Ekspertgruppe har regnet på næste fase af den danske genåbning – biograferne er ikke med.

Statens Seruminstitut har sat en ekspertgruppe til at regne på i alt 11 scenarier for den næste fase af genåbningen af Danmark – biograferne er ikke med i et eneste af scenarierne.

Ekspertgruppens rapport danner således grundlag for aftenens forhandlinger mellem de politiske partier om næste uges genåbning fra den 11. maj.

Med i de 11 scenarier er detailhandel (herunder storcentre), professionel idræt uden tilskuere, biblioteker (kun ind- og udlån), kritiske offentlige arbejdspladser samt zoologiske- og botaniske haver. Disse er med i en såkaldt grundblok, hvortil der er regnet på yderligere tillæg.

Heriblandt er åbning af restauranter og cafeer med indendørs- og udendørsservering, de ældste elever i folkeskolen samt efterskoler. Men altså ingen biografer.

I sidste uge blev biograferne kategoriseret som ‘middel risiko’ i forhold til en åbning, men det har altså ikke været nok i forhold til at blive en del af aftenens forhandlinger.

Læs også ‘Danske Biografer: Her er planen for genåbningen‘.

Danske Biografer-direktør Lars Werge fortæller da også til Filmz, at biograferne ikke forventede at blive en del af næste fase af genåbningen.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Johnny42 3 år siden

Håber godt nok at radikale og konservative får presset regeringen til at åbne mere, så man skal komme med en reel grund for at nogen skal være lukkede, i stedet for at "udskamme" dem, som åbenbart ikke er deres politik.

Hvis afstandene holdes, der sættes restriktioner på antal, og ordentlig rengøring, så er der intet argument for, at biograferne ikke skulle kunne åbnes.

Myndighederne har gang på gang på gang skudt over målet i forhold til prognoserne for smitteudviklingen. Det er mig godt nok en gåde hvordan man kan udføre beregninger på et scenarie, der aldrig vil indtræde i den nuværende situation: Det med at man ved at åbne efterskolerne regnede med at alt ville vende tilbage til før coronaen, hvor der ikke holdes afstand, delt masser af krammere og high-fives, og de ikke blev opspillet i mindre grupper, så er det klart at det vurderes som meget høj smitterisiko. Alt der åbnes vil have restriktioner, så at lave beregninger på noget, hvor der ikke er det, virker faktisk rimeligt amatøragtigt.
Gravatar

#2 kblood 3 år siden

Jeg tænker begrundelsen er at det virker næsten umuligt at holde afstand i biografer. Tænk på billetsalg, butikkerne med popcorn osv.

Det er ret usandsynligt at afstand rent faktisk vil blive holdt. Det man vil opnå er jo netop at se hvad det betyder for smitten at opnå så meget som man gør.

Ud fra logikken om at biografer kan holde afstand, så kunne man jo bare lave en fuld genåbning med en formodning om at alle nok bare holder afstand osv.

Så nu åbner man delvist, men i denne omgang er det kun det mest kritiske man tager med... og biografer er jo bare ikke specielt kritiske.
Gravatar

#3 Johnny42 3 år siden

#2 Med de rigtige restriktioner/begrænsninger kan alle erhverv holde afstand. Der bliver jo netop lavet regler for det under hvilke forudsætninger de erhverv der åbner mandag får lov til at holde åbent.

Jeg vil også vove den påstand at der er langt mindre smittespredning i en sal med 20 tilskuere hvor man sidder godt spredt og på sin plads, end i en Bilka hvor der er 500-1000 mennesker der farer ud og ind mellem hinanden uden at holde afstand.

Skriv ny kommentar: