Trods tilbagetrækningen af injuriesagen mod det branchekritiske EKKO har Peter Ålbæk Jensen alligevel vundet sagen over filmmagasinet, der står tandløst tilbage. Det mener Kim Pedersen, blogger for EKKO og formand for Danske Biografer.

Se også: Filmfestivalen CPH:DOX kåres som Årets Kulturevent.

Magasinet er blevet lige så hyggeligt og harmløst, som Ude og hjemme på bladhylden under mosters kakkelbord. Ekkos kritiske journalistik er blevet afløst af overdreven forsigtighed efter al balladen,” skriver han på EKKO-bloggen.

I efteråret truede Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen med svimlende erstatningskrav og fratagelsen af bladets DFI-støtte på grund af en EKKO-artikel, der stillede skarpt på et filmprojekt, hvor Zentropa angiveligt tog penge for at caste skuespillere – penge, der senere forsvandt sporløst.

Man leder forgæves efter bare antydningen af kritisk journalistik – og det gælder både i bladet og på magasinets hjemmeside,” skriver Kim Pedersen på bloggen.

Som eksempel fremhæver han et interview i det aktuelle nummer af EKKO med en instruktør, hvis film havde fået afslag om støtte fra Det Danske Filminstitut. Her mener han, at interviewet ikke sætter kritisk fokus på, om enkelte danske film kan laves billigere uden nævneværdigt kvalitetstab.

EKKO’s chefredaktør, Claus Christensen, er dybt uenig og siger til Jyllands-Posten, at Kim Pedersens kritik er “forvrøvlet”. Se Kim Pedersens blogindlæg her.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: