Geopolitiske stridigheder leder til et mindre internationalt publikum

Den 20. juli bliver Greta Gerwigs “Barbie” udgivet i Danmark, og dagen efter udkommer den i resten af verdenen. Eller i hvert fald det meste af verdenen. Vietnam har for et par dage siden meldt ud, at filmen ikke vil blive vist i landets biografer. Det skyldes en fortolkning af et verdenskort, som landets regering ikke er tilfreds med.

I billedet til artiklen kan man se, hvad der har startet kontroversen: En stiplet linje forbundet til Asien er blevet fortolket som den såkaldte nine-dash line: en stiplet linje, som er forbundet til, hvad der angiveligt skulle være Kina. Siden linjen er forbundet til Kina, opfattes det som om Kina tildeles ejerskab over et havsområde i det Sydkinesiske hav, som flere lande bestrides om. Siden Vietnam selv mener, at de ejer området inden for nine-dash line, vil de ikke premiere en film, som fremviser et andet billede.

Repræsentanter fra Warner Bros. har været ude og gøre klart, at kortet ikke prioriterer bestemte landes interesser: “Kortet i Barbie Land er en barnagtig tegning”. En uddybende forklaring er, at den stiplede linje og andre stiplede linjer skulle forestille at være vejledende for Barbies rejse ud i virkeligheden. Samtidig gør repræsentanten det meget klart, at kortet er meget urealistisk, hvilket kan ses på manglen af Europa og New Zealand.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: