Wonder Woman 1984 derfor brev HBO Max / Filmz.dk

Biografbrev fra Warner Bros: Derfor får “Wonder Woman 1984” premiere på HBO Max


WarnerMedia-chef Jason Kilar sender brev til biograferne med fire forklaringer til “Wonder Woman 1984”-premiere på HBO Max.

På den 25. december får de amerikanske filmfans frit valg. De kan se “Wonder Woman 1984” i biografen eller streame den med et abonnement til HBO Max.

Der er således tale om den første storfilm nogensinde med en reel simultanpremiere.

Nu har WarnerMedia-chef Jason Kilar sendt et brev til biograferne, hvor han forklarer den banebrydende beslutning.

Kilar angiver i brevet fire årsager til beslutningen om en simultanpremiere:

1) Coronakrisen
2) Troen på biograferne
3) Støtten til “Wonder Woman 1984”-holdet
4) Ventende fans

Punkterne kræver nok en forklaring.

Pandemien er naturligvis en åbenlys årsag, som særligt har påvirket det amerikansk biografmarked negativt, hvor “Tenet” – også fra Warner Bros. – floppede stort.

Samtidig har coronakrisen fremrykket streamingkrigen, hvor Warner og HBO Max er bagefter i forhold til Netflix og Disney Plus. Derfor skal “Wonder Woman 1984” nu hjælpe med at drive nye abonnenter til Max.

Den anden forklaring kan virke paradoksal. Kan en streamingpremiere virkelig vise tro på biograferne? Her skal man overveje alternativet, der ville være at udskyde til sommeren 2021, hvilket særligt ville ramme de internationale biografer uden for USA hårdt.

Nu får verdens biografer rent faktisk en storfilm i december – til gengæld må de acceptere en amerikansk simultanpremiere.

Punkt 3 er mere vag, men da der er planer om en “Wonder Woman 3”, så skal “Wonder Woman 1984” snart aktiveres, hvis man vil påbegynde arbejdet med endnu en fortsættelse.

Endelig kan fans nu endelig igen stole på en premieredato i biografen. Og så kan alle (amerikanske) fans se den, selv om de ikke ønsker at besøge biografen under coronapandemien.

Læs også ‘“Wonder Woman 1984”-instruktør: Kan ende med en fremtid uden biografer‘.

“Wonder Woman 1984” får dansk biografpremiere den 16. december.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 [ikke godkendt bruger] 1 måned siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]

Skriv ny kommentar: