Chris Hemsworth ville for flere år siden gerne have spillet Mad Max, før hans regeringstid hos Marvel var kommet i gang.

‘Thor’-skuespilleren afslørede over for Entertainment Weekly, at han faktisk prøvede at auditionere til rollen som Mad Max i 2015’s ‘Fury Road’. Nu medvirker han i den kommende prequel-film ‘Furiosa: A Mad Max Saga’ og spiller skurken Dementus.

Hemsworth forsøgte at auditionere til George Millers ‘Fury Road’ kort efter at have forladt den australske sæbe-serie ‘Home and Away’, men han “kunne ikke engang få et opkald eller et møde eller noget som helst” om at spille Mad Max.

“Jeg havde bare ikke gjort nok til at retfærdiggøre det,” sagde Hemsworth. Og mens Tom Hardy fik rollen, blev Hemsworth endnu mere besluttet på at arbejde med instruktør Miller efter at have set den færdige film… og efter at have set sin egen karriere blomstre takket være Marvel.

“Jeg var helt opslugt og taget med på eventyr og turen. Jeg sagde: ‘Jeg bliver nødt til at arbejde med den her fyr, han er et geni’,” mindedes Hemsworth at have fortalt sin agent på det tidspunkt. “Og så er resten historie.”

Men at påtage sig rollen som Dementus i ‘Furiosa’ skræmte helt sikkert “lortet” ud af mig, indrømmede skuespilleren. Hemsworth brugte to år på at studere manuskriptet, inden ‘Furiosa’ begyndte optagelserne, men han indså to uger før produktionen, at han ikke “rigtig havde styr på karakteren”.

Hemsworth sagde: “Jeg har ikke helt den samme selvtillid, som jeg normalt ville have, når jeg går ind i dette.” I stedet foreslog Miller, at Hemsworth brugte tid på at skrive dagbog i karakter som Dementus, hvilket låste rollen op for Hemsworth.

“Det handlede mere om karakterens hvorfor,” sagde han. “Jeg tror, jeg fokuserede for meget på, hvad han laver i manuskriptet, i stedet for hvorfor han gjorde det og hvorfor han blev til det. […] Jeg fandt en vidunderlig afgang til det – at spille skurken, transformere og bebo en helt anderledes fysik, var meget sjovt. Jeg elskede det. Og det var den virkelige tiltrækning.”

Afvigelsen fra Hemsworths Marvel-rolle som Thor var også nøglen til at “genoplive” hans egen kærlighed til skuespillet. Hemsworth fortalte for nylig Vanity Fair, at han følte, at han “blev en parodi” af sig selv i de senere ‘Thor’- og ‘Avengers’-film på skærmen. Nu er ‘Furiosa’ et vendepunkt for ham.

“Dette er den første film i årevis, hvor jeg følte mig 100 procent involveret i oplevelsen som en sand fan,” sagde Hemsworth. “Jeg blev lige pludselig genoplivet. At lide uden et formål er forfærdeligt. At lide med formål kan være foryngende og forfriskende. Jeg var blevet så træt af mig selv, og nu måtte jeg tabe mig selv i en karakter.”

‘Furiosa’ får premiere d.24 maj.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: