.

Hvordan gik det de forskellige kendte stjerner, da 90’erne bankede på døren, og de ikke længere var de boxoffice-succeser, som de før havde været? Og hvilke nye stjerner stod på spring til at overtage deres pladser?

Læs om Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Steven Seagal, Sylvester Stallone og Arnold Schwarzeneggers karrieremæssige lavpunkter i 90’erne – og endelige comeback i det nye årtusinde i artiklen 80’ernes actionstjerner – Del 2: 90’erne og de nye stjerner.Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 Riqon 14 år siden

Jeg spekulerer på, om jeg har forstået genrebeskrivelsen action korrekt. Hvilken type film skulle Die Hard have været for at Bruce Willis var blevet nævnt? Vin Diesel ses ikke som en nyere tids actionhelt ala Van Damme og Seagal? Hvilken type film laver Michael Bay? Diverse andre film byder godt ind på action og stunts (fx Bourne-filmene) og store skydere så vi da en del af i Matrix-filmene, men disse tæller heller ikke med? De taler dog til det samme behov hos biografgængerne, skulle jeg mene.

Min pointe er vist nok, at temaet i disse par artikler har været ret løst og centreret omkring nogle ret tilfældigt valgte filmpersonligheder. Udover det, så kunne jeg da godt lide indholdet. Underholdende læsning.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#2 kasperfmn 14 år siden

Hmm, kan godt være det ikke var pointeret nok, men det var mest centreret omkring den form for action som 80'erne, som Bruce Willis også til dels var en del af, er kendt for. Cheesy one-liner fyldte film med masser af kampsport, store muskler og terrorister der skal slås ihjel for at Amerika kan bevares. Film som Bourne hører ikke rigtig i den kategori, den er langt mere plot-baseret, knapt så simpel og ligetil.

Også selvom Michael Bay laver simple film er det stadig af en anden slags, i min mening. De er mere effekt-drevne og ikke af samme kaliber som de nævnte stjerner laver film i.

Diesel hører bestemt med i selskabet hos de andre - jeg havde bare lige glemt ham for et øjeblik ;-)
Gravatar

#3 Highland Park 14 år siden

Fra succes til fiasko. Mange af 80'ernes store stjerner endte langsomt med at blive en parodi på sig selv ikke lang tid efter, at 90'erne gjorde deres indtog - nogle pga. dårlige valg af film, men andre blot fordi biografgængernes smag havde ændret sig. Dette var noget, især actionhelte som de tre dvd-konger Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren og Steven Seagal fik at føle.

#2: Er du sikker på, at du ikke mener VHS-konger? ;)
Dvd'en blev jo først lanceret i 1997.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#4 Starbrow 14 år siden

Og hvad med Dødbringende Våben?

De hører bestemt til den kategori og er nogle af de bedste af slagsen ville jeg mene.
sammen med Die Hard som stadig lever.

Er i tvivl om man skulle nævne Indiana Jones, men han er da helt klart en stor 80'er action helt.
Vin Diesel tilbage i Fast and Furious 3.april Wuuhuu! :P
Gravatar

#5 Lawman. 14 år siden

Er nu ikke helt enig i forfatterens mening om Kindergarten Cop, den har jeg nu altid været godt underholdt af. Junior var til gengæld en horribel film, og ligeledes Mission Julegave - føj for en stinker:)
Gravatar

#6 Fjog 14 år siden

#5 Finder bestemt også Kindergarten Cop underholdende!

"I'm a Cop you Idiot! I'm Detective John Kimble! This man is under arrest!" <- Priceless, især måden Arrest bliver sagt på! :)

"Who is your daddy and what does he do?"

"Stop whining!!!"Får altid en god griner på når jeg ser den film :D Den er bare KLASSE!!!!


Men hans værste film må vel nærmere være Batman og Robin. Fy for en fuser!
Gravatar

#7 keitel 14 år siden

#6 er det ikke der børnene siger "Boys got a Penis, Girls got a Vagina" :) Klasse!!!
Gravatar

#8 kasperfmn 14 år siden

#3 Da DVD ligesom er det mest aktuelle blev det, det nævnte format. Jeg kan jo ikke gå rundt og nævne hvert eneste nuværende og daværende format, blot for at slå det fast at deres film ikke udkommer i biografen men udkommer direkte i butikkerne.

#4 Vil ikke mene Dødbringende Våben hører til i samme kategori, og da slet ikke Indiana Jones.

#5/6 Ja Kindergaten Cop er da bestemt underholdende, men det ville være forkert ordvalg at kalde den god. Jeg mener vist også at jeg nævner at den er blevet en joke af sig selv, som #6 synes er det bedste i filmen.
Gravatar

#9 Highland Park 14 år siden

Kasper F. Nielsen (8) skrev:
#3 Da DVD ligesom er det mest aktuelle blev det, det nævnte format. Jeg kan jo ikke gå rundt og nævne hvert eneste nuværende og daværende format, blot for at slå det fast at deres film ikke udkommer i biografen men udkommer direkte i butikkerne.

Nej, men nu omhandler artiklen jo deres respektive karrierer i 90'erne - ikke deres nuværende. :)
Jeg fik hvert fald indtryk af, at du i nævnte citat samt i nedenstående, talte om udviklingen gennem 90'erne frem for, hvorvidt deres film den dag i dag bliver vist i biografen eller i stedet udkommer direkte på dvd. Men lad mig endelig vide hvis jeg har misforstået det.

Deres rivalisering fortsatte endda efter, at de to skuespilleres storhedstid var forbi, dog nu bare på direkte-til-dvd-udgivelser.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#10 Mr.E 14 år siden

Var både Twins og Kindergarten Cop ikke store succeser, sådan kommercielt set?

Twins indtjening:

$111,936,400 (USA)
£6,500,000 (UK)
$104,700,000 (Worldwide) ( 1989) (except USA)
$216,600,000 (Worldwide) ( 1989)
SEK 11,349,071 (Sweden)

Kindergarten Cop indtjening:

Gross
$91,457,688 (U[/i]SA)
SEK 5,845,310 (Sweden)
Admissions
112,383 (Sweden)
Rentals
$47,365,000 (USA)

Det er ikke for at være smålig, men jeg reagerede blot på at der i artiklen står:

"Schwarzenegger havde i 1988 bevæget sig ind i komikkens verden med "Twins" - en middelmådig, men dog til dels underholdende komediefilm ....hvorefter en af hans absolut dårligste film, "Kindergarten Cop", udkom. Arnold formåede dog at afbalancere stinkerne med diverse hits rimelig godt"

Ikke ifølge indtjening - så det må være din egen mening? Det burde vel fremgå i artiklen?

Ellers ganske underholdende læsning - der sagtens kunne have været meget længere for min skyld (ment positivt)

Skriv ny kommentar: