Oscar-akademiet kunne begynde at stemme til årets Oscar-priser i tirsdags, hvor “The Shape of Water” er nomineret til hele 13 statuetter. Nu bliver Oscar-favoritten sagsøgt.

Se også: Anmeldelsen af “The Shape of Water”

Det behager næppe Guillermo del Toro eller Fox, at deres store Oscar-kandidat midt under afstemningen sagsøges for plagiat. Slet ikke når man er nomineret for Bedste originale manuskript.

Det er The Guardian, der skriver, at David Zindel, søn af den amerikanske skuespil-forfatter Paul Zindel, nu på vegne af faderen sagsøger “The Shape of Water”-produktionen med en anklage om brud på copyright.

Sønnen mener, at “The Shape of Water” har plagieret Paul Zindels skuespil fra 1969 med titlen “Let Me Hear You Whisper”. En liste på 60 tilfælde af ligheder er opgivet i søgsmålet.

Skuespillet har da også en lignende handling som i Oscar-favoritten med en kvindelig vicevært i et laboratorium, hvor hun får en relation til et havvæsen, som hun vil hjælpe med at flygte.

Fox Searchlight afviser anklagen. Selskabet udtaler, at Guillermo del Toro aldrig har set eller læst “Let Me Hear You Whisper”.

Oscar uddeles d. 4. marts.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: