Filmfans er blevet mere tilbøjelige til at blive hjemme som konsekvens af coronakrisen, viser ny undersøgelse.

Biograferne begynder så småt at genåbne rundt om i det meste af verden efter nedlukningerne i kølvandet på truslen fra covid-19.

Men alt er ikke som før coronakrisen – forbrugernes præferencer har ændret sig, viser ny amerikanske undersøgelse fra Full Circle Research Co.

Personerne i undersøgelsen er blevet spurgt, om de vil foretrække den lokale biograf eller hjemmebiografen, hvis de blev tilbudt at se en ny premierefilm til den nogenlunde samme pris.

Her svarer hele 70 procent, at de vil foretrække hjemmebiografen, mens kun 13 procent med sikkerhed vil gå i biografen.

Og det er et markant skred i forhold til perioden før krisen, der altså har gjort forbrugerne mere forsigtige med at gå ud.

Læs også ‘Danske biografer og Universal Pictures Danmark kommenterer boykot‘.

Samtidig har flere Hollywood-selskaber i corona-perioden tilbudt forbrugerne premierefilm til hjemmebiografen – ikke mindst “Trolls 2”, der resulterede i biograf-boykot af Universal Pictures.


Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Johnny42 1 måned siden

Hvis de så uden beregning stiller lydsystem, projector og lærred til rådighed, som giver samme oplevelse som i biografen, så siger jeg ja-tak. Men ellers skal det højest koste det halve af en biografbillet for at jeg vil overveje det. Snuppede lige en tripple feature i biografen i weekenden og det er jeg villig til at betale for, men ikke samme pris for dårligere billede og lyd.
Gravatar

#2 Justin 1 måned siden

Jeg er helt enig, ville også gerne betale for af kunne sidde der hjemme foran tv i nattøj med morgenhår og se premierer film

ikke af det er noget nyt, det ny er Universal har overvejet af gøre det muligt

Skriv ny kommentar: