Sommeren har været hård ved de amerikanske biografer og derfor også Hollywood. Der sælges ikke nok billetter, hvilket har fået aktierne til at rasle ned hos de amerikanske biograf-kæder. Og det er kun blevet værre.

Se også: Hollywood vil forkorte biograf-vinduet: Premium VOD på vej i 2018

Det er The Hollywood Reporter, der skriver, at de seneste tre måneder har været historisk rædselsfulde for de amerikanske biografer.

Verdens største biografkæde, AMC Entertainment, med over 1000 biografer har måtte se sin aktie falde med 45 procent. Andre kæder som Regal og Imax har tabt omkring 30 procent af sin aktieværdi.

Det er ikke kun det skrantende billetsalg, der får aktien til at falde. Også udsigten til en Premium VOD-løsning skaber usikkerhed hos de kriseramte biografer.

Hollywood-selskaberne ønsker angiveligt at introducere en hjemmebiograf-tjeneste i begyndelsen af 2018, hvor premierefilm kan købes pay per view kun én måned efter første visning i biograferne.

Analytiker Robert Fishman fra MoffettNathanson vurderer, at PVOD vil koste biograferne et tab på op til 380 millioner dollars om året.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (17)
Gravatar

#1 Justin 8 måneder siden

Lyder dejligt :)
Gravatar

#2 Nagash 8 måneder siden

Nu har sommeren så også været fuld af lortefilm på lortefilm. Ikke at det er biografernes skyld, men deres forretning er bygget på at filmselskaberne laver noget ordentligt. Så ja, det forklarer jo meget fint det skrantende billetsalg.
Gravatar

#3 X&O 8 måneder siden

Jeg synes nu det har været en ganske fortrinlig sommer efter min smag i hvert fald. Både Spider-Man Homecoming, Baby Driver, Dunkirk, War for the Planet of Apes, Guardians of the Galaxy 2 og Wonder Woman var da bestemt underholdende og langt over det sædvanlige sommer blockbuster niveau.
Gravatar

#4 Kim Pedersen 8 måneder siden

De amerikanske studier fordeler i vore dage deres Blockbusters over hele sæsonen, IKKE kun i sommer-sæsonen som tidligere. Selvfølgelig har det en konsekvens. For HELE året er faldet ikke så dramatisk og kan sagtens indhentes i efterårssæsonen.

#1: Nok nær en historisk tåbelig vurdering. For hvad skal erstatte biografindtægterne? Det bliver beviseligt aldrig de digitale tjenester. Det er jo ikke i stand til at kompensere for indtægtstabet i de fysiske medier de slår ihjel.

Taberne bliver selvsagt forbrugerne, når der ikke længere er så mange penge at lave gode film for. Logik for høns, men ikke for Justin.

At en analytiker udtaler at PVOD vil koste de amerikanske biografer $380 mio. årligt er en tilsnigelse. Det kommer til at koste FILMINDUSTRIEN en masse penge, fordi biograferne afregner filmstudierne procentuelt af deres indtægter. Så hvad der er dårligt for biograferne, er så sandeligt også dårligt for de amerikanske studier. Og i sidste ende også dårligt for forbrugerne - og endnu engang: For så bliver der ikke så mange penge at producere gode film for.
Gravatar

#5 Justin 8 måneder siden

#4
Hvis i nu solgte flere biletter, ville der ikke være problemer som
"Der sælges ikke nok billetter"

Men nu har folk jo også fået store TVer og det er meget nemt af smide sig i sofaen og vælge noget på iTunes
Det eneste der holder biografen i live er monopol og sociale oplevelser

Som jeg har fortalt dig før hvis en vare er dyrerer end hvad forbrugerne vil betale må man lave varen billigere, det er det som givet os ting som 1,2 Liter Sodavand

og nu er der jo faktisk mange gode serier der aldrig har modtaget penge fra biografen, men når folk bruger pengene på HBO så kan de jo selvfølgelig ikke bruge de samme penge / tid i biografen

Rita er produceret med støtte fra Netflix, hvor mange film er produceret med støtte fra biograferne ?

"Logik for høns, men ikke for Justin"
Nu er høns det modsatte køn, så måske det er derfor af logikken ikke virker på mig, ifølge Dansk Statistik så er der 4 kvinder der hedder Kim Pedersen, er du en af dem ?
Gravatar

#6 Justin 8 måneder siden

Måske Hollywood Studierne skulle kigge på denne graf

http://s3.amazonaws.com/theoatmeal-img/comics/reas...
Gravatar

#7 Joe Chill joey 8 måneder siden

Justin (5) skrev:
#4
"Logik for høns, men ikke for Justin"
Nu er høns det modsatte køn, så måske det er derfor af logikken ikke virker på mig, ifølge Dansk Statistik så er der 4 kvinder der hedder Kim Pedersen, er du en af dem ?


Daaamn, det ikke engang middag og du gir allerede tredje grads forbrændinger.

On topic:
Tror alle de sequals og uoriginale idear sammen med at hollywood er blevet meget politisk de sidste par år, det kan heller ikke være helt nemt at tjene penge når stjernerne og andet godt folk fra hollywood eliten kalder alle det støtter Trump racister og værre for at ville slå ned på den illegale indvandring, mens de selv bor i kæmpe huse med høje vægge og vagter, at alienere 60 millioner voksne mennesker vil have en effekt tror jeg, men hvem ved.
Gravatar

#8 Kim Pedersen 8 måneder siden

#5: Ja, det er jo ikke til at vide, når man opfører sig som en bange høne og gennem ’den modige’ anonymitet kan tillade sig at miste enhver form for jordforbindelse og hæmning.

Hele fundamentet for dine udsagn mangler. Og du anskuer hele verden uden hensyntagen til andre mennesker.

De globale indtægter fra biograferne er i stigning. Og gudsketakoglov for det. Det sikrer jo produktionen af de film forbrugerne gerne vil se.

Dine satiriske tegninger har intet med virkeligheden at gøre.

Du blader pærer og æbler. Der er temmelig stor forskel på biografer og Netflix. Hvis du endelig skal sammenligne Netflix med nogen, skal det være med filmdistributører og ja, de investere i spillefilm, på grundlag af indtægter som for 60 procents vedkommende kommer fra biograferne.

#7: Al den snak om sequels, reboots og genindspilninger savner afsæt i realiteterne. Det er en forsvindende lille del af filmene som er netop det. Men jeg kan godt forstå vildfarelsen. Filmz omtaler jo stort set kun film som er sequels, reboots og genindspilninger. Det er dog et aldeles fejlagtigt grundlag. Der produceres masser af originale film, det er blot vanskeligt at få publikum til at se dem. Til gengæld står publikum i kø for at se netop sequels, reboots og genindspilninger.
Gravatar

#9 Geekalot 8 måneder siden

#8 Om jeg så stod ved navn. Kalder jeg stadig en spade for en spade. Det ændre et forum navn ikke ved... Det sjove er du bliver ved med at være herinde, når du er så klog og vi 80% af filmz brugere åbenbart ikke forstår noget...
Gravatar

#10 Justin 8 måneder siden

#8
det der med af
"miste enhver form for jordforbindelse"
det klarer du da fint selv om du fremstår med navn

jeg har masser af hensyntagen til andre mennesker, alle de andre der gerne vil se film på iTunes inden den er så gammel af hovedrolleindehaveren er DØD!

og jo mine satiriske tegninger har faktisk mere med virkeligheden af gøre end du har lyst ti laf indrømme

ja, der er forskel på Biograf og Netflix, det ene er dejligt og simpelt, det anden kræver af jeg forlader sofaen

Nu ser jeg filmen i biografen eller hos Netflix, jeg ser ikke nogen film hos filmdistributørerne, derfor var det ikke dem jeg brugte, men svaret var som forventet 0 Kr.
Skriv ny kommentar: