Det Danske Filminstitut har i de sidste år arbejdet på en omfattende hjemmeside dedikeret instruktøren Carl Th. Dreyer, der af mange betragtes som den største danske filmmager gennem tiderne.

Filminstituttets mange Dreyer-arkivalier er blevet tilgængelige online, så det er muligt for filminteresserede at se Dreyers arbejdsmetoder samt mange papirer og manuskripter til hans ufuldendte værker.

Derudover er der en stor samling videoklip til rådighed på siden, hvor man blandt andet kan se en række af Dreyers kortfilm.

Cinemateket hylder desuden i denne måned Dreyer ved at vise et stort udvalg af hans film, deriblandt “Jeanne d’Arcs lidelse og død”, som Filmz har anmeldt.

Læs også: Filmz Classics – Carl Th. Dreyer – Dansk films store geni.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 Holger_dk 12 år siden

Fedt nok. Skal vist til at have set hans film, har kun set diverse klip.
Gravatar

#2 SevenOfNine 12 år siden

Sikke da et spild af penge. Det kan vist kun overgåes af den generelle filmstøtte i DK. Når det kommer til sløsen med penge.

Der burde regeringen også have sparet væk. Fjernet alt filmstøtte. Det er jo alligevel noget kedsommeligt bras der kommer ud af det....
Gravatar

#3 filmz-Utyske 12 år siden

Herligt at man endelig ta'r sig lidt sammen og hylder Dreyer herhjemme og så er der ovenikøbet links til hvor man kan købe filmene, så kan jeg få min samling udvidet ved lejlighed. :)
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#4 filmz-jonasgr 12 år siden

#2 Brian Mikkelsen er det dig ?
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#5 Yoda 12 år siden

Smukt initiativ! Jeg glæder mig til at gå på opdagelse på Dreyer-siden.

#2

Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde. Trist med et så udpræget sortsyn, når der endelig tages initiativ til at promovere en af vores store filmkunstnere.

Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#6 Antlion 12 år siden

Jeg har efterhånden gennemlæst samtlige (danske) bøger om Dreyer og hans filmkunst, men dette er så sandelig et nydeligt initiativ, som giver et omfattende overblik over Dreyers produktion og betydning for filmkunsten, som vi kender den i dag.

#2:

Hvordan kan det være spild af penge at hædre landets største filmpioner? Enhver dansker med respekt for kultur og kunst burde bakke op om dette projekt.
Gravatar

#7 SevenOfNine 12 år siden

#6

Nu ligger landet sådan at dansk film og kunst ALDRIG bør sættes i samme sætning.

Det er som at blande vand og olie.

Desuden er jeg dansker med stort D, bla derfor jeg hellere ville at pengene går til dem der har betalt skat. Og ikke for at tilfredstille nogle få Dreyer fanatikere, der ikke kan se hvor ringe det han har lavet er....
Gravatar

#8 jessup 12 år siden

#7 - du er sgu meget sjov.

Siden er helt sikkert et godt initiativ.

Så i øvrigt Blade af satans bog i cinemateket forleden dag som nok er den svageste Dreyer film jeg har set endnu men stadig seværdig.
This is just until June
Gravatar

#9 Yoda 12 år siden

#7

Først vidste jeg ikke, om jeg skulle grine eller græde. Jeg vælger nu det første.

Dansker med stort d? Ja, det er vi vel alle på et eller andet plan, men hvad har det med denne sag at gøre? Og hvad mener du med, at: "... pengene [skal gå] til dem, der har betalt skat"?
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#10 jesperhp 12 år siden

#2 + #7: Det forholder sig jo sådan i DK, at langt de færreste film kan klare sig økonomisk uden statslig støtte.
Derfor får film med kunstnerisk potentiale støtte (jf. eks. Thomas Vinterberg). Desuden har vi 60/40 ordningen, som betyder, at du kan få 60 % af et filmbudget dækket (der er dog et loft, på jeg mener ca. 5 millioner dkk.), hvis du selv kommer med de sidste 40 %, og det ser ud til, at den givne film har folkelig appel og kan tjene penge (jf. Regner Grasten).

Hvis ikke vi havde den statslige filmstøtte, ville der stort set ikke blive produceret danske film, fordi det har været et meget usikkert og ikke særligt rentabelt område siden slutningen af 1970'erne.

Desuden går DFI's penge (det danske filminstitut) ikke blot til produktion men også til bevarelsen af kulturskatte som netop Carl Th. Dreyer eller Morten Korch filmene for den sags skyld. Er du "dansker med stort D", som du siger, burde du netop holde af filmstøtten, fordi alle de film der ellers ville blive distribueret i biograferne, ville foregå på engelsk eller et andet sprog.

Skriv ny kommentar: