Det kommer nok ikke som en kæmpe overraskelse, men ifølge en pressemeddelelse fra SF Film storsælger “Avatar” også herhjemme på dvd og Blu-ray.
Aldrig før har der været så mange forudbestillinger på et produkt, og allerede efter to dage måtte mange butikker ifølge SF Film melde udsolgt, når de ivrige kunder spurgte efter filmen på Blu-ray.
Samlet set har “Avatar” på under 48 timer nået 30 % af det forventede totale salgstal i Danmark, hvilket svarer til ca. 30.000 dvd’er og 20.000 Blu-rays.
”Vi forventer at slå alle rekorder siden ‘Ringens herre’, der nu også er ude på Blu-ray,” siger salgs- og marketingdirektør for SF Film, Thomas Schultz.
I USA går salget også stadig forrygende. Efter kun seks dage er der røget 6,7 mio. “Avatar”-dvd’er og -Blu-rays over diskene, og det har indbragt over 130 mio. dollar til Camerons bugnende pengetank.
Klik her for at læse flere nyheder om “Avatar”.
#41 Highland Park 14 år siden
Jeg er helt enig men frygter, at kurven aldrig knækker, hvilket vil få enorme konsekvenser for kloden og vores fremtid. I den forbindelse betragter jeg Philip K. Dicks mange dystre fortællinger om en øde, forladt og opslidt klode, og menneskets efterfølgende gentagelse af denne for deres hjem så slidsomme udnyttelse af ressourcer og destruktive adfærd andetsteds i universet, som en profeti og reel trussel.
Problemet med markedsstrukturen er, at dens brændstof netop er kontinuerligt forbrug frem for genbrug og fornyelse. Alting skal slides op eller forældes for derefter at blive erstattet, og på denne måde finder vores behov og købetrang aldrig et fornuftigt og naturligt leje. Desuden forholder det sig desværre sådan, at der sjældent er økonomisk incitament for at reparere ødelagt elektronik, da det som regel vil koste mere end at købe nyt. I forrige uge var jeg f.eks. nødt til at købe et nyt køleskab med fryser, da mit daværende gav op. Udelukkende fordi det ikke kunne betale sig at få det repareret, og desuden var noget billigt skidt (lad det være mig en lektie).
Jeg er ikke økonom og har derfor ingen gangbare teorier om, hvordan det i stedet kunne forholde sig. Jeg ved blot, at den nuværende forbrugerkultur forpester kloden i det lange løb.
#42 Reborn Sith 14 år siden
Jeg er helt enig, var rigtig godt underholdt. Har en ven der næsten nægter at se den, men en aften hvor han kommer til kaffe vil han blive udsat for en slags tvang.
#43 Kviesgaard 14 år siden
Jeg synes at erindre når den slags spørgsmål bliver rejst i tv avisen, så plejer folks svar tit at være at vi bare skal hæve skatterne, så vi får råd til det hele.
#44 filmz-Bruce 14 år siden
Hvis man tager et eksempel fra Information:
"Hver tredje vil gerne betale mere i skat". Det er ligesom at skrive, at Tyskland blev en flot 2'er i 2. verdenskrig. Men ok, hvis man betragter sin læserskare som imbecile, så fred være med den formulering.
Information igen:
Danske studerende bliver i udlandet
Kun halvdelen af de danskere, der studerer i udlandet, vender tilbage for at arbejde i Danmark, viser en ny undersøgelse. Vi skal have lavere skat og bedre vilkår for ægtefællerne, hvis vi skal vende udviklingen, mener eksperter.
Ingeniøren:
Akademikere flygter fra lav løn i Danmark.
DI analyse:
Ny DI-analyse af internationale flytningsmønstre viser, at skattener en af de faktorer, der påvirker folks valg af bopæl. De høje danske skatter betyder, at vi mister højtuddannet arbejdskraft, og at udenlandske eksperter går uden om Danmark. Mellem- og topskatterne er alene skyld i, at 30.000 personer enten har forladt Danmark eller har undladt at bosætte sig i Danmark.
Men jo, der er mange undersøgelser som siger, at man gerne vil betale mere i skat:
JP: "Mere end hver anden dansker synes, det er en god idé at genindføre formueskatten".
LO: "Danskerne vil gerne betale mere i skat til velfærd i deres egen kommune, viser en ny Gallup-måling"
Så er der lidt andre Gallup undersøgelser:
Hver anden danske studerende i udlandet kommer ikke hjem til høj skat
DI: Høj skat får højtlønnede danskere til at flygte til udlandet.
En ny undersøgelse afslører, at ni ud af 10 af Danmarks mest forskningstunge virksomheder de kommende år vil flytte stadig mere forskning til udlandet og dermed i alvorlig grad tænde advarselssignalet for, hvad der i fremtiden skal skabe vækst og dermed grundlaget for Danmark som en velfærdsstat.
Men jo, med alle de samstemmende råd, som strømmer Danmark i møde, fra OECD, økonomiske vismænd, velfærdskommision og tænketanke, så er det absolut bedst at lytte til de kloge danske vælgere, som hellere vil have, at vi alle har lige lidt, end synes om, at lave et grundlag for, at de dygtige bliver eller kommer til Danmark og skaber arbejdspladser. Lad os endelig tro, at højere skat kan blive ved med at finansiere velfærd, nu hvor snart under 1. million danskere arbejder i det private erhvervsliv og genererer de penge, som skal dække det offentliges forbrug og ikke mindst overførselsindkomsterne.
Derudover er dansk velfærd ikke så unik, hvis man sammenligner os med udlandet. Vi får blot ufatteligt lidt for pengene her i landet ifht. vore naboer.
#45 Kviesgaard 14 år siden
Det er vel også nemmere for journalister at spørge den menige dansker, end at sætte sig ind i diverse problematikker i det stof man dækker.
Har du i den forbindelse hørt eller læst om sagen med optagelsesprøven til journalisthøjskolen. Ellers er der et link her:
http://jp.dk/indland/article2051664.ece
Faktuel viden behøves vist ikke længere at være faktuel viden, hvis man synes noget andet er det indtryk jeg sidder tilbage med.
#46 filmz-Bruce 14 år siden
"Det, vi skal teste, er, at de unge mennesker har en viden som almindeligt aktive deltagere i samfundet. Det vil sige, at du læser aviser, hører radio, ser fjernsyn og følger lidt med. Vi tester i forhold til en helt bestemt gruppe og deres niveau. Det vil sige, at den mere detaljerede viden skal de ikke have."
Og så får man forkert svar, fordi man er klogere end testen formoder de adspurgte kan være!
Rystende!!!
#47 Kviesgaard 14 år siden
Rystende er ordet. Til daglig sidder jeg og græmmes over manglen på korrektur i de elektroniske avisudgaver. Når så det her kommer oven i, begynder jeg at føle at udviklingen/ informationsniveauet begynder at gå i den gale retning. Er vi stille og roligt ved at degenerer i vores "velfærdssamfund"/ videnssamfund?
#48 filmz-Bruce 14 år siden
Men den journalistiske standard er for nogle aviser allerede skræmmende lav. BT og Ekstra Bladet KAN indimellem trække en kanin op af hatten og komme med gode afsløringer, men ellers er de fra et i forvejen lavt niveau bare på vej nedad, med skræmme eksempler udi journalistik, især på nettet.
#49 Åkepool 14 år siden
Du markerer bare det du vil citére, som jeg lige har gjort med dit og så trykker du på citér øverst i højre side af det indlæg du citérer fra ;)
Går ud fra at det var det du mente?
#50 Kviesgaard 14 år siden
Pokkers. Jeg henter primært mine avisinformationer fra Jyllandspostens og Børsens netudgaver.