Det lyserøde pastelunivers og det mørke nihilistiske drama har favnet vidt og bredt.

Forventninger til Greta Gerwigs “Barbie” og Christopher Nolans “Oppenheimer” har været store; også på indtjeningsfronten. Begge film har imidlertid overgået forventninger og sat nye rekorder undervejs. Det viser nyeste tal fra filmenes åbningsweekend.

Inden filmen blev udgivet, havde analytikere forventet, at “Barbie” ville tjene 100 millioner dollars ind ved filmens åbningsweekend i USA. Filmen endte med at indtjene hele 162 millioner dollars i USA. Indtjeningen har nu sat rekord som den foreløbigt bedste åbningsweekend i år, og den hidtil højeste indtjeningsweekend i USA for en film af en kvindelig instruktør. Internationalt endte filmen med at tjene hele 356.3 millioner dollars ind, og i Danmark gik 94.000 danskere i biografen for at se “Barbie” i åbningsweekenden.

Forventningerne til “Oppenheimer” var mindre, men stadig store: 50 millioner dollars var den forventede indtjening i USA inden premieren. “Oppenheimer” levede op til forventningerne og mere til med en indtjening på 82,4 millioner dollars. Internationalt tjente “Oppenheimer” hele 180 millioner dollars. For en film på tre timer med meget dialog og en vurdering af filmens indhold som forbeholdt et voksent publikum er det en imponerende præstation.

På trods af filmenes forskellige farvepaletter og publikummer kan der være tale om “Barbenheimer” som et samarbejde, hvor interessen for den ene film smitter af på den anden.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Movie Daddy 10 måneder siden

Måske i lige skulle gøre opmærksom på at de KUN har gjort det tilsammen. Men at både Indy, Cruise og alle de andre er slået af filmen (IKKE Hollywood made)

#soundoffreedom som nu stadig ligger i top 5 og har indtjent LANGT over deres budget på 14 mill

Skriv ny kommentar: