I denne nye udgave af Benways Blog går Filmz’ anmelder Søren Ildved (Benway) til bekendelse og fortæller om de film, han ikke har stående forrest fremme på dvd-reolen, men som han har ualmindeligt svært ved at slukke for, hver gang de dukker op i fjernsynet – de såkalde guilty pleaseure-film.

Hør bl.a. om “Barbarella”s befriende positive syn på seksualitet som en healende faktor, “The Punisher”s 80’er-destruktion, “Commandos”s utallige tåkrummende scener – og om, hvorfor Søren som barn nærmest blev små-traumatiseret af Disney-filmen “The Black Hole”.

Læs mere i Benways Blog: Guilty pleasures – en filmanmelders bekendelser – og som altid kan du efterfølgende diskutere artiklen i forummet og fortælle om dine egne guilty pleasure-film.Vis kommentarer (68)
Gravatar

#51 Dragon_Claw 13 år siden

Pearl Harbor, nuff said...
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#52 NP 13 år siden

Der nævnes mange gode film - både i artiklen og i debatten - som jeg også har nydt og set mange gange i årenes løb.

Dog synes jeg hele betegnelsen om 'guilty pleasure' er tåbelig. Hvorfor skal man undskylde for, at man synes en film er god og underholdende? Vi har alle forskellige filmpræferencer og det er alt sammen dybt subjektivt. I stedet burde man jo netop hellere argumentere for, hvorfor man holder så meget af de pågældende film. Derfor virker artiklen også så modsigende, fordi Benway netop argumenterer fint for filmene og deres kvaliteter. Det sker bare hele tiden med indledende undskyldninger.
Det farlige ved at foretage så markante opdelinger af film, er jo at man højst sandsynlig falder i en af grøfterne og bliver der. Man får et snævert filmsyn og kan kun 'nyde' en bestemt type film. I stedet bør man da hellere praktisere et bredt filmsyn, hvor alle film kan blandes og nydes på lige fod.
Gravatar

#53 Skeloboy 13 år siden

#52 - det har da intet at gøre med et snævert filmsyn. Det handler om film, som man synes er ringe, men alligevel ikke kan lade være med at se.
Gravatar

#54 chandler75 13 år siden

# 52 Men der er jo forskel på film, man kan lide, fordi man ved, de er gode (rent filmisk), og så film, man ved ikke er særlig gode (rent filmisk), men alligevel kan lide :)

# 53 Jeg er ikke helt enig i den betegnelse - man synes ikke, at guilty pleasure-film er ringe. Som Benway skriver: Man nyder dem "umådeligt på trods af deres tvivlsomme kvaliteter..."
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#55 Skeloboy 13 år siden

#54 - men jeg mente egentlig det du sagde...:)
Gravatar

#56 filmz-Utyske 13 år siden

#52 -

"Hackers", som er en af mine guilty pleasures, er en dårlig film. Den fremstiller hackere som en flok lidt alternative udgaver af Beverly Hill-teenagere. Samtidig har den intet med virkeligheden at gøre, når man taler om hacking og til sidst virker det som om at manuskriptforfatteren har kastet tilfældige computer-termer ind i filmen, uden sammenhæng, for at få det til at se ud som om at de unge mennesker ved et eller andet om computere.

Filmen er jo lavet som et forholdsvis seriøst take på på den verden, men fejler grumt, da den er ufrivilligt morsom og derfor underholdende.

Kort sagt: alle dens kvaliteter er ikke dem som instruktøren havde i tankerne, da han lavede filmen, tværtimod er dens kvaliteter alle de ting som han (og resten af holdet) har gjort forkert. :)
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#57 cyberzed 13 år siden

#56 Ikke at fornægte den rebelske frigang de lægger op til...hackers manifesto der bliver oplæst på et tidspunkt er jo en del af det. De prikker dog kun til den og smutter så over i det klassiske katten efter musen scenarie :)
Jeg er enig i at den er ufrivillig morsom...men nok mest for folk der opvoksede med computere på den måde som jeg (og forventelig du) gjorde :)

Ligeledes har jeg Poolhall Junkies på min guilty pleasure liste...den er sgu god nok når man lige har en off-dag og bare har behov for at se en der kommer fra kaos og nedgang til success.
Toldberegneren: http://cyberzed.dk/told.html - I'm blogging this: http://cyberzed.dk/
Gravatar

#58 filmz-Utyske 13 år siden

#57 -

Præcis. :)

Ok, der er enkelte gode ting i den, at alle personerne er navngivet efter hackere fra virkelighedens verden og selvfølgelig en ung Jolie. :)~
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#59 cyberzed 13 år siden

#58 Det er helt værdigt at nævne igen...en ung Angelina :P

Husker man ikke også altid den kiksede i gruppen der skiftede nick konstant :)
Toldberegneren: http://cyberzed.dk/told.html - I'm blogging this: http://cyberzed.dk/
Gravatar

#60 elwood 13 år siden

Husk lige og nævn en Ung Jolie 8-)

Matthew Liards karakter i filmen er nok min farvorit, han er så overgearede, og hyper, og total stoner, episoden med moren der siger at han allerede er gået igang emd og tømme køleskabet, jeg havde en ven der var præcis på den måde, hver gang han var hjemme hos en 8-)

Også meget munter og se en Penn som hel tilbagelænet computer sikkerhedsvagt.

Og så de ting som de formår og gøre, altså man sku tro at omverden var blevet klogere, men hmm jeg griner altid af den der trussel med uhh nu har jeg lige ændret i straffeattesten, så nu er du eftersøgt for det og det, og jeg har spærret dit konto kort.

På det punkt synes jeg det var forfriskene og se den mere simple form for terror Dade Murphy udøver med den simple kontakt annoce, overfor ham IT crime figtheren hehe.

Og så er jeg vild med de der best of the best speeches, især den hvor Dade Murphy afslører sit rigtige nick, OMG! var det ham der gjorde det, no way.

Hey filmen har i øvrigt en Ung Angelina Jolie.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"

Skriv ny kommentar: