Danske Biografer-formand Kim Pedersen har “The Favourite” som foreløbig Oscar-favorit.

De store bookmakere har aktuelt Netflix-filmen “Roma” som Oscar-favorit i de store kategorier som Bedste film, instruktør og fotografering.

Formanden for Danske Biografer tvivler dog på stor “Roma”-succes på grund af Netflix-ejerskabet:

”Med den indstilling, mange akademi-medlemmer har til Netflix, tvivler jeg stærkt på, at ‘Roma’ vil triumfere i de væsentligste kategorier,” siger Kim Pedersen til Filmz.

Senest er det kommet frem, at Netflix har lanceret en omfattende Oscar-kampagne til et stort millionbeløb – læs detaljerne her.

Og det er netop den kampagne, der gør, at “Roma” aktuelt er Oscar-favorit hos bookmakerne, mener Kim Pedersen:

”Jeg tror, bookmakerne er under indflydelse af den gigant-kampagne, som Netflix har igangsat for at komme til at triumfere ved Oscars.”

Denne kampagne vil dog kun sikre “Roma” én enkelt Oscar-gevinst i den mindre Bedste ikke-engelsksproget film, forudser biograf-formanden.

Oscar-showet afholdes d. 24. februar.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Justin 4 år siden

Det havde undret mig meget hvis han skulle have sagt noget godt om Netflix
Gravatar

#2 Geekalot 4 år siden

#1 Ja helvede ville da være frosset til så.
OT. Hvis den fortjener at vinde, burde den vinde. Hvis den ikke fortjener at vinde, burde den heller ikke. Men det burde ikke have noget at gøre med hvilket selskab der står bag filmen, eller om den ikke har kørt, eller kørt nok i biograferne. En film er en film. Uanset hvordan den bliver vist frem.
Gravatar

#3 Bishop 4 år siden

Roma er en stærk film, men det faktum at det er en fremmedsprogede film og især at det er en Netflix distribution taler ikke for at den vinder bedste film. Men man kan altid blive overrasket.
Gravatar

#4 Bjur 4 år siden

Virkelig overraskende synspunkt fra Kim. I Kino.dks podcast spår de den gode chancer og oppe imod A Star Is Born, hvorimod The Favourite ikke er en af de to favoritter.

Ved godt hvem jeg ville sætte mine penge på, og det blev ikke Kims "Favourite".
Gravatar

#5 Morten Vejlgaard Just 4 år siden

#4 Ingen Oscar-eksperter tror længere på A Star Is Born. De fleste er enige om, at favoritterne er Roma og Green Book med et bredt outsider-felt bestående af BlacKkKlansman, Black Panther og The Favourite.
Gravatar

#6 Bjur 4 år siden

5# Begrundelsen var bl.a. at Bradley Cooper ikke blev nomineret som bedste instruktør. Green Book er rigtig ja. Den er også favorit.
Men tror ikke Black Panther har en reel chance for bedste film. Den er nomineret fordi de ikke kunne komme uden om det, og måske vinder de mindre priser, men ikke for bedste film. Der er Oscar akademiet for gammeldags.
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 4 år siden

#6 A Star Is Born har skuffet hele award-sæsonen igennem, imens Black Panther vandt SAG - skuespillernes pris, hvilket tyder på en grad af opbakning.

Det sagt, så er det et af de mest åbne Bedste film-år til Oscar nogensinde.
Gravatar

#8 Bishop 4 år siden

Jeg vil sætte pengene på Green Book

Skriv ny kommentar: