Verdens største biografkæde boykotter Hollywood-giganten Universal Pictures, hvilket har sendt chokbølger igennem filmbranchen – det er også blevet bemærket i Danmark.

Det har fået store konsekvenser for Universal Pictures, at de i går meldte om stor amerikansk PVOD-succes for “Trolls 2”, der ellers var tiltænkt biograferne – læs om det her.

Streaming-succesen var så stor, at Universal-chef Jeff Shell meddelte omverdenen, at Universal vil fortsætte med at give premiere på film som PVOD (premium video-on-demand) også i tiden efter genåbningen af biograferne.

Den kommentar blev for meget for AMC Theaters, der derfor meddelte, at kædens over 1.000 biografer i USA, Europa og Mellemøsten for fremtiden vil boykotte alle nye film fra Universal Pictures – heriblandt “Fast & Furious 9”, “Minions 2” og “Jurassic World 3”.

Den udmelding betyder, at Universal ikke længere er velkommen i en række biografer i Sverige, Norge og Finland, men dog ikke Danmark, hvor AMC ikke ejer biografer.

De danske biografer anført af Nordisk Film Biografer og CinemaxX har da heller ikke fulgt op med et aktivt boykot af Universal, hvilket kan hænge sammen med, at “Trolls 2” får normal biografpremiere i Danmark:

”Vi har en god dialog med de danske distributører, og der er for mig at se enighed om, at når biograferne kan genåbne, har vi alle en interesse i at fastholde, at film skal ses i biografen,” siger Danske Biografer-direktøren Lars Werge.

Den samme melding kommer fra UIP-direktør Michael Berg, der taler på vegne af Universal Pictures i Danmark. Dog mener Berg, at biograferne bør indlede en diskussion med distributørerne om et mere fleksibelt biografvindue:

”Der kommer ingen krig i Danmark, men vi kommer til at have en dialog. Man vil diskutere vinduerne. Behøver alle biograffilm vente fire måneder, hvis de allerede er færdige i biografen efter fire uger?” siger Michael Berg til Filmz.

Netop dialog og en aftale er det, som den danske Universal-repræsentant forventer bliver konklusionen på AMC-truslen imod Universal i USA:

”AMC kan ikke undvære Universals titler. Det er vi for store til. Det er politik, og man kommer til at tale sig til rette – ingen af parterne kan undvære hinanden.”

Således understreger Michael Berg, at biograferne er det bedste sted at se og opleve film, men at man også bliver nødt til at tænke på de forbrugere, som aldrig besøger en biograf:

”Det er et drømmescenarie med film på alle platforme, fordi dem, der benytter PVOD, de går ikke i biografen, så de ville ikke have set filmen uden ‘premium video on demand’,” siger Berg.

Filmz har spurgt Lars Werge fra Danske Biografer, hvordan biograferne vil reagere, hvis Universal Pictures i Danmark begynder at eksperimentere videre med PVOD-premierefilm som supplement til biograferne?

”Det er en hypotetisk diskussion,” siger Werge til Filmz.

Så selv om biograferne og Universal Pictures gensidigt truer hinanden i USA, så står den hos de danske aktører indtil videre på dialog og “Trolls 2” i biografen til oktober.

Læs også ‘Biografer erklærer krig efter “Trolls 2”-succes: nægter at vise “Fast 9” eller “Minions 2”‘.

“Trolls på verdensturné” får dansk biografpremiere den 1. oktober.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 The_Corrector 3 år siden

Når AMC Theaters er på randen af konkurs, og de så samtidig kommer med sådan en udtalelse, så siger det virkelig meget om hvilket dårligt lederskab der sidder oppe i toppen, og ikke har nogen virkelighedssans. Set bort fra Corona, så er der nok en grund til at de er ved at gå konkurs (kaster et blik op mod de høje herres kontor)

Skriv ny kommentar: