Ved biografmessen CinemaCon i Las Vegas blev det diskuteret, hvordan man igen kan få de unge til at vende tilbage til biograferne i stor stil. Et af forslagene gik på, at man skulle sløjfe forbuddet mod mobiltelefoner og tillade, at de unge har deres telefoner tændt og i brug under filmen – i hvert fald i forbindelse med visse film.

Se også: Undersøgelse viser: Unge vil have mulighed for at skrive sms i biografen.

Direktøren for kæden Regal Cinemas udtalte, at man havde diskuteret muligheden for at give lov til mobilbrug under film som f.eks. “21 Jump Street”, der primært appellerer til et yngre publikum.

Greg Foster fra IMAX-kæden bakkede op om ideen og fortalte, at et forbud mod mobiler kunne medføre, at de unge ville føle det, som om man havde givet dem håndjern på.

Den eneste, der var helt imod forslaget, var direktøren for den lille biografkæde Alamo Drafthouse, der er kendt for at smide biografgængere ud, som knævrer i telefon eller sms’er under filmen. Direktøren udtalte: ”Det bliver over mit lig, at vi giver lov til at skrive sms’er i biografen. Vi må forstå, at dette er et helligt sted, og at vi skal lære folk nogen manerer.”

Bør de danske biografer også opfordre de unge til brug af mobiltelefon under filmen, eller bør man i stedet lære dem nogen manerer? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (88)
Gravatar

#41 Laziter 11 år siden

Tændte mobiler i biffen er no-go for mit vedkommende.
Hvis det bliver tilladt, så stopper min karriere som biograf-gænger.
Faktisk er larmen fra 100 slik-poser i biffen også ret tæt på at få mig til at blive hjemme.
Hvorfor hulen kan folk ikke tage et sodavands-bæger og fylde deres slik deri?
I de seneste par år har jeg kun een gang oplevet at have ro i biffen, der var nemlig kun min datter og jeg i hele salen..
I don't believe it! Two barrels, and he's going down again!
Gravatar

#42 Ericmase 11 år siden

Man burde lave et check-system ligesom i en lufthavn for at tjekke ALLE mobilerne for folk, få dem fjernet og give dem tilbage til deres ejere når filmen er slut (unless de vil gå før pga. filmen er røvkedelig)!
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#43 Kaizer Soze 11 år siden

Jeg tænker Baby Bio... så er problemet løst.
Gravatar

#44 Richard Burton 11 år siden

Klogeste mand i verden skrev:
"Det bliver over mit lig, at vi giver lov til at skrive sms'er i biografen. Vi må forstå, at dette er et helligt sted, og at vi skal lære folk nogen manerer."


Hvilken ufattelig klog mand. To linier for at sige alt om denne sag.

LÆR at opføre jer ordentligt i biografen eller bliv hjemme.
Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!
Gravatar

#45 the_paki_don 11 år siden

Debatten er snart ved at være udvandet, fordi vi en gang hver anden måned får en nyhed om det her eller som ligner det her.

Grunden til, at vi flipper ud her i Danmark, er da nok, fordi vi er bange for, at vi får "amerikanske tilstande" her. Vi har allerede fået Halloween og Valentins Dag (og deres respektive gyselige filmudgaver), så jeg kan godt forstå, at der er en naturlig konklusion fra brugerne her, at det måske også kunne ske her.

Tænk på at vi i dette land betaler allermest for at tage i biffen, hvor kvaliteten daler mere end den stiger, mens prisen stiger. Hvad skulle stoppe danske biografer for at tjene flere penge? Der er ingen i dette land, der har magten til at gøre noget ved det.

Jo, så er der en 7-8 stykker her fra Filmz, som ikke vil tage i biffen mere, men vil isolere sig ved at se film derhjemme. "Jeg taler med min pengepung ved ikke at betale!". Flot. Desværre står der 250 Twilight fans, som gerne vil skrive sms'er om på hvilket tidspunkt i filmen, de allerhelst ville have, at han kiggede direkte på den særligt udkårne fan og bare flåede tøjet af dem og omvendte dem med sine store, skarpe bisser.

De ægte filmfans har ikke en stærk nok stemme/pung til at rykke ved biografejernes holdninger, for deres holdninger er styret af deres lyst til penge. Den magiske filmoplevelse er ved at uddø, fordi for mange svagtsindede mennesker bestyrer de poster, der kan afgøre, om der skal noget selvrespekt tilbage i biograferne eller om der skal foretages en ultimativ underkastelse til de pengestærke sms-amøber.

Og ironisk nok skriver jeg endnu et indlæg, der drukner i vores kollektive ligegyldige holdninger.
Gravatar

#46 Dragon_Claw 11 år sidenSådan!
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#47 Richard Burton 11 år siden

#46 Fantastisk :D Tak for den!
Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!
Gravatar

#48 Spirit 11 år siden

#46
haha, mega funny
Gravatar

#49 steadi07 11 år siden

#26 - Okay, jeg vil så gerne tillade den form for mobil-brug, som du her beskriver. Det er klart, at omstændighederne for ens brug af mobilen kan retfærdiggøre, at man bliver nødt til at læse beskeden/gå ud og besvare opkaldet.

Men som jeg læser artiklen, så er overvejelserne omkring mobilbruget primært fordi biografer mister unge kunder... Jeg kan ikke forestille mig, at størstedelen af unge mennesker, som bruger mobilen i biffen har de behov, som du har:)
Gravatar

#50 Goon 11 år siden

Nej nej og atter nej! Folk der ikke kan sidde nogle timer uden at være online eller sende sms-er burde altså søge behandling for deres lidelse.

Skriv ny kommentar: