Bollywood kan atter pulse løs

Et forbud, der blev indført i 2005, mod at vise rygning i film og på tv er nu blevet ophævet af den øverste domstol i New Delhi, så Bollywood atter kan pulse løs. Det skriver Politiken.dk.

Forbuddet blev indført, fordi myndighederne mente, at rygning på film forherligede brugen af tobak. Ældre film, hvori rygescener indgik, skulle desuden bære et advarselsskilt, der advarede om rygning i filmen.

Men dommeren Sanjay Kishan Kaul fra domstolen i New Delhi valgte at vægte den kunstneriske frihed højere i sin afgørelse og udtalte bl.a., at filmkunsten bør afspejle livets realiteter.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 mr gaijin 13 år siden

Godt gået, Indien! Jeg er blevet supersart overfor røg efter rygeforbuddet, og jeg holder mig langt væk fra rygerbarer. Men røg på film har aldrig generet mig. Lidt det samme forhold mellem vold i virkeligheden og vold på film.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#2 BN 13 år siden

#1:

Enig.

Jeg hader både cigaretrøg og vold, men begge del er nu engang en del af virkeligheden, og de fleste historier (på nær de nogle af de mere eventyrlige) vil uundgåeligt afspejle virkeligheden på både godt og ondt. Så den der politiske korrekthed, der indimellem vinder indpas, er rent til grin.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#3 Riqon 13 år siden

#1 - Præcis. Jeg har dog altid været sart overfor røg, om der var forbud eller ej, men i den fiktive verden findes der ingen regler, udover dem kunstneren selv sætter.

Angående vold, så kommer jeg til at tænke på det her interview mellem Tarantino og en temmelig idiotisk anmelder:
http://uk.youtube.com/watch?v=7L2ukSJFgCM
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#4 Bohemian 13 år siden

#3

LOL! Han onwner hende!! Genialt : p

Og hvor er hun egentligt ekstremt dum at høre på.
Free in serenity.
Gravatar

#5 Kruse 13 år siden

Jeg er helt enig med jer andre. Selvom at jeg er imod rygning, så skal film portrætere virkeligheden, og det inkluderer også rygning. Jeg forstår ikke at man vil maskere virkeligheden på film, da jeg vil vove at påstå at der sker værre ting på film end rygning.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#6 filmzkim 13 år siden

#3
Don't mess with Tarantino

Skriv ny kommentar: