Flere Netflix-film får simultan-premiere i udvalgte biografer i 2018.

“22 July” bliver ikke en enlig biograf-svale for Netflix. Paul Greengrass-filmen fik tidligere på måneden premiere i over 100 biografer verden over.

I Skandinavien fik “22 July” eksklusiv biograf-premiere seks dage før releasen på Netflix, imens der i resten af verden var tale om en simultan-premiere; Netflix og biograferne fik den på samme dato.

Den model har flere biografkæder som iPic, Landmark, IFC, Alamo og Laemmle nu accepteret, imens giganterne Regal og AMC nægter at godtage en simultan-premiere. De vil have eksklusivitet.

Flere biografer er dog nu indstillet på at acceptere betingelserne fra Netflix. Det kommer til udtryk i de kommende måneder.

“Hell or High Water”-instruktør David Mackenzies “Outlaw King” får biograf-premiere d. 9. november, Alfonso Cuaróns “Roma” kan opleves i biografen fra d. 14. december, imens Susanne Biers “Bird Box” er biografaktuel fra d. 21. december.

Alle med simultan-premiere på Netflix og i udvalgte biografer. Det samme forventes at ske med Coen-brødrenes prisvindende “The Ballad of Buster Scruggs“.


Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Justin 5 måneder siden

Det er da dejligt af nogle af biograferne er kommet ind i nutiden, og begynder på simultan-premiere
Gravatar

#2 Johnny42 5 måneder siden

Men hvad kan man bruge det til, hvis det kun er i København?
Gravatar

#3 Mejse 5 måneder siden

#2 hvilke af de nævnte kæder er det lige du tror har biografer i københavn ?
Gravatar

#4 Bishop 5 måneder siden

Accepterer er vist så meget sagt. Nu kender vi ikke betingelserne for deres aftaler. Men det er vel nok for at imødekomme instruktørernes ønsker og samtidig komme i betragtning til diverse prisuddelinger.
Gravatar

#5 Johnny42 5 måneder siden

#3 Nu snakker jeg generelt om Netflix film, underforstået at det er de film der får biograf-premiere i Danmark.

Men det er jo som man siger. Alt der kan blive misforstået bliver misforstået.
Gravatar

#6 Mejse 5 måneder siden

#5 men det ved vi jo ikke om der er flere der gør.

men ja det er jo naturligt nok, i københavn er der væsentlig flere end nogen anden by i dk, der er også flere større biografer med flere sale, og der er jo ingen biograf med få sale, og et sandsynligt meget lille publikum, som vil afsætte en sal til et simultan netflix film :)

men 1/5 af danmarks befolkning kan da bruge det til noget :)
Gravatar

#7 Kim Pedersen 5 måneder siden

Artiklen udspringer alene af amerikanske forhold og amerikanske biografer. Som sædvanlig ser man forsøg på manipulation fra Filmz side. Og man ser væsentlig vildledning af Filmz brugere, hvoraf flere hopper direkte på limpinden..

Netflix lejer biograferne til formålet. Der er alene tale om en teknisk biograflancering i max. 0,07 procent af alverdens biografer. Det er der intet nyt i. Det har vi set så ofte før.

Pt. er der ikke indgået aftaler med nogen danske biografer.

Men som sædvanlig generaliserer både Filmz og enkelte af Filmz brugere ud fra det mest spinkle udgangspunkt. Det er det ikke blot antydningen af årsag til.

#1: Du følger ufattelig dårligt med. Mindst 10 Netflix film har tidligere fået simultanpremiere i et mikroskopisk antal amerikanske biografer. Og det er absolut ikke udtryk for at ”springe ind i nutiden”. Et udtryk du ikke kan overskue konsekvenserne af alligevel.

#2: Pt. er der ikke indgået nogen aftaler med nogen dansk biografer, heller ikke i København.

Skriv ny kommentar: