To britiske biogaf-kæder trækker støtten til BAFTA efter pris til Netflix-film.

Det britiske svar på Oscar blev uddelt to uger før den amerikanske storebror. BAFTA-prisen for Bedste film gik til Netflix-filmen “Roma”. Det får nu konsekvenser.

Biograf-kæderne Cineworld og Vue vælger nu at droppe støtten til Det Britiske Filmakademi.

Det betyder i praksis, at BAFTA-medlemmer ikke længere kan bruge deres medlemskort til gratis visninger i Cineworld og Vue.

Årsagen er Netflix-filmen “Roma”, skriver Variety.

Biograferne mener, at reglerne tilskriver, at BAFTA kun kan nominere film, der har haft en reel biograf-premiere.

Netflix har derimod kun givet en begrænset biograf-premiere til “Roma”, fordi man ikke ville imødekomme biografernes krav om eksklusivitet i henhold til biograf-vinduet.

Derfor mener Cineworld og Vue, at BAFTA ikke overholder egne regler ved at give en pris til “Roma”.

BAFTA-formand Marc Samuelson kommenterer nu på biografernes sanktioner – han opfordrer til dialog om reglerne.


Vis kommentarer (48)
Gravatar

#41 Snipp 1 år siden

#40 Tak for endnu en sviner :) Tror vi stopper her da du stadig ikke kan holde dig til relevante ting og vi kører stadig i cirkler. Du kan aldrig stoppe med at diskuter når man siger stop. Utroligt du altid vil have det sidste ord hva og fyrer det samme pis af igen.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#42 Mejse 1 år siden

#41 det virker altid lidt mærkeligt for mig, når folk siger "stop" efterfuldt af en lang svade om hvordan andre altid vil have det sidste ord, hvis man ikke selv ville have det sidste ord ville man jo bare stoppe med at svare :)

og igen "du fyrer bare det samme pis af igen" du mener ligesom dig ?

men hvem har brug for moral hvis man kan have dobbeltmoral :D

nej er ikke interesseret i det sidste ord, er interesseret i at fortsætte samtalen :D

men okay tak for snakken og bare for at du skal have det godt med dig selv og kan få det sidste ord skal jeg nok lade være med at svare dig hvis du svare :)
Gravatar

#43 Snipp 1 år siden

#42 Nej det er fint. Det er heller ikke dig jeg skal blive sur på. Der er andre i tråden der også er inde over og det går ud over dig. Sorry. Jeg kan godt se det forkerte i det og kan forstå i føler jer at jeg er grådig og egoistisk på den front. Fair nok, men forstå please hvorfor jeg er sådan :) Du må gerne svare tilbage, det skal jeg ikke stoppe dig for. Du er en god fyr Mejse, og det godt du bidrager så meget til diskussioner her på forummet.

Synes du ikke også det er træls at der kan gå flere måneder fra en amerikansk release til en dansk release? Og når der dukker en torrent op med god kval inden biograf release i Danmark, så går der bare noget op i mig, at man ikke kan vente :(
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#44 Mejse 1 år siden

#43 det hele blev let ophedet og det undskylder jeg :)

kan som sådan sagtens forstå folk gør det, nogen mere end andre selvfølgelig, men kan godt forstå det :)

vi er helt på samme side, det er dræbende når man nogengange er et år bagud på serier, og måneder bagud på film, eller at der er film som ikke får dansk bio præmiere, af forskellige grunde så man skal vente endnu længere....DET ER MEGA SURT, og kan sagtens forstå man ikke kan vente.

der er helt klart mange ting der kunne forbedres på de fronter, det er vi helt enige om, der er mange forbedring der kan laves og som skal laves, tror bare ja det er et følsomt emne, da jeg selv putter ret mange penge i biobilletter og streaming tjenester, når folk så bare "stjæler" det :)
Gravatar

#45 Snipp 1 år siden

#44 Jeg skal helt klart ind i biffen her og se Avengers og John wick 3. Måske et par stykker mere hvis anmeldelserne er gode.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#46 Mejse 1 år siden

#45 lets be honest.....THIS IS A BETTER LOVE STORY THAN TWILIGHT ;)

men ja godt vi lige fik tingene til at falde lidt ned :)

de er helt klart også på min liste, og i toppen.
Gravatar

#47 Snipp 1 år siden

#46 gachiBASS
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#48 Mejse 1 år siden

#47 hahahah

Skriv ny kommentar: