To britiske biogaf-kæder trækker støtten til BAFTA efter pris til Netflix-film.

Det britiske svar på Oscar blev uddelt to uger før den amerikanske storebror. BAFTA-prisen for Bedste film gik til Netflix-filmen “Roma”. Det får nu konsekvenser.

Biograf-kæderne Cineworld og Vue vælger nu at droppe støtten til Det Britiske Filmakademi.

Det betyder i praksis, at BAFTA-medlemmer ikke længere kan bruge deres medlemskort til gratis visninger i Cineworld og Vue.

Årsagen er Netflix-filmen “Roma”, skriver Variety.

Biograferne mener, at reglerne tilskriver, at BAFTA kun kan nominere film, der har haft en reel biograf-premiere.

Netflix har derimod kun givet en begrænset biograf-premiere til “Roma”, fordi man ikke ville imødekomme biografernes krav om eksklusivitet i henhold til biograf-vinduet.

Derfor mener Cineworld og Vue, at BAFTA ikke overholder egne regler ved at give en pris til “Roma”.

BAFTA-formand Marc Samuelson kommenterer nu på biografernes sanktioner – han opfordrer til dialog om reglerne.


Vis kommentarer (48)
Gravatar

#31 Snipp 1 år siden

#30 det er sgu da ikke være grådig når jeg allerede har adgang til 2 danske platforme og netflix. Jeg går i biffen som jeg siger. Jeg forbruger stadig. Jeg er bare stærkt imod at vi havde gået fra kabeltv til streaming og nu begår vi ovet i kabeltv streaming hvilket jo var det som skabte oprør. Som jeg siger det næste bliver reklamer som bl.a. netflix undersøger om de skal indfør det. Jeg har ikke lyst til at fyre en 1/4 del af min økonomi for at se de serier jeg følger med i blandt de forskellige platforme. Så vil jeg hellere have 2-3 stykker og gå i biffen engang imellem Jeg ville jo alligevel ikke have fyret penge afsted så ved ikke hvor de vil tabe penge på det. I det mindste kunne de se set som markedaføring fordi jeg snakker tit om serier/film med mine venner. Specielt nye shows. Har også venner der er like "what harr du ikke set den serie???". Så må jeg sige nej fordi den er fjernet fra netflix platform selvom den har været der i flere år.

Min største hobby er gaming. Jeg betaler til wow, jeg køber spil, har over 200 på steam, mange store AAA titler. Jeg har købt ingame cosmetics i dota2.

Må jeg høre hvor mange platforme du er på og hvad ser du som sådan? Jeg har kommet med hvorfor jeg gør som jeg gør. Du har kun svinet mig til og ikke sagt noget om hvad du betaler til. Har du virkelig tv2 play, viaplay, netflix, amazon, hbo, hulu, filmstruck, starz osv. Der er også ting man kun kan se hvis man er i UK på BBC eller USA så man skal igang med VPN. Nu kommer disney og WB med deres egne platforme. Vil du også betale til dem for at se det?
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#32 Mejse 1 år siden

#31 man betaler selvfølgelig til alle de platforme man vil have indhold fra, så nemt er det da....hvis man ikke har råd eller lyst så kan man jo bare lade være, og så må man lade være med at snakke om de serier med sine venner....er det surt, det er det da helt bestemt...men sådan er det altså....og det andet er bare lidt en forkælet holdning....men er enig det er da surt...men det er også åbenlyst at det var hvad der ville ske, fra det sekund streaming fik den mindste succes :)

og hvis det er vigtigt for samtalen, så har jeg 7 streaming tjenester, og 9 andre abonnements tjenester til andre ting, som jeg gladeligt betaler for, fordi jeg gerne vil have deres indhold.

og selvom det er surt, kommer der selvfølgelig reklamer på streaming tjenester, før eller siden i større og forskelligt omfang, når reklame selskaberne mister mere og mere interesse i flow tv, vil penge blive så store at streaming tjenester ikke siger nej....men det er heldigvis en del år væk endnu, flow tv er trods alt stadig langt større :)
Gravatar

#33 Snipp 1 år siden

#32 Ja så burde det jo heller ikke undrer folk at med det, så vil vi sandsynlig se en stigning i piratkopiering som var i faldende stand da netflix og hulu kom ud. Så ja kald mig hvad i vil, men det er sådan jeg vil fight imod dem. Man kan vel kalde det for en digital demonstration. Man kan selvfølgelig lade vær, men det er da surt at det går ud over serier (bare se Marvel serierne på netflix der er cancelled). Film fra disney kommer ikke ind på andre platforme. Man bliver nød til at bruge penge så. Dem med børn, de bliver nød til at fyre ekstra penge af, fordi ja børn elsker jo disney. Nej tak du. Det der gjorde præcist den faldende udvikling i piratkopiering var jo at det meste kunne samles et sted. Netflix havde et kæmpe collection af film. Nu ser jeg de samme film i samme kategorier. Som sagt eneste godt Netflix er nu er deres serier. Tilgængelighed er noget pirater går meget op i. Kig nu forhelvede på årsagerne til pirateri er som det er.

Og fedt du betaler til så mange. Hvis man har pengene så det vil jeg tage hatten af for dig.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#34 Mejse 1 år siden

#33 årsagerne til pirateri er mangt og mange, du kan altså ikke bare kaste den slags ud, når nogen af årets mest piratkopierede serier, er fra netflix, og altid har været det siden de begyndte at lave deres egne ting, det taler direkte imod dit argument...men ja det vil da stige, det har aldrig været super faldende, men ja det vil sikkert stige, men det er nu engang sådan det er....det er jo et valg, enten kan man betale for det indhold man vil have, eller man kan være en snylter...frit valg på alle hylder :D

og tag ikke fejl, jeg finder det da lige så frustrerende som de fleste andre, at man ikke bare kan have alt på en tjeneste, men jeg har ikke hovedet så langt oppe i numsen, at jeg tror film/serie industrien kan blive opretholdt på den måde, og jeg kan godt lide den mangfoldighed som det skaber, at der er større muligheder for distribution, så ja det er jo altså en positiv ting :)
Gravatar

#35 Snipp 1 år siden

#34 Det kan jeg da? Læs selv de undersøgelser der er. Google det. Ja måske har Netflix nogle af de mest kopierede serier, men nu har Netflix jo også 300 serier eller sådan noget, og mange af deres egne. HBO Game of Thrones tror jeg tager tronen da det var den mest downloadede serie det år den kom ud. Jeg har jo ikke sagt at pirateri er 100% stoppet. Jeg siger DET ER FALDENDE, da streaming kom ud. Det er der undersøgelser på som jeg har sagt til jer. Prøv forhelved nu selv at research omkring det før i kommer med shittalk.

Det er ikke en positiv ting at der kommer flere platforme. WTF. Mærkelig argument du kommer med uden noget grundlag. Tilgængelighed er hvad jeg snakker om. Det bliver jo mindre og mindre med flere streaming platforme. Folk gider ikke det pis at have 10 forskellige. De vil have nogle stykker og vil de dl fra andre. Prøv nu at sæt dig ind i hvordan pirater tænker. Tag ind på r/piracy og search lidt rundt. Du har ingen forstand på det kan jeg høre, så jeg tror vi stopper her da det bare kører i en cirkel med dig.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#36 Mejse 1 år siden

#35 jeg har læst undersøgelser tak, læst både dem der siger, det er faldet, dem der siger det er steget, og dem der siger det er stabilt, du kan altså ikke bare plukke det der passer din holdning og sige det er det eneste der er :)

jeg gav jo netop et grundlag, det øger chancerne for at alt bliver tilgængeligt, med en eller to tjenester, ville alt aldrig blive tilgængeligt, med flere øges chancen for det, så jo det øger tilgængeligheden i en ekstrem grad, det er mere besværligt og dyrere end hvis det hele var på en tjeneste, men det ville aldrig ske alligevel :)

hvorfor skal jeg sætte mig ind i hvordan pirater tænker ? hvad har det med noget at gøre overhovedet....desuden tænker pirater forskelligt, ligesom alle andre, du kan ikke bare sige "det handler kun om tilgængelighed" for det beviser det at netflix EGNE serier der altid fra dag et, er tilgængelige på deres tjeneste i fulde sæsoner, er noget af det mest downloadede der er....ja for nogen handler det om tilgængelighed, ikke for alle, og igen, det er irrelevant, betal for det indhold i vil have, eller undvær det....konceptet er ikke svært at forstå.

problemet er ikke at jeg ikke har forstand på hvordan pirater tænker, problemet er du tror de allesammen tænker ens :)
Gravatar

#37 Snipp 1 år siden

#36 Kan sige der er flere sites der er lukket igennem årene pga. faldende trafik på deres sites. Og de fleste strømmer til de større sites. Der er ikke så mange niche sites mere.

Nej det bliver ikke mere tilgængeligt når man skal abonnerer på 10 platforme kontra 2-3 platforme som det har været. Det er blevet dyrere fordi du skal jo punge ud med flere penge.

Ohh gud Mejse du er og bliver en som er hamrende irriterende at diskuter med fordi du altid forventer det du siger er korrekt og du sætter dig ikke ind i tingene. Jeg ved sgu da godt at pirater ikke alle tænker ens. Der er folk der gør det fordi de kan, der er folk der gør det fordi det ikke er tilgængeligt i deres land, der er folk der gør det fordi de ikke vil punge ud med flere penge. Men JEG er inde på de forums hvor pirater er. Jeg læser de utallige tråde. Der er pt. 343k subs på r/piracy. (jeg ved godt der er langt flere i verden), men det er den største sociale medie forum. Det giver alligevel et indblik i tingene og jeg ser flere ting gå igen iblandt folk. Tilgængelighed og penge er et af dem som folk argumenter omkring. Det er derfor jeg inddrager det. Jøses man.

Jeg ved godt folk downloader netflix. Det har vi diskuteret. Men der er satme også mange som er stoppet med at download fordi netflix og hulu kom ud i tidernes morgen. Så det skal du fandme ikke kaste ud af vinduet som ligegyldig pis.

Indrøm det nu bare. Pirateri har været faldende med streaming da det kom ud. Det er torrent trafik data jeg læser ud fra. Hvilke undersøgelser læser du ud fra? Læser du fra hollywood sites? Læser du TorrentFreak eller de andre torrent new sites der er de mest korrekte.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#38 Bishop 1 år siden

#36
Det nytter ikke Mejse det trænger ikke ind...
#31
Du kunne prøve, som jeg, at skifte imellem diverse abonnementer, der er ingen der tvinger dig til at bruge 5+ streaming kanaler på en gang, jeg siger det igen...grådighed.
Gravatar

#39 Snipp 1 år siden

#38 Men det kaos gider jeg ikke ud i, så derfor må man jo ty til andre midler. Det jo derfor jeg siger det ikke er godt og kun vil øge trafikken fra torrents.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#40 Mejse 1 år siden

#37 det kommer an på hvordan man ser på det....hvis der er 10 tjenester, er der mere tilgængeligt end hvis det er 3, tilgængeligheden bliver dyrere, men der er MEGET mere tilgængeligt, så altså bliver tilgængeligheden af det der er at få, langt større...kræver bare man lige tænker lidt ;)

det er altså den mest latterlige kommentar der til dato er sagt noget sted i verden....kender du mange der går rundt og siger ting de ikke tror er korrekt ? nej du tror jeg ikke sætter mig ind i tingene, fordi jeg har en anden tilgang, og mening end dig, vidensbasen er sådan set den samme, måden at se det på er bare forskellig.

hmm mindes ikke at have kastet noget ud som ligegyldigt pis, har bare konstateret at at jeg har set forskellige tal fra forskellige steder, og ja ja ja alt du bruger til information der understøtte din mening er selvfølgelig de mest korrekte :D sjovt nok har jeg læst om det fra alle mulige forskellige steder, og grunden til at jeg netop siger at jeg har læst undersøgelser der siger det hele, er fordi at det har jeg og lad os være ærlig ingen af dem er fra sønderligt pålidelige kilder, der mangler uafhængige undersøgelser af det :)

men igen er vi tilbage ved, BETAL FOR DET INDHOLD DU VIL HAVE, eller undvær :) hvorfor pirater gør som de gør er som sådan ligegyldigt, folk har altid grunde, nogen gode, nogen dårlige, nogen vigtige, nogen ligegyldige og så videre....ændre bare ikke rigtig på noget...betal eller undvær, sådan er det med film og serier, og sådan er det med alt andet også :)

#39 og det er det der gør dig grådig og egoistisk, og så er det egentlig lige meget om du er hjælpsom, andre steder :)

Skriv ny kommentar: