Biograferne Bafta Roma Netflix straf / Filmz.dk

Biografer straffer BAFTA-medlemmer efter pris til “Roma”


To britiske biogaf-kæder trækker støtten til BAFTA efter pris til Netflix-film.

Det britiske svar på Oscar blev uddelt to uger før den amerikanske storebror. BAFTA-prisen for Bedste film gik til Netflix-filmen “Roma”. Det får nu konsekvenser.

Biograf-kæderne Cineworld og Vue vælger nu at droppe støtten til Det Britiske Filmakademi.

Det betyder i praksis, at BAFTA-medlemmer ikke længere kan bruge deres medlemskort til gratis visninger i Cineworld og Vue.

Årsagen er Netflix-filmen “Roma”, skriver Variety.

Biograferne mener, at reglerne tilskriver, at BAFTA kun kan nominere film, der har haft en reel biograf-premiere.

Netflix har derimod kun givet en begrænset biograf-premiere til “Roma”, fordi man ikke ville imødekomme biografernes krav om eksklusivitet i henhold til biograf-vinduet.

Derfor mener Cineworld og Vue, at BAFTA ikke overholder egne regler ved at give en pris til “Roma”.

BAFTA-formand Marc Samuelson kommenterer nu på biografernes sanktioner – han opfordrer til dialog om reglerne.Vis kommentarer (48)
Gravatar

#11 Kim Pedersen 1 år siden

#6: Netflix har eksklusivitet til størstedelen af deres tv-serier og spillefilm 'originals'. Er det en generel modstand mod eksklusivitet, så start der. Hvad du overser er, at salg af eksklusive rettigheder er årsagen til spillefilm overhovedet kan produceres.
Gravatar

#12 Snipp 1 år siden

#10 det er det da. Det er en af de mest besøgte sider og det er da bedre informationskilde end her inde eller facebook eller andre social medier.

#11 hahaha oh gud. Det er sgu da kun fordi de overbetaler skuespillere og andre ting. Der er mange gode low budget film der har klaret sig godt. Der er også film der har klaret sig dårlig i biffen men tjent profit ind på dvd og lign.

Måske man burde så reducerer de overpriser der i biffen så måske flere ville tage der ind? Jeg tager ihvertfald ikke så meget der ind som jeg gjorde for 10-15 år siden hvor det kunne være flere gange om måneden eller 2 film en aften. Nu er det meget meget sjældent 2-4 stykker årligt.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#13 Mejse 1 år siden

#12 men social medier er jo ikke en god informations kilde til noget, andet lige end måske folks meninger....kommer selvfølgelig an på hvilken information man søger....men ja :)

men biograferne har ikke problemer med at få folk ind og se film, så hvorfor skulle de ændre priser fordi du ikke kan håndtere din økonomi ;) det er rigtigt der er masser af film der klare sig fint uden at komme i biografen, men du forenkler altså situationen, til en grad der nærmest er sindsyg.

du skal også lige huske at selv de små film der har klaret sig godt, har tjent penge på eksklusive aftaler, og har igennem dem klaret sig godt, helt ligesom de film som har tjent største delen af deres penge på det fysiske medie marked, der bliver jo også lavet eksklusive distributions aftaler verden rundt....om man vil det eller ej er det den slags aftaler der holder filmindustrien igang.
Gravatar

#14 Snipp 1 år siden

#13 ja det er jo også det jeg snakker om. Folks meninger. Jesus christ... der er mange der har lavet surveys på reddit med success fordi du kan ramme mange.

Jeg kan sagtens håndtere min økonomi og har penge nok. Gider bare ikke bruge så mange penge flere gange om måneden og evt. se en film jeg er usikker på. Der er masser af film jeg kan vente med at se til de er ude på nettet. Så ja det er bare fedt at netflix udgiver det så jeg kan se det.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#15 Mejse 1 år siden

#14 jamen hvad er problemet så helt præcist ? hvorfor er der grund til at ændre ting der fungerer ? :)
Gravatar

#16 Snipp 1 år siden

#15 fordi jeg mener at en film skal kunne vinde den bedste kategori selvom den ikke har bif elskusivitet. Det jo det nyheden handler om. Samme med oscars som vi har snakket om.

Utroligt de kan pive og græde de biografkæder imens cheferne sidder i luksus villaer og kører rolls royce.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#17 Mejse 1 år siden

#16 de sagde jo sådan set ikke bif eksklusivitet, men en generel bredere biograf udgivelse, at de to så gerne følges er noget andet :)

nu tager du dig nogen friheder omkring deres økonomi, og hvad der er piveri og græderi....alle i deres situation i alle brancher der nogensinde har eksisteret ville gøre præcis det samme...men ja man kan vel godt se det som piveri.

de gør det som alle i enhver branche ville gøre, prøver at styrke deres position, synes jeg ikke rigtig man kan bebrejde dem, selvom det da selvfølgelig kan være irriterende at hører på :)
Gravatar

#18 Bishop 1 år siden

Snipp jeg siger det her med risiko for at blive irettesat at administrator, men du er en kæmpe idiot pga af dine udtalelser.
Jov piratkopiering er TYVERI, det er en overtrædelse af ophavsretten som sidestilles med tyveri, samme definition gælder ved tyveri af patenter.
Du vil ikke bruge penge på at betale for at se film, men skaffer dig istedet ulovlig adgang til dem samtidig sidder du og dømmer biograferne for at være grådige...du trænger vist til et kig i spejlet.
Gravatar

#19 Morten Vejlgaard Just 1 år siden

#18 Hermed irettesat. Du må gerne mene, at et synspunkt er idiotisk - helst med en begrundelse - men drop nu personlige tilsvininger, tak!
Gravatar

#20 Snipp 1 år siden

#18 lul så kom børnene hjem fra børnehave hva ;)

Okay du mener tyveri, jeg mener ulovlig kopiering. Fair enough. Jeg kan så ikke lige se hvorfor jeg er grådig? Jeg går da i biffen, har netflix og adgang til andre tjenester fra familie og plex. Jeg har dvd film. Det jo ikke fordi jeg har været pirat hele tiden og jeg stoppede jo med netflix. Men nu hvor man mister content og der dukker nye platforme op, så gider jeg ikke betale til 10 forskellige tjenester. Og man har jo heller ikke adgang i de danske udgaver som den amerikanske så man skal bruge VPN men det bryder jo retningslinjerne. Så som dansker skal jeg bare bukke mig ned og lade dem røvpule mig for penge og så kan jeg se gamle film og serier. Nej tak så må jeg gå tilbage til andre midler. Det er deres egen skyld og valg at det sker. Hvorfor tror du piratkopiering led et kæmpe fald da netflix kom ud? Hvorfor tror du piratkopiering steg, da kabelkanalerne indførte reklamer? Nu snakker man om reklamer på netflix og andre platforme. Like nej det vil jeg ikke have, det derfor man betaler.

Anyway nyd irrettesættelsen kiddo
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: