Biograferne er stadig den vigtigste kilde til indtjening for dansk film. Det fastslår ny rapport, der samtidig ser kritisk på VOD-salget, som ikke har indfriet forventningerne i forhold til overgangen fra DVD og Blu-Ray til digitalt filmsalg.

Se også: DFI-direktør: Biografernes tankegang er håbløs i en digital tidsalder

Rapporten slår fast, at biograferne stadig er den vigtigste kilde til indtjening for dansk film.

Derimod har VOD-salget skuffet i forhold til forventningerne. Derfor løber kun 68 ud af 211 danske film rundt.

En medvirkende faktor hertil er netpirater, konkluderer rapporten. Ulovlige downloads konkurrerer således med de lovlige alternativer i både biograf og senere på VOD.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Matjo7588 6 år siden

Måske Danmark skulle lade være med at lave så mange film..
Måske det er problemet..

Lort lugter ikke bedre fordi der kommer mere af det.
Gravatar

#2 flumz 6 år siden

i det fleste tilfælde kan det ALDRIG være netpiraters skyld!

de ville jo ikke bruge penge på filmene alligevel så kan ikke se hvor tabet kommer. at de gør noget ulovligt kan vi godt diskutere men det kan aldrig skade et salg af film!
Gravatar

#3 Bachone 6 år siden

#1 kunne ikke være mere enig.

#2 det er jo bedre at give pirater skylden fremfor at at indrømme det er noget lort man producere, synes da star wars så ud til at sælge rimlig godt, mon ikke os der er nogle få der vil pirate den?
dårlige undskyldninger for at fortsætte med at producere crap er hvad det er.

Det er yderst sjældent der kommer godt DK content.
Gravatar

#4 Geekalod 6 år siden

jeg er nu ret sikker på, at en del folk der downloader film ulovligt ville bruge penge på at se filmene, hvis det ikke var muligt på nogen anden måde. hvor stor den del er, ved jeg dog ikke. så naturligvis bærer piraterne en del af skylden på deres lodne, selvretfærdige skuldre. der er dog uden tvivl en del af dem, der hverken har råd eller lyst til at se filmene på lovlig vis. de kan jo så bare lade være i stedet for at ty til ulovligheder. sværere er det sgu ikke. på den måde kan de heller ikke bruges som undskyldning for dårligt billetsalg.
Gravatar

#5 Kim Pedersen 6 år siden

#1: Der er ingen instruktør eller producent, der i udgangspunktet beslutter sig for at lave en dårlig film. Beslutningen om at lave en film sker minimum tre år, før biografpremieren. På de tre år kan 117 ting gå enten dårligt eller godt. At lave færre film, vil selvfølgelig betyde en nedgang i flops, men så sandelig også en nedgang i succeser. Der er jo en talentudvikling at tage hensyn til. At ”køre en instruktør ind” tager som oftest tre film.

#2: Filmtyve påvirker betalingsvilligheden på nettet. Hvis en film blive prissat for dyrt, stjæles den i højere grad. Det er hovedårsagen til at de digitale tjenester ikke kan kompensere for de tabte indtægter på dvd og Blu-ray. For hver ti kroner tabt i home entertainment-sektoren, er der kun kommet en digital krone retur.

#3: Ingen producerer crap. Der er ingen instruktør eller producent, der i udgangspunktet beslutter sig for at lave en dårlig film. Beslutningen om at lave en film sker minimum tre år, før biografpremieren. På de tre år kan 117 ting gå enten dårligt eller godt.

#4: Danske film ligger slet ikke i illegale udgaver på nettet, så længe filmene vises i biograferne. Det er først når danske film ligger på de digitale tjenester og forbrugerne netop har legal adgang til at se dem, at filmtyvene er på spil. Problemet er selvsagt ikke dårligt billetsalg. Problemet er betalingsvilligheden på de digitale tjeneser.
Gravatar

#6 Geekalot 6 år siden

#5 hvordan kan en tyv påvirke salget af en film som han alligevel ikke gad gå ind og se i biografen? Nu jeg ikke tyv, men jeg gider ikke bruge 5 min på en dansk film, da slet ikke i biografen. Påvirker jeg også salget så? :D
Og jo der produceres lort. Er stort set intet der haft min interesse siden Kim Bodnia lavede hit efter hit i 90erne.
Btw danske film bliver lækket før tid, lige som alle andre film gør det. At det er noget svineri, kan vi begge blive enige om :)
Gravatar

#7 Geekalod 6 år siden

Kim Pedersen (5) skrev:
#4: Danske film ligger slet ikke i illegale udgaver på nettet, så længe filmene vises i biograferne. Det er først når danske film ligger på de digitale tjenester og forbrugerne netop har legal adgang til at se dem, at filmtyvene er på spil. Problemet er selvsagt ikke dårligt billetsalg. Problemet er betalingsvilligheden på de digitale tjeneser.


det kan du måske snakke med nogle af filmz’ selvudnævnte pirater om. jeg er med på at de slet ikke er til at finde i ligeså stort omfang, men jeg kan da huske at en bekendt for lang tid siden så nogle af zentropas film på nettet imens de kørte i biograferne. eftersom vi ikke snakker mere sammen aner jeg dog ikke, om det stadig er muligt.
Gravatar

#8 SublimeKen 6 år siden

Den danske filmbranche har brug for noget nytænkning. Det er meget muligt at ingen laver en film med udgangspunkt i at det vil blive lort, men faktum er desværre at slutresultatet i 80% af alle tilfælde, ender med at være lort. Jeg undrer mig bare over hvorfor det er blevet så almindeligt at lave lort? Der er nok selvfølgelig flere forskellige faktorer. Udlandet har det med at hive vores bedste talenter væk fra Danmark lige for tiden. Derudover så ligner 90% af alle danske film hinanden, og der virker til at være utrolig lidt nytænkning. Til sidst men ikke mindst, så har den lave fortjeneste dansk film oplever nok også noget at sige, da de derfor ikke har de bedste budgetter til at lave noget der reflekterer et kvalitets produkt.

Men vigtigst af alt må nok være den store mangel på nytænkning og sans for kvalitet der præger de danske film for tiden. Jeg savner fx tiden med intelligente komedier, der ikke havde en stand-up komiker i hovedrollen, med pik, prut og patter jokes, men med en skuespiller, der rent faktisk kan spille skuespil og humor der rent faktisk er sjovt pga. det fortæller noget om karaktererne eller fungerer som et pusterum i en historie, der rent faktisk er spændende at følge. Det er som om det eneste danskere kan lave for tiden er dramafilm, som man til gengæld har fået nok af. Giv en chance til nye talenter der vil prøve noget nyt, og giv dem et større budget at lege med, i stedet for at støtte de samme kedelige komikere, samt drama instruktører, manuskriptforfattere og skuespillere der åbenbart ikke har været gode nok til at slå igennem i udlandet endnu. Jeg ser flere og flere danske lavbudget kortfilm, der rent faktisk er bedre og mere interessante end noget der har kørt i biografen det seneste årti.

#5

Jeg tror vidst hans pointe netop var at problemet med netpirateri ikke var når filmene gik i biografen, men mere når de udkom på streaming, dvd og blu-ray. Der tror jeg gerne på at filmene taber en del penge pga. man bare kan gå ind og downloade dem gratis.

#6

De eneste danske film jeg er bekendt med, som var tilgængelig på diverse torrent sider, mens de gik i biografen, var Terkel i Knibe, Jagten og Kapringen.

Skriv ny kommentar: