Kulturminister erkender nu fejl om sommerrabat – biograferne blev snydt.

Denne sommer blev der indgået aftale om en sommerpakke, som gav halv pris på adgang til kulturaktiviteter i Danmark.

Men biograferne blev ikke regnet for kultur af politikerne, som i stedet valgte at støtte museer, spillesteder med siddende publikummer, orkestre, teatre, revyer, cirkusser, Folkeuniversitetet, foreningsaktiviteter, videnspædagogiske aktivitetscentre og zoologiske anlæg.

Direktør for Danske Biografer, Lars Werge, fik som forklaring fra kulturministeren, at biograferne ikke var kultur, men at sammenligne med fitnesscentre.

Nu får piben dog en ganske anden lyd. Der var tale om en fejl:

”Efter genovervejelse er det nu blevet afklaret, at biografer kan modtage støtte under EU-Kommissionens gruppefritagelsesforordning på lige fod med de øvrige kulturaktiviteter,” lyder det i et internt dokument, som Kulturmonitor har set.

Det får nu kulturminister Joy Mogensen til offentligt at trække i land i forhold til beskrivelsen af biograferne som ikke-kultur:

”Jeg er flere steder blevet skudt i skoene, at jeg ikke bekymrer mig om danske biografer og ikke kan se deres udfordringer. Det er helt skævt. Biografer er selvfølgelig kultur,” siger Joy Mogensen ifølge TV 2.

Læs også ‘Danske Biografer om afvisning: Vi sammenlignes med fitness‘.

De nye meldinger får nu Danske Biografer til at håbe på en biografpakke, der kan hjælpe de danske biografer.

Danske Biografer har således taget kontakt til både Erhvervsministeriet og Kulturministeriet med håb om en løsning, som tilgodeser de pressede biografer.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Johnny42 2 år siden

Ja det vidner jo bare endnu engang om at fjolserne på borgen ikke ved hvad de taler om.
Gravatar

#2 Tasuef 2 år siden

@Johnny42... og der er jo så derfor der er et kæmpe embedsværk bag alle ministerierne. Der er en del embedsmænd der burde fyres når det er så fejlagtig og afgørende oplysninger de ikke har styr på. Fyr dem og skift ministeren.

Skriv ny kommentar: