Michael B. Jordan blev en Hollywood-stjerne ved kun at jagte roller skrevet til hvide mænd.

Han er netop blevet rost for skurke-rollen i “Black Panther”. Men rejsen mod succes har været hård.

Efter gennembruddet i “Fruitvale Station” tog Michael B. Jordan en beslutning.

Han nægtede at blive sat i bås som ‘sort’. Derfor gik han kun efter roller skrevet til ‘hvide mænd’ – det sagde han til sin agent:

”Jeg vil kun have roller, der er skrevet til hvide mænd,” siger Michael B. Jordan til Variety.

Derfra stod den på roller i Hollywood-film som “Chronicle” og “Fantastic Four”, hvor han spillede den traditionelt set hvide rolle som Johnny Storm.

Valget af Michael B. Jordan som Johnny Storm mødte en del kritik, men for Jordan var det en nødvendig vej at gå.

Michael B. Jordan er aktuelt rygtet til rollen som Boba Fett i et kommende “Star Wars”-spinoff.


Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Nagash 1 år siden

Kunne være sjovt at se hvilke reaktioner det ville give, hvis en hvis skuespiller kun gik efter sorte roller :D
Gravatar

#2 Johnny42 1 år siden

Hvis Michael B. Jordan skulle få rollen som Boba Fett, så vil det være den første Star Wars film, jeg vil boykotte. Disney er nød til at lære noget om etnicitet, og hvad det vil sige at være en KLON, og ikke bare en KLON, men en UNALTERED KLON. Det er så en gammel nyhed, og med først backlash mod The Last Jedi, og siden en skuffende boxoffice til SOLO, så har de fået noget at tænke over, og det sidste de har brug for lige nu er at pisse endnu mere på Star Wars fans'ene.

Forhåbentlig bliver deres SJW agenda skubbet i baggrunden, så fokus igen kommer på den gode historie, og Katleen Kennedy er nok også snart fortid i spidsen for Star Wars.

I udgangspunktet har jeg ikke noget imod at en sorte kan spille roller, der ellers har været tiltænkt hvide, MEN i forhold til fantastic four, er det i de foregående film blevet etableret, at Susan og Johnny storm er BIOLOGISKE søskende, og begge HVIDE. På samme måde er Peter Parker og Bruce Wayne HVIDE og det vil de altid være, ligeledes med James Bond. Hvis man vil have en sort MI6 agent, så introducer ham i en James Bond film, men kald ham noget andet, og hvis han er interessant nok, så kan man lave en spinoff med ham i centrum.
Gravatar

#3 gladiator 1 år siden

Det er sjovt - jeg forstår simpelthen ikke, at hans skurkerolle i Black Panther vakte så meget opsigt.. Synes den var kedelig... Læste han var inspireret af Heath Ledger... Ham nåede han ikke til spidsens af hans storetå.. Sindssygt karikeret skurk. Da han sagde han hellere ville dø og smides i havet, som sine sorte forfædre, der vidste bedre end at overleve på slaveskibene, stod jeg lidt af. De sortes historie i USA er bedre, end at smide den ind på den måde. Den fortjener mere respekt, end det "vink" den fik der, som bare fik skurken til at fremstå ENDNU mere karikeret og "dum", ift. hans handlinger mht krig mm.
Men Black Panther var også, for mig, en kæmpe skuffelse. Meste forudsigelige manuskript længe... Hypen forstod jeg ikke. Fin underholdning, men falder næsten ind blandt en af de mindre gode Marvel film.
Højdepunkterne var tech-søsteren, den fede grafik, Andy Serkis og sådan noget. Ikke skurken, desværre.

Derudover synes jeg dog, at det er en sjov dogme han har haft ift roller. Det skal han da have respekt for! Sej måde at gå ind til tingene!

Ift. det med hvide karakterer som James Bond, Batman osv. - Hollywood famler jo totalt ift. racisme "oscarsowhite" og "me too" kampagnerne med kvinderne, at der helt sikkert kommer nogle helt sindssyge castings, på den ene eller anden måde.
Mange af de sorte castings, roller osv pt., er jo omvendt diskrimination, desværre. Der er så absurd mange dygtige sorte skuespillere, såvel som fodboldspillere og ikke mindst - musikere osv osv. Tiden skal nok komme, og heltene, de gode film osv, ligeså. Debatten har været helt fin! Bare så længe Hollywood gør det ordentligt, som med meget af castingen af Black Panther, hende den seje Valkyrie, fra Thor Ragnarok osv. Rollen skal være der. Ligeså vel som Black Panther ikke en dag er en white dude. Vil simpelthen ikke give mening.
Gravatar

#4 Bachone 1 år siden

Glæder mig til Shaft med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen.

Skriv ny kommentar: