Mangfoldigheds-diskussionen kører på sit højeste i Hollywood for tiden. De fleste film er for hvide, lyder kritikken, der forsvares med, at filmselskaberne bare laver de film, som flest vil se. Det er bare ikke sandt.

Se også: #OscarsSoWhite: Sylvester Stallone har overvejet at boykotte Oscar

Således viser en ny undersøgelse med titlen ‘2016 Hollywood Diversity Report: Business as Usual?’, at film og tv-serier, der afspejler befolknings-sammensætningen, er klart mest populære. De både sælger bedst og vurderes som de bedste af publikum, skriver Variety.

Men selv om der er gode penge i at lave film, der repræsenterer hele befolkningen og ikke kun de hvide, så laves der relativt få af disse film. Undersøgelsen viser, at filmindustrien taber milliarder om året på ikke at lave nok film, der afspejler hele den amerikanske befolkning.

Næsten 40 procent af den amerikanske befolkning tilhører en ikke-hvid etnicitet.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 Clint 6 år siden

Så må de sorte jo bare købe ekstra mange billetter, når der kommer en film som er rettet mod det sorte publikum. Så de sorte på den måde kan vise, at der er en økonomisk gevinst for Hollywood at lave film rettet mod et sort publikum.

Hollywood bliver aldrig et sted med ligestilling - ej heller mellem køn. Mennesker derovre og i bund og grund en salgsvarer, og dem der sælger mest, tjener mest.

Og undersøgelsen kan vel kun pege på, at der er et potentielt uudnyttet marked med mulighed for milliard fortjeneste, og ikke at de taber milliarder, når de ikke har tjent dem til at starte med.
Gravatar

#2 Geekalot 6 år siden

Haha ret meget mere mangfoldighed også kommer jeg slet ikke i biffen mere. Politisk mig i røven.
Gravatar

#3 arnem 6 år siden

#2

Nu har jeg læst den sætning højt tre gange, og jeg forstår den stadig ikke.
Gravatar

#4 Geekalot 6 år siden

#3 så hjælper det nok helder ikke en 4. gang :)
Gravatar

#5 Gorman 6 år siden

# 4 Nej, men til gengæld sad jeg bare og ventede på at du ville skrive din kommentar. Du bruger jo enhver lejlighed til lige at lufte din uvilje mod og bekymring for alt, der ikke er hvidt som dig. Fint nok, så længe det foregår rimeligt afdæmpet, men lidt tamt er det dog, at du er så forudsigelig.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#6 Stetso-G 6 år siden

#Geekalot:
Hvad skulle en 'mangfoldig' film gøre, siden du fravælger den?
Gravatar

#7 Geekalot 6 år siden

Jeg vil gerne have det vi har fået i mange år. Det vil sige en eksempel en western uden 25% kinesere og uden 25% sorte uden 25% hvide og hvor ikke der er 25% kvinder i. Den skal ikke foregå i Tyskland og Afrika eller i kina, men i Usa eller Canada.
Den måde de har lavet film på i de sidste 60år er jeg van til og sådan vil jeg have mine film. Deres klynken om mangfoldighed, ingen lighed mellem mænd og kvinder, manglen på andre racer i en film og politisk korrekthed, kan rende mig i røven.
Det er ved at være sådan man laver ting om for disse ting skal være med i film, når det så bliver gjort, har man ødelagt en slags historie for mig.
Hvor går grænsen henne så ? når man genfortæller vores historie med film, skal den gengives med sorte som nazister og kinesere som jøderne ?
Godt være jeg brokker mig af og til, men der er en grund til det.
En film skal underholde, det er stort set det eneste en film skal kunne.
Gravatar

#8 Clint 6 år siden

#7 Amen :)
Gravatar

#9 Stetso-G 6 år siden

#7
Jeg kan nemt følge dig så vidt, at mangfoldighed for mangfoldighedens skyld er dumt, og i sidste ende taler det ned til de minoriteter, det var meningen, den skulle tale op.

Men mon ikke det, artiklen taler om, er, når man gør det modsatte: Når man sætter hvide mennesker ind i roller, der ikke er hvide. Jvf. Ridley Scott, der ikke ville have minoriteter ind, fordi det ikke ville sælge billetter. Hvilket i sidste ende også er en slags politisk holdning til, hvad vil med film. Det er det, ovenstående artikel siger, man tager fejl af.
Og så kan det så godt være, de mister indtægten fra din billet, hvis de ændrer en 60 år gammel strategi. Men noget kunne tyde på, at det ville være risikoen værd.
I sidste ende er det nemlig helt rigtigt, som du siger:
"En film skal underholde, det er stort set det eneste en film skal kunne."

Skriv ny kommentar: