Der var stor spænding ved årets Oscar-show om, hvordan Chris Rock ville behandle den delikate #OscarsSoWhite-sag, hvor Oscar-akademiet var blevet anklaget for kun at nominere hvide skuespillere. Nu anklages sorte Rock selv for racisme.

Se også: Ny undersøgelse: Hollywoods manglende mangfoldighed koster milliarder

For under showet tilbage i februar lavede Rock en joke med tre børn på scenen, hvoraf to var asiater. I joken henviste Rock til asiatisk børnearbejde og sagde, at de sikkert havde lavet de telefoner, som showets gæster tweetede fra.

Men det var racisme, som 25 Oscar-medlemmer med instruktør Ang Lee i spidsen nu protesterer over i et åbent brev:

”Vi skriver som asiatiske medlemmer af Oscar-akademiet for at udtrykke vores overraskelse og skuffelse over anslaget imod asiater ved det 88. Oscar-show og gentagelsen af racistiske stereotyper,” skriver de 25 asiatiske Akademi-medlemmer ifølge Variety.

Oscar-showet havde generelt meget fokus på sorte minoriteter, imens latinoer og asiater næsten ikke blev nævnt foruden i denne joke.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 cain 6 år siden

Oh STFU already. Man kan fandme ikke lave en joke idag uden nogen får ondt i røven.
Gravatar

#2 Wiking 6 år siden

Skrev du lige RØV? :O
Gravatar

#3 David Munch 6 år siden

Og bandeord...!
Gravatar

#4 The_Corrector 6 år siden

At fortælle sandheden har intet med racisme at gøre!
Gravatar

#5 Noz 6 år siden

Hold da op - joken var da lige netop møntet på alle dem der sad og følte sig selvfede fordi de ikke undertryktet minoriteter imens de købte varer som blev produceret i elendige forhold, de eller jeg misforstod den da godt nok komplet hvis man kan blive fornærmet på den måde.
Gravatar

#6 arnem 6 år siden

Hvad fanden mand! Kan man ikke engang blive fornærmet over en joke i dag uden nogen får ondt i røven?

Gravatar

#7 MartinEH 6 år siden

Tjaa - nu er jeg ikke i den situation, at jeg tilhører en minoritet... er priviligeret som hvid, heteroseksuel mand... Så kan ikke rigtigt udtale mig om det var nedværdigende jokes eller ej... Men måske skal man også anerkende, at der er en forskel på en Stand-up Comedy event (hvor hans humor ville have været ok, da folk kender præmisserne), og så en global begivenhed som Oscar festen vel reelt er... Men den er tricky...
Gravatar

#8 Nexiz 6 år siden

Da jeg så showet tænkte jeg netop at den sekvens sikkert ville blive kommenteret :)

Når det så er sagt, så synes jeg folk skal lade være med at være så ***** sensible. Det er jo bare comedy.. :)

#7
Som du siger, så var det måske heller ikke det smarteste valg at inkludere det. Men mon ikke det også er noget de har overvejet? - det tager jo trods alt ret lang tid at producere showet :)
Gravatar

#9 Therewillbeblod 6 år siden

Hold nu op en gang ævl
Fuck Jurassic World!!
Gravatar

#10 steadi07 6 år siden

Jeg så ikke selv showet, men jeg forstår umiddelbart godt, hvis skuespillere fra Asien eller af asiatisk herkomst finder, at en joke baseret på stereotyper om asiater, måske er lige pudsig nok, når nu selve showet skulle forsøge at være inkluderende.

Hvis man vil være inkluderende, så må det omfatte alle. Det kan ikke blot betyde, at man laver jokes med de hvide mennesker, sørger for ikke at træde sorte over tæerne, og så er ligeglade med resten.

Skriv ny kommentar: