Ved biografmessen CinemaCon i Las Vegas blev det diskuteret, hvordan man igen kan få de unge til at vende tilbage til biograferne i stor stil. Et af forslagene gik på, at man skulle sløjfe forbuddet mod mobiltelefoner og tillade, at de unge har deres telefoner tændt og i brug under filmen – i hvert fald i forbindelse med visse film.

Se også: Undersøgelse viser: Unge vil have mulighed for at skrive sms i biografen.

Direktøren for kæden Regal Cinemas udtalte, at man havde diskuteret muligheden for at give lov til mobilbrug under film som f.eks. “21 Jump Street”, der primært appellerer til et yngre publikum.

Greg Foster fra IMAX-kæden bakkede op om ideen og fortalte, at et forbud mod mobiler kunne medføre, at de unge ville føle det, som om man havde givet dem håndjern på.

Den eneste, der var helt imod forslaget, var direktøren for den lille biografkæde Alamo Drafthouse, der er kendt for at smide biografgængere ud, som knævrer i telefon eller sms’er under filmen. Direktøren udtalte: ”Det bliver over mit lig, at vi giver lov til at skrive sms’er i biografen. Vi må forstå, at dette er et helligt sted, og at vi skal lære folk nogen manerer.”

Bør de danske biografer også opfordre de unge til brug af mobiltelefon under filmen, eller bør man i stedet lære dem nogen manerer? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (88)
Gravatar

#21 Slettet Bruger [2376130142] 11 år siden

Nogle amerikanere diskuterer om noget der måske kommer til at ske i USA og derfor ikke kommer til at påvirke mig.. det virker lidt som en ganske overflødig nyhed, der bare skal få filmz-brugerne op i det røde felt, ligesom andre nyheder om mobiltelefoner i biograferne.
Gravatar

#22 Collateral 11 år siden

Jeg kedede mig ekstremt meget under "War Horse", men derfor sad jeg ikke med mobilen fremme (heller ikke for at tjekke tiden). Så må man forlade biografen. Filmen bliver ikke hurtigere færdig af at man sidder og kigger på sin mobiltelefons ur.
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone
Gravatar

#23 Outbound Sith 11 år siden

Hvis man vil tjekke, hvad klokken er under en film, så kan man anskaffe sig et ur med selvlysende belægning på viserne eller et, som kan lyse ved et kort tryk på en knap. Det er fint nok med mig. Men jeg bliver hysterisk over, at et helt telefondisplay skal lyse salen op (hvad enten det er i mit periferi-syn eller lige foran mig), fordi folk bliver utålmodige i biografen.

Men faktisk synes jeg, at det da er værd at overveje for biograferne at lave særlige forestillinger, som er behørigt skiltet, hvor det er tilladt at SMSe, tale i telefon, gnaske popcorn, rasle med slikposer, smække sine sure tæer op på sædet ved siden af, komme for sent og lyse med laser-penne mod lærredet. Så kan jeg nemlig indløse billet til en anden visning, hvor alt det er forbudt!

#21 Enig!
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#24 jensen12 11 år siden

Nu til dags er der ikke mange (i hvert fald unge) der går med ur, så selvfølgelig er det da i orden at tjekke tiden med mobilen. At folk skriver en besked eller to under filmen kan heller ikke få mit pis i kog så længe mobilen er på lydløs. Brug af mobiltelefoner til disse småting er i mine øjne intet problem, sammenlignet med folk der snakker og griner, slikposer der knirker osv...
Gravatar

#25 cnr 11 år siden

At stille det spørgsmål i det her forum svarer vel nærmest til at spøge nationen på eb.dk om de er for eller imod pædofili..
Gravatar

#26 cluq 11 år siden

#25

Haha.. Præcist! :-D

Jeg har før givet mit besyv i denne diskussion. Jeg har min mobil tændt og på lydløs i biografen. Kommer der en sms bliver jeg nødt til at tjekke om det er fra barnepigen der fortæller at en af ungerne har slugt en ølkapsel... Ringer den, så ser jeg hvem det er og afviser i alle tilfælde opkaldet - hvis det så er vigtigt går jeg ud og ringer tilbage.

Sådan er livet med småbørn...

Jeg tror tolerance og forståelse fra alles side er kodeordet her (som i de fleste aspekter af livet, men så bliver vi vist lidt for lommefilosofiske til filmz på fredag eftermiddag)..

Jeg tvivler dog på at det er forbuddet mod lyd på mobilen der holder de unge fra at gå i biografen...
Gravatar

#27 MMB 11 år siden

Collateral (22) skrev:
Filmen bliver ikke hurtigere færdig af at man sidder og kigger på sin mobiltelefons ur.


Well, det føles jo netop, som om tiden går hurtigere, når man har mobilen fremme, hvis man ser en kedelig film. Så jeg må indrømme, jeg ikke ved, hvor du vil hen med dit argument.

Dog bruger jeg aldrig mobilen i biografen.
Gravatar

#28 Collateral 11 år siden

Foeller (27) skrev:
Well, det føles jo netop, som om tiden går hurtigere, når man har mobilen fremme, hvis man ser en kedelig film. Så jeg må indrømme, jeg ikke ved, hvor du vil hen med dit argument.

Dog bruger jeg aldrig mobilen i biografen.


Nej. Tiden går ikke hurtigere af at sidde og kigge på uret, hvilket var hvad jeg helt konkret snakkede om. Så det er der jeg vil hen med mit argument. Det er muligt at sms'en, spil eller lignende kan gå hurtigere, men det var ikke det jeg skrev noget om, jeg skrev specifikt at det ikke går hurtigere af at kigge på URET.

Cluqs begrundelse er nok den eneste undskyldning/begrundelse jeg mener er relevant. Ellers skal folk bare slukke det lort.
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone
Gravatar

#29 JannikAnd 11 år siden

Collateral (28) skrev:
Nej. Tiden går ikke hurtigere af at sidde og kigge på uret, hvilket var hvad jeg helt konkret snakkede om.
Wow, nu er du godt nok liiige lovlig rationel.
Gravatar

#30 MMB 11 år siden

JannikAnd (29) skrev:
Wow, nu er du godt nok liiige lovlig rationel.


+1

Skriv ny kommentar: