Der er svært at sætte en bestemt mærkat på David Fincher, hvis film efterhånden er så vidt forskellige, at de undslipper sig en enkel betegnelse.

Man kan dog pege på, at mange af hans film har mørket og en vis pessimisme tilfælles samt det faktum, at selv om de er produceret af Hollywood, så ligner de absolut ikke den slags film, man i det store og hele lukker ud.

I anledning af premieren på den Oscar-nominerede “Benjamin Buttons forunderlige liv” har Filmz set nærmere på instruktøren David Fincher og hans andre film, der bl.a. tæller “Alien³”, “Se7en”, “Fight Club” og “Zodiac”.

Læs mere i David Fincher – Det kølige overblik.Vis kommentarer (33)
Gravatar

#1 KVASAR 13 år siden

Nu er jeg spændt på om David Fincher fortjener en Oscar for
"The Curious Case of Benjamin Button" ( jeg skal selv en og se den snart )

Ja .... "Alien³" var ikke den bedste han har lavet, men det hjalp lidt at der kom
31 minutter på den
Men Alien serien knækkede det sværere der, og den blev fuldstændig Fucked up efter
"Alien vs. Predator" derfor kommer der heller ikke nogen Alien 5 fra James Cameron

Jeg så "Se7en" sammen med "The Usual Suspects" en aften tilbage i 1995 på video
sikken en aften.

"Se7en" er den bedste sammen med "Fight Club" så må vi se
hvor "The Curious Case of Benjamin Button" placere sig.
AVATAR A James Cameron Film - Total $2.782.206.970 Worldwide
Gravatar

#2 Riqon 13 år siden

Jeg bryder mig ikke specielt om hans film, sådan når jeg kigger ned over listen. Fight Club og Zodiac var udmærkede film, men de øvrige film gav mig decideret dårlig smag i munden, uden at der syntes at være nogen form for belønning. Hvis jeg vil se en kold og klam film som Alien3 eller Se7en, så vil jeg også have noget til gengæld, en forløsende slutning af en art, så det ikke bare er rædslerne og kvalmen, jeg tager med mig ... nu får jeg sikkert tæv af de mange Fincher-fans, der holder til herinde ;)
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#3 BN 13 år siden

Efter min mening har Fincher lavet tre rigtig gode film: 'Se7en', 'Panic Room' og 'Zodiac', med først- og sidstnævnte som de absolutte hovedværker.

Jeg bryder mig ikke om 'Alien3' og 'The Fight Club'. 'The Game' husker jeg som middelmådig, acceptabel underholdning, men den kræver nok et gensyn. 'The Curious Case of Benjamin Button' skal ses engang, men jeg har ingen store forventninger til den.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#4 Guts 13 år siden

Uha....jeg er meget begejstret for Finchers film (lige med undtagelse af Panic Room og Alien 3).

Synes også at Benjamin Button er rigtig god. Anderledes film fra hans hånd, men rigtig god. Tror dog at Boyle løber med bedste instruktør statuetten i næste måned.
"If you don't stand for something, you'll fall for anything"
Gravatar

#5 filmz-jonasgr 13 år siden

Jeg er også meget begejstre for Fincher. Især kan jeg også godt lide at han ikke kører i den samme "rille" hele tiden. Det er som at hver gang han skal lave en ny film skal den tilbyde seeren noget nyt. Det er så at sige en instruktør som ikke hviler på laurbærerne, hvilket er forfriskende. Og Benjamin Button må siges igen at være en nyt territorium for Fincher, en kærlighedshistorie. Den næste film som står på plakaten er "Ness" en gangsterfilm går jeg næsten udfra, igen noget nyt. Alle hans film har dog en ting til fælles, sans for detaljerne. Se Zodiac og man ville vide hvad jeg mener.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#6 filmz-jonasgr 13 år siden

I øvrigt ser det ud til, at han indtil videre har brugt forskellige manuskriptforfattere til sine film.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#7 Kruse 13 år siden

Jeg er også stor fan af Fincher, og jeg elsker hans film. Alien3 er selvfølgelig ikke særlig vellykket, men den har han jo også selv afskrevet som værende en af hans film. Selv hans "dårlige" film som Panic Room og The Game byder på rigtig god underholdning. Se7en, Fight Club og Zodiac er alle fantastiske film, som jeg nyder gentagne gensyn med, og jeg skal også snart ind og se The Curious Case of Benjamin Button, som jeg håber lever op til mine forventninger.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#8 Skeloboy 13 år siden

Er egentlig heller ikke den store Fincher-fan...Fight Club er klart hans bedste, men ellers synes jeg filmene er fra middel til lidt over...
Gravatar

#9 stoffer 13 år siden

Er sgu ret vild med hr. Fincher, men maa indroemme at jeg var en smule skuffet over Benjamin Buttons. Udover det synes jeg at manden har et ret hoejt bundniveau, synes Alien3 er bedre end sit omdoemme, men det er selvfoelgelig en smagssag.
Now the thing to remember, boys... flies spread disease, so keep yours closed!
Gravatar

#10 kasperfmn 13 år siden

Jeg er nok en af de få som synes at "Alien 3" var en af de bedste film i franchisen, men dog har han lavet bedre film. "Se7en" og "The Fight Club" er mine favoritter.

Skriv ny kommentar: