#BaftasSoWhite-kritikken vælter ned over BAFTA efter dagens nomineringer – 20 hvide skuespiller blev nomineret samt udelukkende mandlige instruktører.

Ud af 20 nominerede skuespillere var alle hvide, da dagens BAFTA-nomineringer blev afsløret, ligesom fem mænd blev nomineret til årets bedste instruktører.

Det fik straks kritikken til at rase mod Det britiske akademi, der uddeler BAFTA.

Men #BaftasSoWhite er ikke akademiets skyld, mener BAFTA-formand Marc Samuelson:

”Det er en ærgerlig mangel på diversitet i skuespiller-nomineringerne. Det er frustrerende, at branchen ikke bevæger sig så hurtigt, som BAFTA-holdet ønsker det,” siger Samuelson til Variety.

BAFTA-formanden kalder det endvidere skuffende, at udelukkende mænd er nomineret i instruktør-kategorien.

Golden Globe Awards havde de selv samme instruktører nomineret – med Sam Mendes (“1917”) som vinder, men dog med ikke-hvide skuespiller-nomineringer til navne som Cynthia Erivo, Eddie Murphy og Awkwafina.

Læs også ‘“Joker” dominerer britisk Oscar – her er nomineringerne til BAFTA‘.

BAFTA afholdes d. 2. februar.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Star Trek fever 3 år siden

Udel dog nogle kiks til de tude tosser.
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#2 Reborn Sith 3 år siden

Jeg forventer at Rødder snart bliver lavet i en moderne version. Naturligvis med ene hvide, måske endda kvinder.
It's all good man. Saul Goodman
Gravatar

#3 Gridlock 3 år siden

Jamen der er skam en fin lille løsning til dette.
Få nogle sorte indstruktører til og lave nogle film med sorte skuespiller som folk gider og se.
Mere enkelt kunne det ikke være.
Gravatar

#4 SublimeKen 3 år siden

Hvad med #BaftaAboutQualityNotPolitics, ja okay, den er måske lidt for lang.

Det der er synd ved det her er at man bare ved at Oscarakedemiet nu leder efter folk at nominere som ikke er hvide, selvom de måske ikke fortjener det og dermed ekskludere nogen der rent faktisk fortjener det i år, bare for at opfylde en kvote.

Det kan jo ikke være de forskellige prisakademiers skyld at branchen vælger at lave de film de nu vælger
Gravatar

#5 Gridlock 3 år siden

#4 insert et eller andet negativt her og så smid phobia ind efter det og så har du det svar du sikkert vil få for det hashtag.

De folk der brokker sig over for mange hvide, er ikke interesseret i kvalitet, det er kvantitet og kvoter i deres øjne, som selvfølgelig kun går den ene vej aldrig den anden.
Det er fint i deres øjne og skifte en hvid karakter ud med en sort, men og gøre det modsatte. uha så er laksen løs i fandens gade.
Gravatar

#6 nwinther 3 år siden

Kvalificeres kritikken nogen steder?
Det er da fint at påpege, at man synes det er underligt at så mange hvide et eller andet.
Men så må man vel også komme med et løsningsforslag. Dvs. nævne "minoritetsfilm" dvs. racefilm, som er klart bedre end én eller flere af de faktisk nominerede, samt kvalificere dén holdning. Er der en eller anden racefilm som åbenlyst er blevet "snubbed" til BAFTA?

Hvis den virkelige kvalifikation er, at man ønsker nogen nominerede for at være brune eller sorte, så kan man vel bare finde nogle tilfældige brune eller sorte og så nominere dem - fordi sort. Måske endda give dem en bafta for at være sort.

Tænk at ens selvværd kan være så lavt.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

Skriv ny kommentar: